• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

06.05.2020

08:16

DOBILA JE PAPIR NA KOJEM JE BILA NAPISANA JEDNA BROJKA Okrenula se i zanemela od prizora koji je UGLEDALA

Estrada

DOBILA JE PAPIR NA KOJEM JE BILA NAPISANA JEDNA BROJKA Okrenula se i zanemela od prizora koji je UGLEDALA

Podeli vest

Ovo je priča kakvu samo život može da izrežira.

Stejsi Fej se sa 15 godina suočila sa strašnom odlukom, dati bebu na usvajanje ili je zadržati. Tada se odluka o usvajanju činila kao najbolji izbor, pa je svog sinčića predala u nepoznato. Na žalost, nikada ga više nije držala i mislila je da ga više nikada neće videti.

Taj je bebac odrastao i postao Stiven Stron, vojni veteran koji je živeo u gradu Pitsburg. Dok je odrastao, uvek se pitao ko mu je prava mama. Nakon što je u poplavi izgubio sve papire, Stiven se pomirio s tim da je nikada neće pronaći.

No 2017. je usvojen zakon koji omogućava deci koja su data na usvajanje, da imaju uvid u svoje rodne listove, i to je promenilo sve.

Stiven je ubrzo saznao ko mu je biološka majka, žena Stejsi Fej. Bio je uzbuđen i potražio je na Fejsbuku. Pronašao ih je nekoliko i svima je poslao poruku u nadi da će pronaći onu pravu.

- Poslao sam poruku i rekao ‘Hej imam čudno pitanje. Jeste li 1982. dali dečaka na usvajanje?’. Ona je rekla ‘Jesam’, a ja sam rekao ‘Mislim da ste moja biološka majka.’

Iako se nisu videli 35 godina, imali su mnogo toga zajedničkog. Oboje su bili deo iste veteranske grupe. Osim toga, oboje su se prijavili za trčanje u istom maratonu.

Stiven je kontaktirao udruženje kako bi iznenadio svoju davno izgubljenu majku. Hteo je da je iznenadi na maratonu. Organizatori su sarađivali kako bi sve bilo pravo iznenađenje, a sredili su mu i medijsku pratnju. Stiven se skrivao dok je čekao da njegova mama dođe.

Na papiru je napisao kako je prošlo 13.075 dana otkako ga je mama zadnji put videla. Dok je Stejsi  čitala tekst, Stiven joj se prišunjao. Kada se okrenula, smejao se. Kada su shvatili koga gledaju, oboje su se bacili u zagrljaj.

Sin je upoznao i svoje biološke sestre, a svi su se dobro isplakali. Nakon što su zajedno otrčali maraton i popričali, svi su otišli na večeru. Planiraju uskoro ponovni susret.

Stasi je dala reči ohrabrenja roditeljima koji traže svoju decu koja su dali na usvajanje, da nikada ne izgube nadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija