• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

25.09.2020

21:43

GODINAMA JE IMAO PROBLEMA SA OVIM ORGANOM! Prošle godine je operisan, išlo je na bolje...PASKALJEVIĆ JE OD OVOGA BOLOVAO!

Estrada

GODINAMA JE IMAO PROBLEMA SA OVIM ORGANOM! Prošle godine je operisan, išlo je na bolje...PASKALJEVIĆ JE OD OVOGA BOLOVAO!

Podeli vest

Proslavljeni srpski reditelj i scenarista Goran Paskaljević preminuo je danas u 74. godini u Parizu.

Poznati srpski reditelj i scenarista, Goran Paskaljević, preminuo je u 74. godini u Parizu, a prošle godine je izveštavano da je u Francuskoj imao medicinsku intervenciju.

Paskaljević je tada imao ozbiljnu operaciju, nakon što je dugo imao problema sa plućima, pisala je "Glorija".

Nakon medicinske intervencije, koja mu je urađena na jednoj poznatoj francuskoj klinici, neko vreme se oporavljao u svom pariskom stanu, a posle toga je sa suprugom Kristinom otputovao bio u Opatiju.

Kristina, s kojom je u braku bio 26 godina, sve vreme je bila uz njega.

Režirao je čuvene filmove "Čuvar plaže u zimskom periodu", "Tuđa Amerika", "Tango Argentino", "Varljivo leto 68", "Bure baruta"... A više o tome čitajte OVDE.

Foto: Printscreen You Tube rts

U novembru 2007. Paskaljević je odlikovan francuskim Ordenom umetnosti i književnosti. On je dobitnik nagrade "Živojin Žika Pavlović" Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije (LIFFE) za afirmaciju regionalne filmske umetnosti u svetu, a priznanje je trebalo da mu bude uručeno na svečanom otvaranju manifestacije 25. septembra.

SVI SMO OBOŽAVALI "VARLJIVO LETO '68", a upravo taj film REŽIRAO JE GORAN PASKALJEVIĆ! Evo kako je govorio o ovom kultnom ostvarenju!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zemunac

pre 3 godine

GODINAMA JE IMAO PROBLEMA SA OVIM ORGANOM! Prošle godine je operisan, išlo je na bolje...PASKALJEVIĆ JE OD OVOGA BOLOVAO...... Paskaljević je tada imao ozbiljnu operaciju, nakon što je dugo imao problema sa plućima, pisala je "Glorija". I od koje je to bolesti bolovao??? Bombast naslov a u teksti ni rec. Citajte tekstove pre objave, ne obmanjujte citaoce!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija