• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

08.07.2022

09:50

BREGA NAPRAVIO SPEKTAKL U GRADU U KOM JE ODRASTAO: Ovo je jedini koncert koji ću održati ove godine u Hrvatskoj! (VIDEO)

Promo

Estrada

BREGA NAPRAVIO SPEKTAKL U GRADU U KOM JE ODRASTAO: Ovo je jedini koncert koji ću održati ove godine u Hrvatskoj! (VIDEO)

Podeli vest

Goran Bregović i njegov "Orkestar za svadbe i sahrane" sinoć su oduševili Splićane, na festivalu "San Sustipanske noći".

Kako navode organizatori ove manifestacije, Brega je mnoga leta proveo u Splitu, gde je sa bratom sređivao svoj drveni, veliki brod a onda plovidba. 
Iz Splita je krenuo i na plovidbu preko Atlantika 80-ih godina sa tadašnjom devojkom, a današnjom suprugom Dženanom. 

Foto: Promo

Sa Tončijem Huljićem u Splitu... Goran Bregović

Goran je sinoć bio vidno raspoložen i svoje zadovoljstvo nije krio:
- Tako mi je drago da sam večeras ovde- rekao je Goran Bregović i dodao:

- Ovo je jedini koncert koji ću odtžati u Hrvatskoj, od sto koliko ih imam ove godine. Stalo mi je da ispadne super- kazao je Brega.
Publici koju su njegovi trubači podigli na noge prolazeći kroz njih svirajući sa više strana na Sustipanu. Goran je preporučio da ipak malo sednu na svoje ćebiće jer "potrajće ovo".

Na set listi je bilo gotovo 30 pesama. Nisu ga poslušal, igralo se celu noć i pevalo. Osim laganog uvodnog Šerza, zaređale su odmah nadahnute "Vino tinto", "Maki maki", "Nata nihar" i "Duj duj", koju je Bregović potpisao zajedno s pokojnim Rašidom Tačom...
A onda je usledio kratki domaći jezični blok s dugmetovskom "Napile se ulice", uz električnu gitaru,  te "Gas, gas", jedan od Bregovićevih hitova koji je i na Severininoj listi hitova.
Kulminacija stiže s velikom "Ederlezi", u kojoj su se – još jače nego u ostatku koncerta – iskazale dve izvrsne bugarske pevačice, te furioznom Mesečinom. 
I onda ludilu nema kraja, puca se iz svih truba žestoko, "Hopa cupa", "Čaje šukarije", a onda "Ćiribiribela", jedna pa domaća, pevaju svi kao jedan. 
Grupa devojaka sama počinje "Bella ciao", Bregović kreće za njima i teško je opisati tu radost svih prisutnih.

Foto: Promo

Omiljen... Brega potpisuje album

- Hoćete da vam pevamo "Kalašnjikov" - pitao je Brega dobro raspevane Splićane i njihove goste, a usledilo je iz sveg glasa i onda truba svira juriš a publika svi u glas: "Juriš!" 
Nakon dva sata Bregovićevog orkestra i veselih pesama publika ogromnim aplauzom ispraća drage goste. 

- Vidimo se i sledećeg ljeta, lijepo je doći u Split i podsetiti se koliko je lijep- pozdravio se Brega s publikom. 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija