• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sandra Stojanov

12.01.2023

21:30 >> 21:46

ABORTUS NIJE REŠENJE, TREBA SPREČITI NEŽELJENE TRUDNOĆE, ALI ŠTA AKO JE REČ O SILOVANJU?! Voditeljke progovorile na temu o kojoj i lekari nerado govore!

Printscreen, Marko Đoković, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

ABORTUS NIJE REŠENJE, TREBA SPREČITI NEŽELJENE TRUDNOĆE, ALI ŠTA AKO JE REČ O SILOVANJU?! Voditeljke progovorile na temu o kojoj i lekari nerado govore!

Podeli vest

Večita nedoumica i tema o kojoj mnogi ne žele da govore, abortus, sada je stvar o kojoj su pristale da pričaju voditeljke Red televizije. Poznata televizijska lica Ana Radulović, Tamara Galiano, Milica Kemez, Sanja Stanković i Ivana Šopić iznele su otvoreno svoje mišljenje o abortusu o kojem se i dalje polemiše i protestuje čak i u svetu.

Popularne voditeljke imale su dosta nesuglasica kada je reč o prekidu trudnoće, ali su se složile u jednom, da mnogo više treba edukovati mlade i poraditi na merama prevencije. 

Šta misli o abortusu i da li podržava ili je protiv, najpre je odgovorila Ana Radulović:

- Mislim da je prosto neophodno da se abortus podrži, ali samo u onim slučajevima kada devojke ostanu u drugom stanju ne svojom voljom i kada su u pitanju rizične trudnoće. Abortus iz nekog hira nikad ne bih mogla da podržim i žao mi je kada pomislim da dođe do toga, a znamo svi koliko neke žene teško ostaju trudne ili čak uopšte i ne mogu da imaju decu, ne mogu ni da zamislim kako je tim ženama - tvrdi Ana.

Foto: printscreen

 

Na ovu škakljivu temu oglasila se i voditeljka sa Red televizije, Tamara Galiano:

- Vrlo osetljiva i za svaku ženu, bolna tema Podržavam ukoliko su se oba partnera odlučila i susrela sa neizvesnom životnom situacijom. Ipak, mnogo bolje je zamisliti se malo dublje kada je reč o abortusu - kaže Tamara.

Foto: Instagram/printscreen

 

Milica Kemez osetljiva je na priče o abortusu i ne bi podržala žene u tim odlukama:

Zaista se trudim da ne mislim o abortusu, jer za mene lično to je stvarno strašna tema i ne podržavam abortus, osim u situacijama ako je trudnoća nastala kao uzrok silovanja - ističe Kemzova.

Foto: instagram/Milica Kemez

 

S druge strane, Sanja Stanković smatra da je zakon jasan po pitanju abortusa i ona je u skladu s tim i dala izjavu:

- Tema abortusa u našem društvu se još uvek smatra jednom vrstom "tabu" teme. Tako da ljudi uglavnom izbegavaju da iznesu svoje misljenje. Što se mene tiče, do 10 nedelje je to dozvoljeno i zakonom tako da ja tu nemam šta da podržavam ili ne, svako ima pravo na svoj izbor - tvrdi Sanja Stanković.

Foto: printscreen

 

Poznata voditeljka rijaliti programa "Zadruga", Ivana Šopić ne bi volela da se nađe u poziciji da razmišlja o abortusu, ali bi podržala žene koje se nađu pred ovom odlukom:

- Smatram abortus nužnim zlom, nikada nisam bila u situaciji da donesem takvu odluku, jer verujem da bi mi to bila najteža životna odluka. Svakom biću treba dati šansu da se bori, čak i kada uslovi ne obećavaju previše. Ne treba ishitreno donesiti odluke zbog kojih se možemo kajati - kaže Ivana.

Poznata televizijska lica dale su odgovor i na pitanje o tome na koji način bi sprečile maloletničke trudnoće:

- Danas je sve toliko transparetno i lako dostupno, da mi je prosto nedopustivo da neka devojka nije edukovana. Nažalost ne postoji adekvatan način na koji možemo da osvestimo te mlade ljude, jer su oni u sustini i sami svesni toga ali se verovatno vode paralom “neće se to meni desiti”. Treba što više razgovarati - tvrdi Ana Radulović dok Tamara ističe i značaj roditelja:

- Redovni ginekološki pregledi su ključni kao i razgovor sa roditeljima, koristiti zaštitu obavezno! Treba pre svega dobro upoznati partnera, pa tek onda stupiti u intimni odnos - mišljenja je Tamara Galijano.

Foto: HIT dodatak/informer

 

Sa Tamarom se slaže i Ivana koja, takođe, tvrdi da roditelji imaju značajnu ulogu: 

Mlade trebaju da edukuju roditelji,a pored toga trebalo bi da se uvede što vise sekcija i edukacija. Rizično je previše, nisu svesni dok se ne zaraze, jednostavno ne samo deca nego i mnogo stariji, menjaju partnere, a ne razmišljaju o posledicama - kaže Milica Kemez, dok je Sanja Stanković mišljenja da i škola mora da edukuje više o ovoj temi:

- Treba maloletnici da se edukuju još u osnovnim školama da ne bi stupali u rizične seksualne odnose. Prevencija, edukacija i osvešćenje, pa ovo više neće biti tabu tema - ističe Sanja Stanković.

Foto: Informer.rs

 

Ivana Šopić koja se kroz "Zadrugu" često susreće sa nezaštićenim odnosima, te ističe značaj zaštite tokom odnosa:

- Korišćenje i nošenje prezervativa treba da se podrazumeva, kao što devojke uvek treba da imaju sebi da plate taksi, čak i kada imaju obezbeđen prevoz do kuće, isto važi za kondom. Treba biti realan prema sebi, ukoliko se devojke imaju često rizične odnose, onda treba da imaju zaštitu i da vode računa o sebi i svom zdravlju, a na taj način bi se zaštitile - tvrdi Ivana Šopić.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gtrsfd

pre 1 godinu

Okupili se poturski vele umovi. Koja bolesna nacija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija