• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

17.01.2023

10:32

ONI SU VELIKI FAVORITI NA PESMI ZA EVROVIZIJU! Chegi i Braća bluz bend su najobrazovaniji muzičari u regionu, a sada se bore za odlazak na muzičko takmičenje!

Promo

Estrada

ONI SU VELIKI FAVORITI NA PESMI ZA EVROVIZIJU! Chegi i Braća bluz bend su najobrazovaniji muzičari u regionu, a sada se bore za odlazak na muzičko takmičenje!

Podeli vest

Predstojeći festival "Pesma za Evroviziju 2023” koji organizuje Radio Televizija Srbije biće defile kvalitetne muzike, ali se među 32 kompozicije i izvođača izdvajaju „Chegi i Braća Bluz Bend“ kao favoriti.

Razlog zbog kojeg ova šestorka dolazi doizražaja, jeste njihovo muzičko znanje i činjenica da su muzički najobrazovaniji bend u Srbiji. Celokupna postava benda od šest članova ima završenu muzičku akademiju, a neki od njih su i svetski šampioni u sviranju određenih instrumenata. Braća Čeganjac koji čine okosnicu sastava, Stefan i Dušan najobrazovaniji su muzičari u Srbiji koji se bave komercijalnom muzikom. Stefan je doktorand Fakulteta Muzičke Umetnosti, dok je njegov mlađi brat Dušan šampion sveta u sviranju klasične harmonike. Svoje znanje preneli su i na modernu, popularnu muziku, te je ova grupa jedna od najangažovanijih na svadbama u regionu.

Foto: Foto: Promo

Njih obožavaju svi... Chegi i braća bluz bend

Pesmom “Svadba ili kavga” devojke i momci iz „CHEGI i Braća Bluz Benda“ predstaviće se na festivalu “Pesma za Evroviziju 2023” tokom kojeg će učesnici najpre nastupiti u polufinalnim večerima 1. i 2. februara i boriti se za ulazak u finale 4. februara.

https://www.instagram.com/reel/CheiFRlFrMr/?igshid=NDk5N2NlZjQ%3D

Članovi ovog benda i prošle godine su učestvovali na festivalu “Pesma za Evroviziju” numerom “Devojko sa plamenom u očima”, kada je pobedu odnela Ana Đurić Konstrakta, a sada se ponovo bore, ovoga puta, za učešće na “Evroviziji 2023” koja počinje 1. marta u Liverpulu.

Foto: Foto: Promo

Chegi i Braća bluz bend

Razlog zbog kojeg su se ponovo prijavili, kao i zbog čega su odabrali da filharmoniju zamene scenom na “Evroviziji”, otkrio je frontmen benda Stefan Čeganjac:

- Prošlogodišnje učešće na festivalu je za nas bilo izuzetno iskustvo za koje često volimo da kažemo da nam je promenilo živote u najboljem mogućem smislu. Publika je prihvatila pesmu fenomenalno i od tada više ništa nije bilo isto. Imali smo nameru da se pojavimo ponovo na toj sceni, ali nismo imali vremena da pripremimo pesmu. U mašti je postojala ta numera, a nakon toga naše želje su bile uslišene i pesma je napisana u roku od dva dana. Mislim da će se publici svideti, naročito što mi nikada nismo snimili nešto slično- kaže Stefan Čeganjac.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20