NADA IZGUBILA BOGATSVO, A CECA POKLANJALA KAPOM I ŠAKOM Ovo su pesme koje niko nije hteo, a postale su megahitovi!
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Muzička istorija puna je odbijanja pesama, a decenijama unazad ispostavlja se da ono što je za nekoga bižuterija nekom drugom bude dijamant. Čudnim, ali sudbinskim putevima i vezama današnji veliki hitovi su odbijani od strane jednih i završavali na albumima drugih izvođača. Hit je nekome jednostavno suđen i gotovo nikad nenamenjen.

Hit Slavice Ćukteraš „Manastir“ pisan je za Acu Lukasa. Završio je kod Slavke tako što su stihovi samo promenjeni u ženski rod dok je atmosfera i poenta pesma ostala muška. Slavica je ovom pesmom estradno profitirala, dok nikada nećemo saznati šta bi Aca uradio sa ovom numerom. Ana Bekuta je odbila pesmu „Vidovdan“, kako je izjavila nije se čula u toj numeri. Pre nje ovu pesmu je odbila i Vesna Zmijanac. Pesmu koja je po narudžbini pisana povodom 600 godina od Kosovske bitke Zahar je dao Goci Lazarević. Ostalo je istorija za ovaj rodoljubivi hit. Ani se velikodušnost vratila pa joj je 2008. Lepa Brena za „Grand festival“ poklonila pesmu „Ničija“ koju je Al Dino namenio njoj. Ovo je jedan od Aninih velikih hitova po kome je nastao i istoimeni roman Vesne Dedić.

NADA IZGUBILA BOGATSVO, A CECA POKLANJALA KAPOM I ŠAKOM Ovo su pesme koje niko nije hteo, a postale su megahitovi!

Foto: Alo/ilustracija

 

Pesma „Grome moj“ pisana je za prvi album Maje Berović. Marina i Mili su ipak shvatili da pesma po atmosferi i tekstu nije za početnicu, maknuta je i sačuvana za Cecu. Ražnatovićeva nije htela da peva pesme „Duga“, „Ovde se ne plače“ i „Loša procena“, pa ih je prosledila Romani, Viki Miljković i Miri Škorić kako se pisalo po estradnim magazinima u prvoj deceniji dvehiljaditih godina.

Baladu „Od ljubavi do mrženje“ Dragan Brajović Braja pisao je specijalno za Cecu. Ceca je umesto da lično dođe poslala saradnika da posluša pesmu. Braji se to nije dopalo i istog trenutka je pozvao Džeja koji je lično došao i dobio hit. Lepa Brena je odbila „Ostrvo tuge“ koje je Braja pisao specijalno za nju. Pesma je u izvođenu Selme Bajrami doživela ogroman uspeh, pa kada ju je čula Brena je pozvala Braju i pitala ga kada će njoj da napiše takav hit? U znak izvinjenja što je „Petak na subotu“ dao Željku Joksimoviću, Brajović je Koktel Bendu napisao pesmu „Tri flaše“. Aleksandra Prijović se teškom mukom odrekla pesme „Boliš i ne prolaziš“ i prepustila je Lepoj Breni, a na to su je nagovorili njen suprug Filip i Braja lično. 

NADA IZGUBILA BOGATSVO, A CECA POKLANJALA KAPOM I ŠAKOM Ovo su pesme koje niko nije hteo, a postale su megahitovi!

Foto: Printscreen/instagram

 

Veliki hit Nine Badrić „Da se opet tebi vratim“ Aleksandra Milutinović je pisala za Čolu. Zdravko je odbio pesmu koja je pre nego što je završila kod Badrićeve lutala i između Goce Tržan i Aleksandre Radović. Da Vesna Zmijanac i Mira Škorić nisu odbile „Kukavicu“ Ceca bi ostala bez jednog od najvećih hitova svoje karijere.

Vesni Zmijanac je pošlo za rukom da hit zameni hitom. Da bi na gotov album stavila duet „Kad zamirišu jorgovani“ sa Dinom Merlinom, morala je da se odrekne jedne pesme jer nisu sve mogle da budu utisnute na ploču. Rešila je da izbaci numeru Miše Markovića „Srce je moje violina“ koja je danas zaštitnui znak Lepe Lukić. Malo je poznato da je ovu pesmu odbila i Biljana Jevtić kojoj srce nikako ne bi moglo da bude violina, jer joj je već bilo na dlanu.

NADA IZGUBILA BOGATSVO, A CECA POKLANJALA KAPOM I ŠAKOM Ovo su pesme koje niko nije hteo, a postale su megahitovi!

Alo

 

Veliki hit Lepe Brene „Ja nemam drugi dom“ skoro deceniju je tavorio u studiju Perice Zdravković. Zbog jednostavnog teksta niko nije hteo da je snimi sve dok Brena nije izvukla papir na kome su bile ispisane reči i rekla ovo je za mene!

Apsolutna rekorderka u odbijanju hitova je Nada Topčagić. Nadica je bila gluva kada je u pitanju pesma „Pozdravi ga pozdravi“, koju je prilagođenu muškarcu snimio Miroslav Ilić. Ona nije htela da peva ni „Da zakopčam jeleče“, „Ej, da sam muško“, „Šta će žena sama u kafani“, „Tako mi nedostaješ“ i „Zlatnik“. Po sopstvenom priznanju malo je falilo i da ne snimi „Treba mi rame tvoje“ i čuvenu pesmu „Jutro je“. Nameće se zaključak da Nadi odbijanje pesama nije naškodilo jer onoliko hitova koliko je odbila toliko je i snimila.

Hit se ne pravi i ne traži, jednostavno se desi. Hit nema cenu, a najskuplji je onaj sledeći.

POTRESNI DETALJI O TINI IVANOVIĆ Sa 16 godina rodila sina, deset godina imala zabranu da ga vidi: "Prišla sam mu na ulici i rekla da sam njegova mama"

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading