• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: svet

17.03.2023

14:20

NIŠTA NISAM DOBILA OD ARKANOVOG NASLEDSTVA, NEĆU ODUSTATI! Vanbračna ćerka Sofija rešena da ide na sud!

printscreen/Informer

Estrada

NIŠTA NISAM DOBILA OD ARKANOVOG NASLEDSTVA, NEĆU ODUSTATI! Vanbračna ćerka Sofija rešena da ide na sud!

Podeli vest

Sofija van Potelsberhe, ćerka je Željka Ražnatovića Arkana i socijalne radnice koja je o njemu vodila računa dok je bio u belgijskom zatvoru napisala je knjigu "Arkanova ćerka" na holandskom jeziku.

Možeš li neki intrigantan deo knjige da podeliš?

- Zdravo Sofia, ovde je tvoj otac, kaže dubok glas na drugoj strani linije. Sofi ima 15 godina kada jedan poziv prodrma njen život. U leto 1995. devojčica iz Belgije putuje sa svojom majkom da upozna Željka Ražnatovića Arkana. To je poček neverovatnog dvostrukog života tinejdžerke umešane u složenu situaciju u Jugoslaviji 90. godina. Pet godina nakon njihovog prvog susreta, Arkan je ubijen, a Sofija gubi oca. Arkanova ćerka je priča o mladoj ženi i njenoj neobičnoj potrazi za identitetom.

O čemu se radi u knjizi? 

- Knjiga je biografska, uglavnom govori o meni i o tome kako sam odrastala kao dete i nosila se sa posebnom pričom. Dakle, knjiga nije samo o Arkanu, već u njoj ima i lepih odlomaka o našem prvom susretu i periodima koje sam provela sa njim.

Tvoj brat Vojin je izjavio: "Žalosno je što je pisala knjigu o našem ocu kada ga je videla tri puta u životu".

- Nisam znala da je to rekao, ne govorim srpski. Možda zna da sam napisala knjigu, ali je nikad neće pročitati na holandskom. Da je pročitao knjigu ne bi to napisao, jer bi tada znao da knjiga nije o našem ocu već o meni! Napisala sam je da bi se nosila sa svojim životom jer sam dugo tražila svoj identitet.

Foto: Zoran Sinko

Sofija Ražnatović

Kada si se posledni put čula ili videla sa Cecom?

- Na parastosu 2020. Posle je bila korona i nisam mogla da prisustvujem. Razgovarale smo vrlo kratko. Već neko vreme tražim da sednem sa njom i da razgovaramo. Možda nismo u krvnom srodstvu, ali jesam sa njeno dvoje dece Veljkom i Anstasijom. Imamo više toga zajedničkog, nego što oni znaju.

Da li si pričala sa njom oko nasledstva?

- Ne, nažalost, nikada nisam imala priliku za to. Volela bih da jednog dana možemo da razgovaramo o tome, jer ne znam kakvi su srpski zakoni. Ja sam otvorena i transparentna osoba i ne bežim od toga, ali to bi bio iskren i lep razgovor. Ona me uvek može pozvati.

Kakav si odnos imala sa pokojnim ocem i sa Cecom u vreme dok je Arkan bio živ?

- Moj otac je imao veoma jaku ličnost, odmah sam videla na koga sam. Upornost, pričanje kako jeste... On je mnogo voleo svoju decu. Često smo pokušavali da provodimo vreme zajedno, ali to nije tada uvek bilo moguće jer je on imao puno posla. Kada je bilo moguće, kvalitetno smo provodili vreme, izvodio me je napolje, išli smo na skijanje na vodi ili me učio da pucam, jeli smo sladoled ili išli u kupovinu. Sve stvari koje svaki otac treba da radi sa svojom decom. Volela sam da ga viđam, mada mi se tada i Ceca jako dopadala jer smo mogle da radimo ženske stvari zajedno.

Jesi li probala pravnim putem da dođeš do nasledstva?

- Sve mora sudskim putem i to su veoma duge procedure. Pogotovu što živim u Belgiji i ne govorim srpski jezik, nije lako. Od svađe nema koristi, samo otvorena komunikacija i međusobni razgovori. Nadam se da ću jednog dana dobiti što mi pripada, za sada ništa nisam dobila, ali neću odustati. Ako nešto padne sa neba prihvatiću i to obema rukama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija