• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/A.S.

06.04.2023

22:46

OTKRIVENO KO JE PRIJAVIO BRENU INSPEKCIJI ZBOG NELEGALNE GRADNJE: Smeta mi što zakon nije isti za sve

Youtube printscreeen

Estrada

OTKRIVENO KO JE PRIJAVIO BRENU INSPEKCIJI ZBOG NELEGALNE GRADNJE: Smeta mi što zakon nije isti za sve

Podeli vest

Lepa Brena našla se u centru dešavanja kada se saznalo da gradi kuću na placu koji je u vlasništvu države Srbije, usled čega je građevinska inspekcija morala da obustavi dalje radove, a sada je otkriveno ko je prijavio pevačicu i njenog supruga Bobu Živojinovića.

Pevačica Lepa Brena i njen suprug Slobodan Boba Živojinović započeli su gradnju novog objekta u okviru svog dvorišta. Međutim, taj deo dvorišta je na drugoj parceli koja je u vlasništvu grada Beograda što znači da poznati par gradi na divlje.

Foto: Youtube printscreeen

Imanje Lepe Brene

Da je u pitanju bespravna izgradnja, pokazuje to što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Upravo iz ovih dokumenata jasno je da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi bespravni objekat. Ubrzo je reagovala i građevinska inspekcija, koja je zatvorila celo gradilište.

Kako domaći mediji prenose, nekoliko starosedelaca koji žive u neposrednoj blizini pozvalo je inspekciju i predočilo joj da pevačica sa suprugom uveliko gradi objekat na parceli koja nije u njihovom vlasništvu.

Foto: printscreen

Lepa Brenai Boba Živojinović

- Znam tačno i ko je zvao i koliko puta. Do sada niko nije reagovao. Kad tako može da se zida, ajde i mi ćemo da gradimo na gradskom zemljištu. Ko zna koje su tu veze potegnute i ko im je obećao da će sve to biti u redu, ali ja ovde živim godinama i tačno znam da ta parcela nije u njihovom vlasništvu. Nemam ništa protiv Brene i njene porodice. Jasno je da imaju novca i da para vrti gde burgija neće, međutim, smeta mi što zakon nije isti za sve. Zašto to nije regulisano, nema ni table za gradnju, ništa, ama baš ništa. Pa ne gradi pevačica u svom dvorištu, već na javnoj površini. Posle se pitaju što komšije prijavljuju, pa zato što se osećamo bezvredno kada neko može da uzima državnu imovinu, a neki od nas su podnosili zahteve da kupimo taj deo i bili smo mnogo puta odbijeni - kaže sugrađanin za Kurir. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samo ti to jos nedostaje

pre 1 godinu

Dosta su poreza utajila, pa si i ovo htela nelegalno? Hajde da ti ispitaju poreklo svega što imaš, sve tvoje prihode i koloko si do sada poreze platila, pa da vidimo ko se bahati, odakle vam. Od tebe da pocnemo pa onda sve redom. Ostaje ti da za koju godinu trazis nacionalnu penziju. Kako vas nije sramota?

Jovan

pre 1 godinu

Pa, šta posle svega ima da se doda! Treba zabraniti dalju gradnju i srušiti izgrađeno. Zemljište nije njihovo, čemu dalja priča!

zora

pre 1 godinu

LJudima u tim godinama je malo sta poseduju pa hajde pre nego odemo na onaj svet da malo ukrademo od drzave. Pohlepnost je u pitanju a ne mogucnost. Da se radi o mogucnosti pravili bi na drugom mestu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00