• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

10.05.2023

12:26

UBO JE DEVOJČICU U OBRAZ, HTEO JE DECI ŠPENADLE U OKO DA ZARIJE! Milica Kon o JEZIVOM NASILJU u OŠ "Drinka Pavlović"!

Instagram prntscreen

Estrada

UBO JE DEVOJČICU U OBRAZ, HTEO JE DECI ŠPENADLE U OKO DA ZARIJE! Milica Kon o JEZIVOM NASILJU u OŠ "Drinka Pavlović"!

Podeli vest

Milica Kon, na ivici suza, sinoć je govorila o tome da njena sedmogodišnja ćerka Klara trpi fizičko nasilje u školi, kao i da su njen suprug Marko i ona kao roditelji nemoćni. Ona je sada razgovoru za "Informer", detaljnije objasnila kroz kakvu stravičnu torturu njena naslednica i ostali učenici prolaze.

Milica Kon bila je gost emisije "Ami Dži šou" gde je progovila na, nikad aktuelniju, temu vršnjačkog nasilja. Voditeljka TV "Pink" istakla je da njena sedmogodišnja ćerka Klara, koja pohađa OŠ "Drinka Pavlović", prolazi kroz torturu skoro čitavu školsku godinu, a da je pre dve nedelje i pretučena.

- Prvi incident se desio pre dve nedelje, gurnuo je, i to lepo, a sledećeg dana ju je prebio. Marko i ja smo momentalno otišli sa svojih radnih mesta. On je napustio trideset ljudi na snimanju i ja sam otišla sa snimanja svoje emisije. "Doletela" sam u školu - priča Milica i dodaje da njena ćerka nije jedina žrtva nasilja:

Foto: Instagram/printscreen

Milica Kon

- Moja ćerka nije usamljen slučaj, ona je samo poslednja u nizu. Dvadeset dvoje dece je ozbiljno povređeno, nad njima je vršeno nasilje. Govorim o detetu koje teroriše celo odeljenje. U skoro svakom odeljenju postoji problem sa vršnjačkim zlostavljanjem. OŠ "Drinka Pavlović" se poziva na zakon koji mi ne poznajemo. U skladu sa tim, ja sam ih pitala: "Da li vi štitite nasilnike?", na šta sam dobila odgovor: "Pa, malo da, takav je zakon".

Milica Kon objašnjava koje su to povrede pretrpela druga dečica.

- Prvog dana škole je ubo devojčicu olovkom u obraz. Skidao je špenadle sa panoa, želeo je deci u oko da ih zabode. Udario je i jednu devojčicu koja je to prijavila. Da bi na to mama nasilnika uletela u učionicu i grdila to dete zašto je ona to prijavila. Mi imamo nedozvoljene radnje koje nisu smele da se dogode i ovde ne pričam o naivnom povlačenju za kiku, već o ozbiljnim stvarima i o deci koja imaju svega sedam godina - rekla je voditeljka i dodala da pored fizičkog, deca trpe i verbalno nasilje:

Foto: Pink promo

Marko Kon

 - On njima govori da su "debili", da su "glupi" i da su "moroni", ali hajde barem nisu izbodeni. I ovom prilikom molim Ministarstvo prosvete i sve obrazovane pravnike u toj sferi da dođu da nam objasne zakon i koja su naša prava. Da li je dopustivo da nama škola kaže: "Nama su vezane ruke?" Roditelji od 1. septembra ovo trpe, a rešenja nema. Zadnja solucija je prebacivanje nasilnika u drugu školu, da li je to rešenje?!".

Podsetimo, Konova je sinoć, kao gost emisije Ognjena Amidžića, šokirala javnost informacijom da njena ćerka, koja je učenik škole "Drinka Pavlović", prolazi kroz fizičko nasilje od strane svog druga iz odeljenja, a da obrazovna ustanova na to ćuti. 

Foto: Printscreen You Tube

Milica Kon

- Naša ćerka je prvi razred i tek sada posle ove tragedije su isplivala sva vršnjačka nasilja. Ne znate kako se bavi škola time, o kojoj normalni pričamo?! Sedam godina, naša ćerka, jedan je drži, drugi je udara pesnicama. To se dešava ne samo njoj, već svima - rekla je Milica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Padobranac63

pre 1 godinu

E ovako.... Pre nekih 14 godina kada je moj sin bio 2gi razred osnovne skole u Kanadi, koja je dosta konzervativna sredina, dobio sam dojavu da vec neko vreme 2 godine stariji ucenik maltretira decu ukljucujuci i mog sina. Otisao sam u skolu samo jednom, razgovarao sa direktorom skole, nastavnicom, i zahtevao da odmah dovedu roditelja tog decka i on je bio pozvan sutradan na sastanak. Na sastanku sam lepo rekao: "Vas sin maltretira drugu decu ukljucujuci i mog sina, posto su oni maloletni i mala deca, vi ste duzni da se pozabavite sa njim. Opomenuo sam direktora skole, nastavnicu i vas direktno. Ono je bio zadnji put da sam cuo da se to desava. Ako se oglusite na moj zahtev, a posto nadlezni organi ne mogu da reaguju i nemocni su, ja cu vama da zakucam na vrata i imacemo sasvim drugaciji razgovor i epilog." Nikad vise nisam cuo ni jednu jedinu zalbu. To su mala deca, a stariji osnovci ili srednja skola .... Ako profesori i direktori ne mogu da urade nista, a nadlezni organi kazu vezane su nam ruke. Mi roditelji smo duzni da zastitimo svoju decu. Da se taj covek ogluso o moju molbu, dobio bi identicnu lekiciju iako znam da bi dobio krivicnu prijavu. Ali nebi samo ja, dobio bi i on potpuno istu jer je odgovoran za ponasanje svog sina.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31