• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.06.2023

11:35

PRAVI NADIMAK MU NIJE BIO ARKAN! Tajne iz života Željka Ražnatovića: Samo najbliži su to znali, bliski Titov saradnik ga uvukao u državne likvidacije!

Estrada

PRAVI NADIMAK MU NIJE BIO ARKAN! Tajne iz života Željka Ražnatovića: Samo najbliži su to znali, bliski Titov saradnik ga uvukao u državne likvidacije!

Podeli vest

Željku Ražnatoviću Arkanu pravi nadimak je bio "Hibrid", zato što je bio visok i bahat mladić, sin pukovnika koji je zavodio red u popravnom domu.

Rođen je u Sloveniji na Brežicama gde je živeo sa roditeljima i tri sestre.

Roditelji su mi se razveli kada je imao 12 godina. Otac ga je često tukao pa je zato bežao od kuće i činio razne delikventske prestupe, a više puta završavao u domovima. U Beogradu je džepario po ulici i obijao kioske. Želeo je da postane pilot ali je upisan u pomorsku školu u Kotoru i kao slepi putnik ukrcao sam se na neki brod za Trst. 

Sa četvoricom vršnjaka taksijem je išao s kraja na kraj Jugoslavije i usavršio obijanje, krađu nakita i umetničkih slika koje je kasnije prodavao. Nadimak Arkan je dobio po strip junaku, a i zbog lažnog pasoša nekog turčina gde je pisalo ime Arkan, a inače Arkan znači nepobediv. 

Foto: Printscreen You Tube

U razbojništvu je bio kavaljer, najviše je voleo Švedsku.

Nekada Šveđani uopšte nisu zaključavali vrata sve dok u njihovu zemlju nije došao Arkan. Trudio se da sa njima uspostavi dobre odnose kako ga se ne bi plašili, jer je za samo četiri meseca izvršio 18 pljački.

Iz tog razloga u pljačku je odlazio kao kavaljer, u Švedskoj je ostao upamćen kao razbojnik sa ružom. Ušao bi u banku i lepo zamolio blagajnicu da isprazni novac u kesu rekavši joj da se ne plaši i ne brine jer je novac osiguran. Ostavio bi joj cvet i udajio se.

Bio je na interpolovoj poternici među deset najtraženijih. Često ga je iz zatvora izvlačio Stane Dolanc, prijatelj Arkanovog pokojnog oca, tadašnji šef tajne policije i bliski saradnik Tita. 

Radio je kao doušnik savezne tajne policije i operativac. Posao mu je bio da vrši atentate nad teroristima, političkim emigrantima i protivnicima tadašnjeg režima. 

Foto: Zoran Sinko

Tečno je govorio engleski, francuski i italijanski, a poznavao je i nemački, švedski i holandski, albanski i bugarski.

Bio je komandant i ugledni političar. Imao je svoj fudbalski klub "Obilić" koji je morao biti prvi milom ili silom. 

Imao je pet žena i devetoro dece, ubijen je u hotelu "Interkontinental" 2000.godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija