• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

25.06.2023

12:00

SVI POBEDNICI "ZVEZDA GRANDA"! Njih 16 trijumfovalo, jedva troje je popularno!

Aleksandar Jovanović Cile/Miloš Rafailović

Estrada

SVI POBEDNICI "ZVEZDA GRANDA"! Njih 16 trijumfovalo, jedva troje je popularno!

Podeli vest

Takmičenje "Zvezde Granda" već dve decenije prisutno je na malim ekranima sa višemilionskom publikom, a za to vreme iznedrilo je mnoge pevače, te afirmisalo neke od vodećih zvezda današnjice.

Pobednik prve sezone, te davne 2004. godine, bio je Branislav Mojićević, tada srednjoškolac. Nakon trijumfra, snimio je hit-pesmu "Stara ljubav", te nekoliko godina bio gotovo svakodnevno u medijima. Vremenom, njegova popularnost opadala je, pa je učešćem u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato" pokušao da povrati staru slavu, no, čini se, to mu nije pošlo za rukom. U međuvremenu se oženio, dobio sina i ćerku, pa se razveo.

Foto: ATAIMAGES

Bane Mojićević

Najpopularnija pobednica je svakako Milica Todorović. Nju je Srbija upoznala sa svega 15 godina. Ubrzo je snimila album prvenac, dok je drugi objavila 2009. godine. Snimila je nekoliko slušanih pesama, a njena kolaboracija sa MC Jankom važi za najgledaniju pesmu na Jutjubu sa neverovatnih 168 miliona pregleda. Bila je angažovana i u Kusturičinoj pank-operi "Vreme Cigana". 

Foto: ATAIMAGES

Milica Todorović

Na iznenađenje mnogih, u zlatno doba turbo-folka, pobedu je odneo Dušan Svilar. U "Zvezdama Granda" najčešće je pevao pesme Zdravka Čolića, a nakon završetka nastavio je pravcem kojim se i predstavio publici. Angažovan je u Pozorištu na Terazijama, a šira publika je imala priliku da ga vidi na "Pesmi za Evroviziju", sa ne toliko sjajnim plasmanom.

Foto: ATAIMAGES

Dušan Svilar

Svakako najskandalozniji pobednik jeste Darko Lazić. Pobedu je odneo kao jedva punoletan, a na samom početku mnogo je obećavao, te su mu prognozirali veliku karijeru. Ipak, muzički uspesi nisu ono čime privlači pažnju medija, već skandali, od saobraćajnih prekršaja, do čestih menjanja partnerki.

Foto: ATAIMAGES

Darko Lazić

Stefan Petrušić pobedio je 2011. godine. Osvojio je stan, te album od "Grand" produkcije, ali to mu, čini se, nije mnogo pomoglo, pa je ubrzo "nestao" sa javne scene. U međuvremenu je završio Pravni fakultet, pa se danas bavi i advokaturom. 

Foto: ATAIMAGES

Stefan Petrušić

Još jedan u nizu talentovanih, ali ne preterano popularnih pobednika ovog takmničenja je Darko Martinović. Iako su mnogi mislili da je potpuno slep, on je otkrio da vidi oko pet posto, što ga nije omelo da bude samostalan. Darko danas povremeno svira u lokalima.

Foto: Privatna arhiva

Darko Martinović

Sedma sezona takmičenja donela je veliku nadu produkcije koja suvereno vlada domaćim šou-biznisom. Bosanac Amar Gile Jašarspahić osvojio je srca publike, a i danas se pamti njegov koncert u rodnom Kaknju pred više desetina hiljada ljudi. Jedan je od retkih koji se može pohvaliti velikim hitom, pa tako njegova pesma "Prekasno" broji više od 50 miliona pregleda. Neposredno nakon takmičenja, uplovio je u kratku vezu sa koleginicom Aleksandrom Prijović, da bi se zatim oženio i dobio sina. Ipak, pre nekoliko godina se razveo i potpuno posvetio muzici.

Foto: ATAIMAGES

Amar Gile Jašarspahić

Niz pobednika iz Bosne i Hercegovine nastavio je Mirza Selimović. Po uzoru na Svilara, predstavljao se, većinom, pesmama Zdravka Čolića, a tokom takmičenja "zaradio" je reputaciju pristojnog momka. Iza sebe ima jedan album i niz uspešnih singlova, te duete sa Ivanom Selakov, Ilmom Karahmet,Milicom Todorović. 

Foto: ATAIMAGES

Mirza Selimović

Pobednik, takođe iz Bosne i Hercegovine, Haris Berković, glasove publike osvojio je talentom, ali i fizičkim izgledom. No, to mu, čini se, nije bilo dovoljno, pa ga publika danas najviše pamti kao bivšeg dečka Rade Manojlović, a upravo dueti sa ovom pevačicom njegove su najslušanije pesme.

Foto: ATAIMAGES

Haris Berković

Deseta sezona dovedena je kraju pobedom Ibre Bublina. Mladi pevač najčešće je izvodio pesme Safeta Isovića, a u takmičenju neretko je pevao upravo sevdalinke. Takođe, uprkos talentu, nije se istakao.

Foto: ATAIMAGES

Ibro Bublin

Naredna sezona drastično se razlikovala od svih prethodnih, pa je imala čak dva pobednika. Aleksa Perović izglasan je od strane žirija, dok je pobedu po glasovima publike odneo Riste Risteski. Perović je 2019. godine ostvario svoju prvu pozorišnu ulogu, a danas je oženjen i otac je dve devojčice, dok Riste najčešće nastupa u rodnoj Severnoj Makedoniji. 

Foto: ATAIMAGES

Aleksa Perović

Foto: ATAIMAGES

Riste Risteski

Mladić iz Mostara Anid Ćušić naredne je godine trijumfovao, a danas je popularan na društvenim mrežama gde objavljuje "kavere" pesama svojih kolega. 

Foto: ATAIMAGES

Anid Ćušić

Džejla Ramović jedna je od najistaknutijih pobednica najpoznatijeg takmičenja u regionu. Srca publike osvojila je talentom, ali i lepotom. Danas odlično prolazi "na terenu", a njena se karijera kreće uzlaznom putanjom. "Ruine", prva pesma koju je snimila bila je slušana na radio stanicama, a na Jutjubu broji 20 miliona pregleda.

Foto: ATAIMAGES

Džejla Ramović

Nakon Ramovićeve, pobedili su Mahir Mulalić i Nermin Handžić, koji su osvojili simpatije publike u prethodnoj sezoni. Mahir je snimio singl, a Nermin još priprema svoju prvu pesmu. Handžić danas nastupa sa svojom mentorkom Violetom Viki Miljković, kod koje i živi.

Foto: ATAIMAGES

Mahir Mulalić

Foto: ATAIMAGES

Nermin Handžić

Ovogodišnja sezona privedena je kraju sinoć, a pobedu je odnela Slavica Angelova. Takmičarka poreklom iz Severne Makedonije, tačnije iz Strumice. Slavica studira medicinu, dok u slobodno vreme, kako je navela, voli da putuje. Angelova tvrdi da je po prirodi ambiciozna i opuštena, međutim sa druge strane tvrdoglava. Mentor joj je bio Đorđe David, a da li će postići neki značajniji uspeh - vreme će pokazati. 

Foto: ATAIMAGES

Slavica Angelova

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija