• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir

03.07.2023

19:40

Nikolinina pametna vila vredna miliona! Ovako izgleda unutrašnjost čuvene nekretnine u Zagrebu zbog koje se sudi!

ATA Images

Estrada

Nikolinina pametna vila vredna miliona! Ovako izgleda unutrašnjost čuvene nekretnine u Zagrebu zbog koje se sudi!

Podeli vest

Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja Ristovića, koji je preminuo prošle godine u maju, naišla je na brojne probleme oko podele imovine, naročito, oko vile u Zagrebu, gde je bračni par planirao da živi.

Ćerka iz prvog braka njenog pokojnog muža, podnela je tužnu protiv Nikoline sa zahtevom da se imovina podeli, a upravo zbog te tužbe hrvatska lepotica nije mogla da proda luksuznu nekretninu.

U pitanju je "pametna" vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata. Nikolina ništa nije htela da prepusti slučaju kad je reč o ovoj vili, pa ju je u potpunosti sama osmislila, po svom ukusu i željama, za razliku od stana u Beogradu, koji joj se nikad nije sviđao i koji je bio uređen u "muškom" stilu, kako je isticala, onako kako je to Vidoje želeo.

Ona je u izradi projekta imala pomoć jedne svoje školske drugarice, a posebno je zanimljivo da je to jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave "pametne" kuće.

Foto: Instagram printscreen

 

 

U praksi, to znači da će ova kuća sama proizvoditi potrebnu energiju i bukvalno "razmišljati" umesto vlasnika. Upravo iz tog razloga cela izgradnja i uređenje se produžilo.

- Koliko je Nikolina zaluđena opremanjem vile i koliko je mislila na sve detalje uređenja svedoči i to što je čak neko vreme birala ime za svoju pametnu kuću. Insistirala je da vila bude energetski samoodrživa, štedljiva i vrlo praktična, pa tako kuća preuzima podatke o temperaturi i vlažnosti vazduha, a sistem odlučuje da li je potrebno zalivanje bašte ili odleđivanje stepenica ako je hladno. Koliko je daleko išla u svojim zahtevima vidi se i po tome što je osmislila samoodrživi vrt, gde bi vrtlar dolazio samo dvaput godišnje da minimalno oreže biljke - pričao je izvor "Kurira", koji je upućen u detalje gradnje.

Foto: Instagram printscreen

 

 

Sagovornik ističe da Nikolina uopšte nije dozvolila da se njen suprug meša u dekorisanje ovog prostora, iako je on imao neke svoje želje i zahteve.

- Poznato da Nikolina nije volela uređenje stana u Beogradu i da je tamo sve bilo sređeno po Vidojevom ukusu. U Zagrebu se samo ona pitala za sve, tako da je sve zamišljeno u krajnje minimalističkom stilu, pa su se tako koristili samo organski materijali, dok za neku posebnu dekoraciju i umetničke slike, koje su Miša Grof i Vidoje godinama skupljali, nije htela ni da čuje. U početku se Vidoje nije slagao baš sa svim njenim idejama, hteo je i on da se umeša i da lični pečat uređenju kuće, ali je na kraju odustao kako ne bi došlo do svađe između njih. Zato je više vremena i provodio u stanu u Beogradu. Tu mu je sve bilo potaman - završio je izvor.

Podsetimo, Nikolina je pokušala da proda vilu za 1.700.000 evra, međutim, zbog sudskog spora to nije trenutno u mogućnosti da učini.

Foto: Instagram printscreen

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija