• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.07.2023

23:59

Bili su giga popularni, a onda je nastupio kraj! Goca Tržan progovorila o tajnama grupe TAP 011, evo zašto su se raspali!

printscreen instagram

Estrada

Bili su giga popularni, a onda je nastupio kraj! Goca Tržan progovorila o tajnama grupe TAP 011, evo zašto su se raspali!

Podeli vest

Goca Tržan bila je članica kultne grupe "Tap 011" koja je harala devedesetih godina, a nešto kasnije je započela solo karijeru.

Jednom prilikom govorila je o ranim uspesima grupe i otkrila kako je uopšte stupila na muzičku scenu.

- Kada sam ja bila mala drugačije je izgledao svaki muzički početak. Mi smo kretali iz manjih bendova, pa ideš na festivale, ja sam počela sa "Distorzijom", pa sam išla sa njima i na Gitarijadu, pa sam upoznala na taj način i Margitu iz EKV-a. Tako su me upoznali i Tapiri u to vreme, ali sam ja bila u fazonu da to nije za mene. Nešto kasnije su me zvali da čujem jednu pesmu, u pitanju je bila "Bunda". Ivana i ja smo otpevale jedan deo pesme i oni kad su čuli kako nam se slažu glasovi, bili su u fazonu da pravimo bend. "Tap" kao skraćeno od Tapira a "011" jer je to pozivni za Beograd, a svi smo bili odatle... Inače Ivana i ja smo se poznavale još iz škole, samo smo bile druga smena - govorila je Goca.

Foto: ATAIMAGES

 

 

- Bili smo ultra giga mega poznati a vozili smo se autobusom. Ono što ljudi ne znaju, naša prva turneja je bila sa Sneki, 1994. godine. Svaku halu smo prošli sa njom, uvek nas je hvalila i govorila da ćemo biti najpoznatiji bend. Dobijali smo i neke parice, to je bilo nam sjajno. Kasnije je bilo toliko para da smo sebi kupili automobile. Iako je sve izgledalo sjajno, nije tako bilo iza kamera.

- Kada smo prekunuli da radimo sa Ganetom bila je neka čudna energija. Bilo je tenzično i sve je bilo nekako traljavo. U tom trenutku nisam pričala sa Perom i ne sećam se zašto. Išla sam kod zubara i shvatila sam da ako imam još jedan pokvaren zub nemam para da se vratim kući i samo sam rekla "dosta je bilo". Bila sam u fazonu da ne mogu da budem Goca Tržan a da imam 50 maraka u džepu. Bila je ideja da se snimi album, ali ja jednostavno nisam mogla. Htela sam da ispoštujem sve i da budem na nastupima, ali da ne mogu album, čekaću koliko god da treba. Sutra su mi javili da nema potrebe više uopšte da budem tu. Tada sam im mnogo toga zamerala sada više ne, sve ih razumem - otkrila je Goca.

Foto: informer.rs

 

 

- Preloman trenutak je bio to kada sam izašla iz grupe, razmišljala sam da li uopšte da se bavim muzikom. Otišla sam kod Pecikoze kome sam beskrajno verovala i sa njim je sve počelo. Prve pesme koje sam izabrala došle su do mene spontano, a mnogi su govorili da je to bezveze. PGP u to vreme je živeo od mog albuma i uspeha koji sam postigla - rekla je Goca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija