• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

26.07.2023

11:33

Hrvati zabranili sve koncerte Srba u Hrvatskoj! Izdali sramno saopštenje, spominju i Tompsona

Profimedia/ Printscreen instagram

Estrada

Hrvati zabranili sve koncerte Srba u Hrvatskoj! Izdali sramno saopštenje, spominju i Tompsona

Podeli vest

Predstavnici festivala na kome je trebalo da nastupi niz srpskih uzvođača podlegli su sramotnim pritiscima na političkoj i nacionalnoj osnovi tamošnjih Domovinskih pokreta, te otkazali sve najavljene koncerte.

Pre samo nekoliko nedelja otkazan je koncert pevačice Jelene Karleuše u Hrvatskoj, a samo nekoliko dana nakon što je kod suseda svoj nastup održao folker Aca Lukas, iz susedne republike pristižu sramotne vesti.

Naime, predstavnici ostrva Barbarinac odlučili su da otkažu sve koncerte muzičara iz Srbije i to zbog pritisaka od strane Domovinskog pokreta, a na političkoj i nacionalnoj osnovi. 

 - Obaveštavamo vas da otkazujemo sve planirane koncerte muzičara iz regiona. Naš primarni cilj ovog leta je bio da obezbedimo zabavu za sve goste našeg kraja, ali zbog velikih pritisaka na političkoj i nacionalnoj osnovi, pre svega onih u režiji "domovinskog pokreta", prinuđeni smo da otkažemo sve navedene koncerte.

- Mišljenja smo da se u ovim mutnim političkim igrama, koje stvaraju veoma ružnu sliku o svima nama kao domaćinima, koriste uvaženi veterani. Cilj ovog projekta je zabaviti se, širiti prijateljstva i promovisati Hrvatsku kao destinaciju koja na isti način dočekuje sve svoje goste, bez obzira na poreklo, veru ili bilo koju drugu osnovu. Zahvaljujemo se svima koji su do sada posetili ostrvo i bili deo magične zabave“ - napisali su organizatori na Instagramu.

Foto: ATA Images

Jelena Karleuša

Podsetimo, nakon što je najavljeno da će na festivalu "Ostrvo ljubavi" u Barbarincu, između ostalih, nastupiti Aca Lukas, Haris Džinović i Jelena Karleuša, javili su se iz "Domovinskog pokreta":

- Domovinski pokret Kaštela smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo. Osim domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu.

- Zašto su dozvoljeni koncerti Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića, srpskih turbo-folk izvođača? Zašto vređate osećanja veterana i svih koji su izgubili svoje najmilije u Domovinskom ratu? Zašto ne pitate građane da li oni to žele?!

Foto: ATA Images

Jelena Karleuša

Zašto ne pitate veterane da li ih to vređa? Zašto ne pitate roditelje ubijenih da li se pitaju za šta su njihova deca umrla? Da li vam život mladih znači nešto? Puna su vam usta veterana koji su poginuli za datume vezane za Domovinski rat pred izbore, ali ovo što radite zaista nema veze sa mozgom!

Stoga tražimo da se otkažu koncerti navedenih izvođača iz zemlje koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku, dok se u istoj toj Hrvatskoj otkazuju koncerti hrvatskog muzičara i domoljuba Marka Perkovića Tompsona i barda hrvatske muzike Stjepana Džimija Stanića - napisali su.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija