• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2023

11:45

Jelena Radanović piše knjigu?! Slobina supruga rešila da podeli iskustvo o stanju svog sina

shutterstock/Informer

Estrada

Jelena Radanović piše knjigu?! Slobina supruga rešila da podeli iskustvo o stanju svog sina

Podeli vest

Supruga pevača Slobe Radanovića, Jelena, nedavno je obelodanila da njen mlađi sin iz prvog braka ima autizam, razvojni poremećaj koji se najčešće ispoljava bosle druge godine.

Ona redovno na svom profilu na Instagramu svojim pratiocima odgovara na pitanja vezana za autizam, a sada je priznala da bi želela da napiše knjigu o svim tretmanima koje je probala kako bi pomogla sinu.

Jelenu je jedna žena pitala da li je razmišljala da otvori centar za podršku roditeljima koji imaju decu sa autizmom:

Foto: prinstscreen

 

 

- Da li si razmišljala o otvaranju nekog udruženja ili centra vezanog za autizam? - glasilo je pitanje.

- Nisam, razmišljala sam o knjizi, odnosno o priručniku o svemu što smo radili... ali u budućnosti - napisala je Jelena.

Foto: Instagram prntscreen/jeja.radanovic

 

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Jelena progovorila o ovoj temi.

Radanovićka je nedavno istakla da je Naum počeo da govori tek sa pet godina, ali ne tečno i razgovetno i da su najveći problem imali tokom njegove druge i treće godine.

- Naum je počeo da govori sa pet godina i to uglavnom za svoje potrebe. Govor je štur, ali se smatra verbalnim autizmom. Do druge godine je sve radio, a onda se samo ugasio. Sa tri godine je bio ugašen. Bio je kao telo iz kog je neko isisao dušu. Radio je sve što ne treba da rade zdrava deca, a nije radio apsolutno ništa što bi trebalo da radi zdravo dete. Radili smo sve moguće detokse i protokole, razne alternativne tretmane, transplataciju matičnih ćelija... Uvek više stvari istovremeno. Od svega što smo radili očekivala sam pet posto samo, smatrajući da će ukupan rezultat da bude zadovoljavajući, ali čarobna pilula ne postoji - napisala je Jelena.

Foto: Instagram prntscreen/jeja.radanovic

 

 

Na pitanje kako se sada dečak oseća i kako njegovo lečenje napreduje, rekla je:

- Super je, on je srećan dečak, Daleko od deteta urednog razvoja, ali daleko i od oblika autizma koji je imao pre pet godina. Sada je problem razumevanje govora i generalno razumevanje, ali sve što smo radili dalo je određen rezultat. Povremeno je hiperaktivan, spava odlično, voli da pliva. Autisti generalno vole vodu - otkrila je Slobina supruga.

Njene pratioce je zanimalo i to kakav odnos imaju pevač i njen sin iz prvog braka, kao i to da li je maleni Naum ljubomoran na bebu koju je Jelena dobila sa Slobodanom u februaru ove godine.

- Ljubomoran je na bebu. Svaka emocija kod autista je dobra stvar. Sloba i Naum imaju neverovatnu vezu od prvog dana. Pevaju, igraju se... Zbog njih više nisam tužna - dodala je Radanovićka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija