• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2023

13:48

Balaševićevo pero u Čolinim notama! Ovih 11 popularnih pesama je Đorđe napisao za Zdravka

ATAIMAGES

Estrada

Balaševićevo pero u Čolinim notama! Ovih 11 popularnih pesama je Đorđe napisao za Zdravka

Podeli vest

Iako je Đorđe Balašević bio prepoznatljiv po svojim autorskim pesmama i izvođačkom stilu, nije odoleo izazovu da napiše nekoliko pesama za jednog od najvećih pop pevača na Balkanu, Zdravka Čolića.

Ovaj neobičan spoj talenta rezultirao je nekim nezaboravnim trenucima u muzičkoj istoriji. Ove pesme, koje je Balašević napisao za Čolića, ostavile su neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji:

1. "Zbog tebe" (1980) - Ova pesma je postala hit i omiljena balada mnogima zahvaljujući emotivnim stihovima i izvođenju Zdravka Čolića.

2. "Mađarica" (1981) - Ova pesma donosi veselu i zaraznu melodiju, a Balaševićevi tekstovi daju joj poseban šarm.

3. "Kažeš da ti nekad izgledam ko Dunav" (1981) - Pesma koja kombinuje poetičnost Balaševićevih stihova i Čolićevu izražajnu interpretaciju.

4. "Vala, vrijeme je" (1984) - Ova pesma donosi snažnu poruku i ostala je zapamćena kao jedna od Čolićevih velikih hitova.

5. "Ničiji i svačiji" (2003) - Balašević i Čolić su se ponovno udružili kako bi stvorili ovu pesmu koja je postala popularna zbog svoje emotivne dubine.

6. "Zločin i kazna" (2003) - Ova pesma donosi složenu priču i pokazuje Balaševićevu sposobnost pisanja tekstova sa dubokim značenjem.

7. "Bembaša" (2006)** - Pesma koja se ističe svojim neobičnim naslovom i zaraznom melodijom.

8. "Svadbarskim sokakom" (2003) - Ova pesma je svojevrsna nostalgična priča sa prepoznatljivim Balaševićevim tekstualnim stilom.

9. "Kod tri bijesna brata" (2003) - Pesma koja istražuje kompleksne odnose, donoseći dubinu i emotivnost.

10. "Sačuvaj me, Bože, njene ljubavi" (2003) - Ova pesma je balada koja izražava emocije i strahove.

11. "Anđela" (2003) - Pesma sa zvučnim i poetičkim tekstom koja ostavlja snažan utisak.

Ove pesme su primer Balaševićevog izvanrednog talenta za pisanje tekstova koji dodaju dubinu i emociju izvođenju Zdravka Čolića, čineći ih nezaboravnim i dragocenim delom regionalne muzičke baštine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija