• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

09.10.2023

10:54

Nazivaju je novom Micom Trofrtaljkom! Hrvati pobesneli nakon rasprodate 4. Arene, udarili na Piju: “Gadi mi se ta cajka”

shutterstock/Informer

Estrada

Nazivaju je novom Micom Trofrtaljkom! Hrvati pobesneli nakon rasprodate 4. Arene, udarili na Piju: “Gadi mi se ta cajka”

Podeli vest

Muzička zvezda Aleksandra Prijović rasprodala je četiri Arene Zagreb o čemu u "lijepoj njihovoj" ne prestaju da pričaju.

Tim povodom, dnevni list Slobodna Dalmacija pitao je za komentar brojne muzičare i kritičare, od kojih većina nije imala reči hvale za enorman uspeh srpske zvezde, a pojedini, navodno, nisu ni znali "šta peva Aleksandra Prijović".

- Iskreno, juče su moj otac i brat spomenuli Aleksandru Prijović i da već treću zagrebačku Arenu rasprodaje i tad sam u principu prvi put čuo za nju. Možda nisam najbolji primer jer ja generalno ne pratim tu scenu. Sad sam išao poslušati. Otvorio sam neku baladu koja bi bila poprilično okej za pojmove Balkana i onda je krenulo turbo folk pevanje i ugasio sam. Nisam nikad razumeo šta ljude privlači kod takvog pevanja, ali očigledno sam u manjini, jer mi 99% toga danas nije jasno, pogotovo kod nas - rekao je Dino Jelusić.

Foto: IM Live Production

 

- Muziku ne možeš zabraniti, ma koliko se ta cajka meni osobno gadila. Očigledno su mladi našli način kako ujediniti ustaše, partizane, četnike i normalne ljude, pa su postali cajkaši - prokomentarisao je Jakša Kriletić Jordes, frontmen "Daleke obale i saksofonista".

- Kolosalni uspeh Aleks Prijović s četiri rasprodate Arene je samo rezultat starohrvatske bontonske kulturološke floskule i pi*darije po kojoj je "o ukusima ne raspravlja" i činjenice da je konačno turbofolk zviznuo zašiljenu štiklu svim olinjalim i atrofiranim "wannabe rockerima" zaspalim u vreme novog talasa kad su bili zadnji put živi i shvatali da je zadnji riff koji znaju odsvirala Nirvana na "Smells Like Teen Spirit". Hvala vragu, buđenje je stiglo konačno u obliku nove srpske Mice Trofrtaljke u novom ruhu, za koga je i predobro je, da bar rasproda celu nedelju pa da buđenje i zakucavanje bude kompletno. Svaka čast Aleks, bez ironije - prokomentarisao je muzički i filmski kritičar, reditelj i scenarista Anđelo Jurkas.

Foto: IM Live Production

 

- Rasprodaje i Dino Merlin… Mislim da će Aleksandra imati i petu... To se tako zalomi. Voće iz tuđeg vrta je uvek slađe - prokomentarisao je Tonči Huljić.

- Rasprodati koncerti Aleksandre Prijović ogledalo su ukusa publike u Hrvatskoj danas koja sama bira šta će i kada slušati. Ne ulazeći u kvalitetu pesama iste, ovo je samo dokaz da su mediji, a prvenstveno radio stanice svojim ograničenim ukusom, zakazali i zapeli u vremenu i prostoru - rekaoje Dubravko Jagatić, poznati muzički novinar i kritičar.

Podsetimo, nakon što je u Beogradu rasprodala tri koncerta u Areni, Aleksandra Prijović nastavlja sa regionalnom turnejom "Od istoka od zapada", pa će nakon četiri spektakla u Areni Zagreb, pevati i u Čairu, ali i sarajevskoj Zetri. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija