• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Una TV/Informer.rs

16.10.2023

13:29

"Da nije kukavica, ne bi tukao ženu" Pele najstrašnije osudio nasilje, apeluje na rigoroznije kazne

ATA Images

Estrada

"Da nije kukavica, ne bi tukao ženu" Pele najstrašnije osudio nasilje, apeluje na rigoroznije kazne

Podeli vest

Istaknuti umetnik Dragan Petrović Pele komentarisao je temu femicida u Srbiji, i istakao da su potrebne rigoroznije kazne za nasilnike.

Glumac i profesor Fakulteta dramskih umetnosti izjavio je da je to pitanje veoma važno te da mu je drago što i sugrađane zanima kada će na tom polju nešto da se promeni.

Foto: ATA Images

 

Podatak da je do oktobra meseca u Srbiji ubijeno 25 žena, Petrović je prokomentarisao kao zabrinjavajući.

- Mislim da osamdesetih godina nije bilo toliko nasilja. Apsolutno podržavam uvođenje zakona koji bi to regulisao i ako mene pitate kazna bi trebala da bude rigorozna, ali mislim da treba raditi i na prevenciji i to u školama. A samo kukavice pribegavaju tom nasilju, jer da nije kukavica ne bi tukao ženu - objašnjava Petrović.

Na pitanje da li postoji prava ljubav, profesor Petrović je ispričao da od 200 zajednica koje su antropolozi istraživali, nisu pronašli nijednu bez ljubavi.

Foto: ATA Images

 

 

- Naravno da postoji prava ljubav. Ali danas sve manje imamo vremena za ljubav. Ipak, mislim da ona može da preživi ovo ubrzanje vremena, jer svaka ljubav je žilava - rekao je on.

Pored femicida, glumac je prokomentarisao i temu fotošopiranja fotografija na društvenim mrežama.

- Danas čovek ne mora nogom da kroči na ulicu, a da može da bude na jednoj mnogo opasnijoj ulici, a to su društvene mreže na kojima se sreću sa mnogo većim opasnostima - rekao je glumac za "Unu".

Profesor je takođe ispričao kakva su njegova iskustva na tu temu kada su u pitanju studenti FDU-a.

- Kod mene na fakultetu, kada je prijemni ispit mora da se priloži fotografija. Od kada se sve to pojavilo, počele su da nam stižu fotografije koje su obrađene u fotošopu. Mi pogledamo fotografiju iz dokumentacije, a onda se pojavi osoba koja nema veze sa osobom na fotografiji. To je sve jako apsurdno - zaključio je profesor i glumac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Svi bi da skinu "kralja" sa trona! Počinje fajnal-for Evrolige!
Košarka

Svi bi da skinu "kralja" sa trona! Počinje fajnal-for Evrolige!

Utakmicama Panatinaikos – Fenerbahče (18.00, Sport klub 1) i Real Madrid – Olimpijakos (21.00, Sport klub 1) u petak u Berlinu počinje fajnal for Evrolige! Titulu brani "kraljevski klub" koji će imati žestoku konkurenciju, a za prestižan pehar boriće se i trojica srpskih košarkaša!

24.05.2024

16:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija