• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

16.10.2023

16:00

Toše predosetio svoju smrt! Makedonska pevačica otkrila poslednji razgovor sa tragično nastradalim kolegom

profimedia

Estrada

Toše predosetio svoju smrt! Makedonska pevačica otkrila poslednji razgovor sa tragično nastradalim kolegom

Podeli vest

Toše Proeski tragično je izgubio život 16. oktobra 2007. u 26. godini života u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Toše Proeski poginuo je na današnji dan pre 16 godina, a poslednji razgovor obavio je sa koleginicom Elenom Risteskom.

- Razgovarali smo te kobne noći pre nego što je krenuo u Hrvatsku. I danas tvrdim da je osetio da će se nešto loše dogoditi. Na kraju razgovora, poručio mi je da ćemo ga videti za nekoliko dana, ali duboko je uzdahnuo i rekao: "Ako Bog dozvoli". U tom trenutku nije mi bilo čudno, dok se sledećeg dana nisam probudila i saznala da je poginuo. Kad je moja majka, u neverici, rekla da se dogodila nesreća, znala sam da je to istina - kaže makednoska pevačica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELENA RISTESKA ERA (@elenaristeska_era)

Toše Proeski tragično je izgubio život 16. oktobra 2007. u 26. godini života u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.

Ko je bio Toše Proeski?

Rođen je 25. januara u Prilepu, a odrastao je u Kruševu. Njegov muzički talenat otkriven je kada je imao 12 godina - tada je izabran da nastupi na jednom popularnom festivalu pevajući dečije pesme.

Godine 1999. objavio je prvi album, a već naredne drugi. Nakon što je uspostavio saradnju sa novom menadžerkom Ljiljanom Petrović, u Atini je snimio treći album objavljen na makedonskom i srpskom jeziku.

Foto: youtube/printscreen

Toše Proeski

Na "Beoviziji" je 2003. godine pobedio sa pesmom "Čija si", koja postaje ogroman hit. Bio je predstavnik Makedonije na "Pesmi Evrovizije" 2004. godine u Istanbulu, gde je osvojio 14. mesto.

Poslednji album "Igra bez granica" koji je objavio nepuna tri meseca pre smrti mnogi su opisali kao "ozbiljniji" nego što su to bili njegovi prethodni albumi. 

Nakon smrti dodeljena mu je titula počasnog građanina Severne Makedonije. Pošta Makedonije je u kruševu 15. decembra 2007. godine predstavila poštanske markice sa njegovim likom. Na Beoviziji 2008. godine dodeljena mu je posthumno nagrada za životno delo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija