• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/I.G.

18.10.2023

15:20

Muzičar s porodicom pobegao od rata! Zločinac oteo Miliju stan u Osijeku, on završio na ulici

ATA Images

Estrada

Muzičar s porodicom pobegao od rata! Zločinac oteo Miliju stan u Osijeku, on završio na ulici

Podeli vest

Tokom rata u Hrvatskoj porodica Aleksandra Milića Milija ostala je bez stana u Osijeku. Nekretninu im je oteo hrvatski političar i ratni zločinac Branimir Glavaš.

Nakon što su muzičar i njegovi najbliži morali da izbegnu u Beograd, stan Aleksandra Milića Milija oteo je hrvatski političar. 

Foto: ATA Images

 

Milijev otac otišao je u Beograd u posetu bratu 1992. godine, ali su mu ubrzo javili da se ne vraća u Osijek jer se situacija zahuktava. Kompozitor je u Beograd došao bez igde ičega, a i on i njegova porodica morali su da krenu od nule. Ipak, u međuvremenu su uspeli da stanu na noge i da se osamostale, ali je kako Miliju, tako i njegovoj porodici, ostala velika rana porodična kuća u Osijeku.

Kao ugledni neurohirurg, njegov otac je u svoj dom uložio sve što je imao, nadajući se da će to ostaviti u nasleđe svojoj deci.

Mili najpre nije želeo da priča o ovoj temi jer je za njega to izuzetno bolno.

- To je ogromna trauma. Ja sam zbog rata sa porodicom ostao na ulici, bez kofera. Spavao sam pored peći u domu moje rodbine. Ali to su teške teme na koje se sad ne bih vraćao i ne bih komentarisao - rekao nam je Mili kada smo ga tada sreli na jednom događaju.

Foto: printscreen

 

Inače, jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Darko Hudelist je još 2009. godine u jednoj svojoj kolumni posvećenoj muzici u Srbiji napisao da mu je Mili lično rekao da mu je nekretninu u Osijeku uzeo Branimir Glavaš:

- Aleksandar Milić Mili, Srbin iz Osijeka, čiji je otac, ugledni lekar, u ratnome metežu 1991. ostao u Osijeku bez kuće, za što su i otac i sin jednoglasno okrivili Branimira Glavaša, Mili mi je o tome ogorčeno pričao 2005. kad smo zajedno bili na ručku.

Tek kasnije Mili je progovorio o gubitku porodičnog doma.

- Ceo taj rat i sve to sam jako teško podneo. Iz Sarajeva sam došao u Beograd, bukvalno bez ičega. Moja porodica nije imala apsolutno ništa. U taj naš stan u Osijeku je ušao lokalni političar Branimir Glavaš, ali kad su takve stvari u pitanju, moraš gledati napred, gledanje unazad te samo sprečava u napredovanju. Nikad nismo bili na sudu s njim, nije bilo potrebe - naveo je Mili.

- Tamo je sad neki drugi vlasnik, koliko znam. Taj stan gde smo živeli bio je najpre zapaljen, tu su nam nestale sve naše porodične uspomene, zato nemam fotografije iz detinjstva, sve je nestalo. Posle smo to sanirali, a onda su moji roditelji otišli za Beograd, da tata poseti mog strica. Ja sam bio tada u Sarajevu, a Ivan u Italiji. Tada je situacija u Osijeku eskalira, bilo je mrtvih, rekli su im da više nije sigurno da se tamo vraćaju. Oni ostaju u Beogradu, s tom garderobom koju su poneli za dva dana, evo, celi budući život. Tata je počeo da radi, odmah je našao posao. Kasnije ga je pozvala Vlada Zimbabvea da vodi kliniku u Africi i oni odlaze deset godina u Afriku, gde sam ja išao stalno kad je ovde počinjala jesen i zima, a tamo proleće i leto. Mi smo tada mogli sebi priuštiti jedino kuću u Rušnju, 30 kilometara od Beograda, a ja sam prešao kad sam bio u gradu, kod moje sestre Milice. Imala je mali stan, spavao sam pored neke peći. Imao sam i gitaru s tri žice, dve godine sam sve hitove na njoj komponirao i nisam se hteo menjati - ispričao je Aleksandar Milić Mili pre izvesnog vremena u životnoj ispovesti za "Kurir".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija