• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D.S.

20.11.2023

15:31

"Pitam se da li se to stvarno dogodilo": Ćerka Merime Njegomir obeležila godišnjicu njene smrti: Bol ne prolazi

Informer

Estrada

"Pitam se da li se to stvarno dogodilo": Ćerka Merime Njegomir obeležila godišnjicu njene smrti: Bol ne prolazi

Podeli vest

Danas su se navršile dve godine otkako je preminula legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir, a njeni najbliži posetili su njenu večnu kuću u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju i odali joj počast.

Njena ćerka Ljubica Njegomir i danas se teško nosi sa gubitkom.

- Danas je dve godine kako je moja mama otišla. Bol ne prolazi s protokom vremena, već samo poprima oblik koji nam dozvoljava da radimo i nešto drugo, osim da razmišljamo o tome što se desilo. Naravno, svesna sam da nje nema, ali se i dalje borim s pitanjem da li se to stvarno dogodilo - rekla je Ljubica i dodala:

Foto: Fejsbuk

 

- Kažu tugovanje ima nekoliko faza, a jedna od njih je prihvatanje. Kako da čovek tako nešto prihvati? Verujem da može da me razume samo neko ko je izgubio roditelje, majku pogotovo. Uvek jedan deo naše ličnosti ignoriše tu činjenicu. Ali moramo ići dalje, a naši voljeni će uvek živeti kroz nas. Hvala vam što i dalje negujete i čuvate uspomenu na moju majku Merimu.

Merima Njegomir preminula je 20. novembra 2021. u 63. godini nakon borbe s rakom.

Merima Njegomir snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge. Rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu. Živela je i radila u Beogradu. Pesma „Ivanova korita“ koju je Merima snimila 2001. godine na izuzetno tih i nenametljiv način postala je veliki hit.

Dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima.

Prva je od pevača narodne muzike održala koncert na Kolarcu.

Kao urednica narodne redakcije RTS-a, bila je posvećena projektima vezanim za snimanje, čuvanje i promociju tradicionalne muzike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Trač o neverstvu ojačao je moj i Peđin brak!" Ana Rajković o pričama da je varala muža s Dušanom Vlahovićem
Estrada

"Trač o neverstvu ojačao je moj i Peđin brak!" Ana Rajković o pričama da je varala muža s Dušanom Vlahovićem

Trač o neverstvu ojačao je moj i Peđin brak, kaže Ana Rajković za Informer! Supruga proslavljenog golmana Predraga Rajkovića po prvi put je govorila o privatnom životu i skandalu koji je drmao javnu scenu, ali i njenu porodicu tokom Svetskog prvenstva u fudbalu. Naime, Anu su tada optužili da je varala supruga sa njegovim saigračem Dušanom Vlahovićem, a ona u razgovoru za Informer otkriva da su ih zluradi komentari dodatno zbližili.

17.11.2023

16:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija