• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mili Čolić

27.11.2023

07:00

Nakon pet godina pauze Ana Bekuta izdala album, pa poručila: "Grešila sam, nisam bila cveće!"

Miša Obradović

Estrada

Nakon pet godina pauze Ana Bekuta izdala album, pa poručila: "Grešila sam, nisam bila cveće!"

Podeli vest

Nakon punih pet godina diskografske i dve godine medijske pauze, proslavljena pevačica narodne i popularne muzike, Ana Bekuta, novim albumom se vraća na muzičku scenu regiona.

Danas, 27. novembra, na dan kada je pre dve godine preminuo njen ljubavni partner Milutin Mrkonjić, Ana je u njegovu čast rešila da u etar pusti 20. studijski album, koji broji 14 novih pesama.

Izvor blizak folk divi ekskluzivno za Informer otkriva detalje muzičkog projekta koji će publici biti predstavljen iz dva dela.

Foto: Informer

 

- Ana je na ovom albumu radila pune dve godine. Prvih sedam numera biće predstavljene danas, dok će drugi deo albuma, sa takođe sedam pesama, svetlost dana ugledati 8. decembra - kaže izvor i dodaje da je Bekuta okupila najbolje saradnike.

- Autorski tim koji je radio na Aninom albumu sakupljen je sa prostora bivše Jugoslavije. Pored pesama koje su pisane specijalno za nju, Ana je rešila da ispuni i sebi veliku želju. Na albumu će se naći i pesma "Greh", koju je napisao čuveni Duško Trifunović. Ana je stihove: "Grešio sam, nisam bio cveće", prilagodila ženskom rodu i otpevala pesmu koju privatno obožava. Pored ove pesme, koja nema zvuk po kojem je Bekuta prepoznatljiva, tu se nalaze i pesme njenih proverenih autora kao što su Steva Simeunović, Saša Milošević Mare i mnogi drugi. Od novih autora na ovom albumu potpisuju se i Alka Vuica i Amir Kazić Leo - kaže izvor za Informer.

Ana Bekuta je potvrdila naša saznanja i nije krila koliko je uzbuđena povodom povratka na muzičku scenu.

- Na ovom albumu, dvadesetom u mojoj karijeri, radilo se dugo i temeljno. Izabrala sam najbolje pesme do kojih sam proteklih godina mogla da dođem. Ono što bih istakla jesu autori iz gotovo svih delova bivše Jugoslavije - kaže pevačica i dodaje čime se vodila u odabiru novih pesama:

- Poželeli smo da publici vratimo retro zvuk i pomalo izađemo iz okvira muzike koja je trenutno moderna. Ubeđena sam da će se baš zbog toga svideti mojoj publici. Protekle dve godine života bile su mi izazovne i teške, a lečila sam se najbolje što sam znala, muzikom. I muzika me je, evo, vratila u život. Hvala svima koji su sa mnom sarađivali, svima koji su vredno i pedantno radili svoj posao i svima koji će, nadam se, prepoznati naš trud - rekla je Bekuta za Informer.

Obeležila godišnjicu smrti Milutina Mrkonjića

Foto: ATAIMAGES

 

Ana Bekuta je na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana, pre dva dana obeležila godišnjicu smrti Milutina Mrkonjića, s kojim je bila u desetogodišnjoj ljubavnoj vezi.

- Počinje treća zima bez tvoje topline, a u ove dve godine bez tvog prisustva kao da uopšte nije izašlo sunce. Pamtimo te po velikim delima, ali i po sitnicama. Počivaj mirno u svojoj toplini, svom suncu, svojim prelepim sitnicama i velikim delima. Do neba i iznad neba te volim - napisala je pevačica na svom Instagram profilu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija