• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer/D.S.

30.11.2023

21:46

Treperi zaradili milione na muzičkim platformama! Evo kako zgrću novac i koliko "košta" milion pregleda

ATA Images, Aleksandar Jovanović Cile, Miloš Rafailović

Estrada

Treperi zaradili milione na muzičkim platformama! Evo kako zgrću novac i koliko "košta" milion pregleda

Podeli vest

Pored Jutjuba, pevači, i to mahom oni mlađe generacije, veliki novac na godišnjem nivou zarađuju i od striming mreža za slušanje muzike, od kojih se posebno ističe Spotifaj, najveća svetska platforma za slušanje muzike po broju pretplatnika.

Kako se bliži kraj godine, te se svuda svode računi, pa i oni muzički, tako su i pojedini treperi na društvenim mrežama objavili koliko su imali strimova, tj. skidanja muzike, od početka 2023. godine, te se prostom računicom može zaključiti da su iznosi koje su zaradili ogromni.

Foto: ATAIMAGES

 

Rekorderi u našem regionu na platformi Spotifaj su Džala Brat i Buba Koreli. Ovaj dvojac je na Spotifaju imao čak 140 miliona, odnosno 128 miliona slušanja, što u novcu znači da su zaradili 490.000 i 450.000 evra, ako se ima u vidu da se za milion strimova zaradi 3.500 evra. Drugim rečima u 2023. godini zaradili su malo manje od milion evra (tačnije 940.000 evra).

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Situacija na top-listi se nije promenila od prošle godine, pa se tako odmah iza njih našao Mihajlo Veruović Vojaž sa 110 miliona strimova, od kojih je inkasirao negde oko 385.000 evra, naspram prošlogodišnjih 226.000 evra.

Foto: ATAIMAGES

 

Njega u stopu prati njegov prijatelj i kolega Igor Panić Nući sa 93 miliona slušanja, od čega je u novčanik stavio 325.000 evra.

Foto: Printscreen/Instagram

 

U top pet izvođača na platformi Spotifaj nalazi se i Senidah sa 49 miliona, od čega je zaradila 171.000 evra, što je 17.000 evra više nego lani.

Foto: ATAIMAGES

 

Po brojkama koje je javno objavila, svoje bogatstvo najmanje je uvećala Nikolija Jovanović. Ona će od ove platforme inkasirati "samo" 73.000 evra, i to za 21 milion strimova.

Kad se na kraju sve ovo sabere, dolazi se do enormnog iznosa od 1.894.000 evra za godinu dana, i to samo od jedne platforme, ne računajući tu zaradu od Jutjuba, Dizera i ostalih.

I Jelena Karleuša sumirala rezultate

Jelena Karleuša je na Instagramu istakla da je ona najslušaniji artist u jugoistočnoj Evropi i da su njena dva nova albuma "Alfa" i "Omega" omiljeniji albumi kod publike.

- I evo je, posle svega! Po statistici muzičke platforme Spotifaj , izabrali ste me za najslušanijeg artista. Dok repostujem vaše storije koje masovno objavljujete, želim da vam kažem veliko i duboko hvala! Moj naklon! Dirnuta sam do suza! Hvala vam što ste prepoznali moj krvavi trud i rad, što ste to znali da nagradite i što ste me učinili najsrećnijom ženom! Moj život je muzika, a moja snaga ste upravo vi, moja verna publika, stara i nova - napisala je JK u objavi na Instagramu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija