• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

10.12.2023

14:00

Hrvatski pevači ne mogu da prebole Prijine arene: Na koncertu usred Frankfurta debatovali o uspehu srpske pevačice

ATA Images

Estrada

Hrvatski pevači ne mogu da prebole Prijine arene: Na koncertu usred Frankfurta debatovali o uspehu srpske pevačice

Podeli vest

Koncerti i neverovatan uspeh Aleksandre Prijović ne prestaje da bude trn u oku hrvatskim izvođačima.

O Aleksandri Prijović nakon pet nastupa u Areni Zagreb ne prestaje da se priča, a pevačica je bila glavna tema i na koncertu Hrvata u Frankfurtu povodom Hrvatske noći.

Među performerima bili su Rozga, Grašo, te Miroslav Škoro, a svi oni dotakli su se uspeha trenutno najveće regionalne zvede.

Mladen Grdović, pevač, ali i prijatelje Lepe Brene i Bobe Živojinovića rasprodate Arene Alekandre Prijović okarakterisao je kao "čudo".

- Pet koncerata Aleksandre Prijović u zagrebačkoj Areni?! Meni je to čudno... Reči nisam rekao jer sam Brenom i Bobom prijatelj i to odavno. I vidim da to deca pevaju... To, i da kupiš karte i da ih deliš, opet bi se doznalo. Znači, nije to. Odakle je krenulo, niko ništa ne govori - glasno je razmišljao Mladen Grdović o Prijović fenomenu nakon 45-minutnog nastupa, piše "Slobodna Dalmacija".

Foto: IM Live Production

 

- Ma nema, jaki su i gotovo. Pa vidite da mi više ne pevamo u Nemačkoj po klubovima. Sve su uzeli narodnjaci. Svugde, osim u Australiji i Americi. Ostalo je nas par zabavnjaka koji sviramo po Nemačkoj i to su nastupi tipa "Noći Croatije". Uđite u koji god hoćete disko, nema tu baš više izvođača zabavne muzike - ocenjuje stanje na dijaspora terenu Grdovi.

Sledeći koji je dao svoj sud u epohalnom uspehu Srpkinje jeste Miroslav Škoro:

- Meni je jako žao što mi ne možemo napuniti zagrebačku Arenu toliko puta. Čuo sam svakakvih komentara, ali ako neko može napuniti neku dvoranu, nek je napuni. Ako je može napuniti pet puta, nema problema. Ono što se čini meni je da moramo više raditi, moramo pisati pesme i moliti se Bogu da to postane, na neki način, trend.

Foto: IM Live Production

 

- Šta je tome razlog? Mogli bismo da sednemo pa o toj temi fenomenološki razgovaramo. Možda ja nisam prava osoba za to", priznaje. Bilo kako bilo, Aleksandri Prijović je pošlo za rukom ono što nijedan hrvatski muzičar u ovom trenutku ne može ni približno postići. "Pitanje je kako bi gospođa Prijović prošla večeras ovde, u Frankfurtu - poručuje Škoro pa objašnjava:

- Znači, svako ima publiku na svojemu mestu. Samo je pitanje je li na neki način u ovom trenutku to stvar trendova, a činjenica je da je ta vrsta muzičkog izričaja ušla u mainstream. Onog trenutka kad je ušla na HRT u Dnevnik, ona je u mainstreamu. To je jednostavno tako. I kad se nešto dogodi, a to ti se sviđa, onda ideš za tim, a ako ne, onda radiš nešto da nametneš neki drugačiji trend - kaže Miroslav Škoro i tvrdi kako se ni najmanje time ne zamara.

Foto: Live Production

 

- Mi ćemo napraviti koncert u Areni nagodinu. E sad, hoću li napuniti jednu dvoranu ili pola jedne, ne znam. Ja se nadam da će biti barem jedna puna, a ako Bog da i ako se dogodi neka pesma... Nikad se ne zna. Jer kad se dogodi ta jedna pjesma, onda ljudi dođu i skontaju u stilu: 'A, i ona mu je dobra, i ona i ona'.

- A da ne govorimo da mi nismo baš nešto najvičniji tim na društvenim mrežama i načinima produkcije. Tu su neki šutnuli loptu daleko ispred nas. S druge strane, treba samo raditi i sve će doći na svoje - zaključio je Škoro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15