• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.01.2024

11:45

"Ne znam da li ću biti živa za 18. rođendan svog sina": Voditeljka rodila dete u poznim godinama, sada progovorila o dilemama

Printscreen Instagram/sla_sla

Estrada

"Ne znam da li ću biti živa za 18. rođendan svog sina": Voditeljka rodila dete u poznim godinama, sada progovorila o dilemama

Podeli vest

Televizijsko lice, Slađana Slavković, rodila je sina Vuka u decembru 2021. godine neposredno nakon što je napunila 47 godina. Ona je sada iznela nedoumicu o tome da li će biti tu kada njen sin bude punio 18 godina.

Slađana je svoje dileme opisala kroz jednu situaciju sa svojom kumom:

Foto: Printscreen Instagram/sla_sla

 

 

- Dešava se situacija, donese ti kuma neko lepo piće i kaže "Ovo da otvorimo za Vukov 18. rođendan", a tebi naravno prođe malo kroz glavu "Čekaj, čekaj, gde ću ja biti za njegov 18. rođendan, hoću li biti tu, koliko ću imati godina, hoću li biti tu da ga ispratim na fakultet". To je neminovnost, ali nekako mi se čini da su to misli bilo koje majke, da žena od 20 i nešto godina ima zebnju da li će ispratiti veće parče životnog toka svog deteta - kaže Slađana i dodala da joj je jasno da nije isto kada se dete dobije trećoj i petoj deceniji, ali ne gleda stvari na taj način.

- Ja sam, naravno, svesna da nije potpuno svejedno kada rodiš u ovim godinama i u nekim, da kažem, godinama koje su predviđene za rađanje i da je njihov put sa detetom duži. Ali dok onaj odozgo ne odsvira kraj niko ne zna koliko će zapravo biti ovde - navodi Slađana Slavković.

Poslala poruku svim ženama

- Ja nisam ovde da propagiram rađanje u poznim godinama, neću ja sad nekoga da bodrim da čeka, to je individualna odluka, ja samo hoću da kažem majkama koje se odluče na to - to je vaša odluka i ne treba da vas zanima šta će sad neko tamo da priča - kaže Slavkovićeva i smatra da je sad znatno zrelija za ovu ulogu, nego što je bila u dvadesetim.

Foto: Društvene mreže

 

 

- Da sam mogla da biram, možda to ne bi bila 46, 47. godina, možda bi bio početak četrdesetih recimo, ali nikada ne bih početkom 20-ih, pa čak ni početak 30-ih, hajde da kažemo neke pozne tridesete još i bože pomozi. Ne mislim da sam bila spremna tada. Mislim da sam sada mnogo spremnija da budem majka, nego što sam bila tada. Ne mnogo, tada nisam ni bila spremna, zaista - objašnjava voditeljka.

"Ne mora svako da bude majka i ne treba svako da bude majka"

- Sada kada imam dete, ja moram da priznam da prepoznajem da kad se neko ne ostvari do određenih godina kao majka, da ima jedan određen otpor prema tome, da to kad izbegavaš da maziš decu, kad bežiš od njih, je negde i posledica toga što ti nemaš svoje dete. Sigurna sam da me sad gleda i neko ko nije majka i ne želi decu i kaže ‘ja apsolutno nemam taj poriv’, i ja to apsolutno poštujem - rekla je voditeljka i dodala da ne smatra da svaka žena mora da se ostvari kao majka da bi bila potpuno ispunjena i srećna.

Foto: Printscreen Instagram/sla_sla

 

 

- Ne mora svako da bude majka i ne treba svako da bude majka. Ne želim da sad neko pomisli "sve žene pate da budu majke". Ne, ja ne mislim da bih bila nesrećna žena da se nisam ostvarila kao majka - navodi Slavkovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija