• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dina Sajeh

08.01.2024

07:20

"Ne planiram da se ženim": Princ od Vranje otkrio kako slavi Božić, pa progovorio o ljubavi, karijeri i planovima za 2024. godinu

Zoran Sinko

Estrada

"Ne planiram da se ženim": Princ od Vranje otkrio kako slavi Božić, pa progovorio o ljubavi, karijeri i planovima za 2024. godinu

Podeli vest

Pevač Stefan Zdravković, poznatiji kao Princ od Vranje, u božićnom intervjuu za Informer otkrio je kako izgleda Božić u njegovom rodnom gradu, kao i o svojoj karijeri, saradnji sa kolegama i ljubavnom životu.

Kako izgleda Božić u Vranju?

- Izgleda kao i u bilo kom drugom delu Srbije. Iako nas često ne razumeju i mi smo Srbija. (smeh) To je jedna lepa tradicija i tokom Božićnih praznika Vranje bude puno. Toliko je puno ljudi da je nemoguće naći prostor da sedneš u bilo koji kafić. Sve porodice su najsrećnije tokom praznika i to su situacije u kojima se dele svi najlepši trenuci koji su se desili tokom protekle godine, prave se neki planovi za sledeću godinu i prosto se uživa u društvu. Bake i deke su najsrećnije kad je Božić.

Foto: Zoran Sinko

 

Koja ti je najlepša uspomena na Božić iz detinjstva?

- Porodična atmosfera, gde smo svi zajedno, gde ti kao dete ne doživljavaš i ne znaš ni za šta negativno i loše. Veruješ u Božić Batu i Deda Mraza. Ta sreća kada se otvara poklon, ta radost u svemu tome... Iako su svi bili prepuni problema, tih nekoliko dana se svi trude da sve bude lepo.

Da li imaš običaj da odeš u crkvu?

- Imam običaj da odem u crkvu za Božić, ali i generalno, volim da idem u crkvu. Što sam stariji, veći sam vernik. Za Božić svakako idem, to je tradicija, naučen sam tome dok sam bio dete, jer smo uvek išli za Božić u crkvu, a samim tim osećam i potrebu i neki unutrašnji poziv da odem u crkvu i zahvalim se Bogu na svemu.

Koji ti je omiljeni običaj vezan za Božić? Bez čega ne bi mogao da ga zamisliš?

Foto: Zoran Sinko

 

- Ne vezujem se za običaje uopšte, više za ljubav i toplinu koju nosi. Živimo u toliko brzom vremenu da je Božić jedna od retkih stvari koja je ostala da nas spaja.  

Kako se osećaš kada prođu praznici i isprazniš novčanik? 

- Osećam se prilično umorno, ali sa druge strane, sve su to slatke muke. Na kraju krajeva, bavim se onim čime volim i čime sam želeo da se bavim još kao dete. A što se poklona tiče... Ume da se desi da potrošim puno para na poklone, u zavisnosti od toga kome šta kupujem i kakav je povod. Znaš ono, kada ne kupiš nekome poklon onda kada je trebalo, pa te to sve sačeka, pa kad dođe da ti ga naplati... (smeh) Ume to da se desi, ali ne idem sa ciljem da to bude skupo, nekada je najmanja sitnica mnogo bolji poklon nego bilo šta skupoceno.

Dugo se baviš muzikom, ali od nastupa na "Izboru pesme za Evroviziju" postao si popularan, pohvalile su te velike zvezde, a jedna od njih je i Jelena Karleuša. Da li bi snimio duet sa njom?

Foto: Zoran Sinko

 

- Da, i to sutra kada bi se desila neka pesma koja ima smisla i za nju i za mene. Ne bežim ni od jedne ličnosti, ni publike koja je iza nje, da li je mala ili velika... Ako je pesma kvalitetna, ako se energija poklopi, apsolutno da. Jelena je velika zvezda, stvar je ukusa da li se nekome dopada ili ne to što ona radi, ali niko ne može da ospori uspeh koji ima iza sebe.

Pošto ti sam pišeš i muziku i tekstove svojih pesama, kada bi ti Karleuša rekla da želi da snimi duet, kakav bi bio tekst pesme koju bi napisao i koji bi žanr bi bio u pitanju? Da li možeš da mi uporediš tu pesmu sa nekim njenim već postojećim duetom?

- Jelena je uradila jednu pesmu koju je prvenstveno uradio Tarkan, "Kiss, kiss", odnosno "Devojke vole dijamante". Taj zvuk je fenomenalan i to je nešto čemu ja stremim u karijeri. Trenutno radim na novom albumu, snimam nekoliko novih pesama i uvek gledam da se prožima taj neki orijentalni, ali i etno melos sa juga Srbije, a da u osnovi bude pop muzika, kao u njenoj pesmi. Može da se čuje prizvuk folka, ali je u suštini pop. Možda bih mogao i ja da joj ponudim duet. 

Kako reaguje tvoja devojka na sve poruke koje dobijaš, da li je ljubomorna i da li ti pravi problem zbog obožavateljki?

- Ne. Moram da priznam da me je Bog pogledao što se ljubavnog života tiče. Nemamo tih problema, a jedan od razloga zašto nemamo tih problema je to što pričamo o takvim stvarima.

Da li možemo da očekujemo tvoju svadbu u 2024?

Foto: Zoran Sinko

 

- Kako kažu: "Čovek planira, a Bog se smeje". To bih ostavio po strani. Svakako da smo u ljubavi i da sam ja presrećan, ali takve stvari niko ne može da planira i garantuje sa sigurnošću, ali bih voleo kada bi se nešto tako realizovalo i idemo ka tome. 

Koji je tvoj cilj u 2024?

- Da album koji snimamo bude u skladu sa svim očekivanjima koje imamo, da spotovi koje planiramo da snimamo budu na nivou i da to prosto prođe... Ma nek prođe kako god, samo da ga snimim. (smeh) Mene su mnogi nakon "Izbora pesme za Evroviziju" pitali: "Je l' si se razočarao?", ali meni je toliko laknulo sa svim što sam uradio, da nisam stigao ni da razmišljam o tome. Cilj mi je pre svega da radim na sebi i da očuvam zdravlje, i psihičko i fizičko, a ostalo će doći kada je čovek srećan sam sa sobom. 

Prošle godine si bio pobednik publike na "Izboru pesme za Evrovizije", što ti je i bilo najvažnije. Da li bi se opet prijavio?

Foto: Zoran Sinko

 

- Apsolutno. Ove godine to nismo uradili zato što snimamo nove pesme. Kada bih se podelio na pet osoba, možda bih i stigao fizički da to izvedem, ali planiram to svakako za 2025. godinu. Videćemo da li ćemo neku od pesama koje snimamo ostaviti sa strane, kao pesmu za Evroviziju. U glavi se još uvek nadam toj pobedi i predstavljanju Srbije na Evroviziji. Ove godine ću da sedim kući uz kokice i da se nadam da će naredne godine biti neka dobra destinacija.

Da li smatrraš da bi prošao bolje od Luk Bleka da si ti predstavljao Srbiju?

- Slagao bih ako bih rekao da ne mislim da bi prošao bolje. Ne mislim da time vređem Luku, ali prosto, da nisam verovao u sebe i za neke mnoge druge stvari ne bih bio tu gde jesam. 

Ceo intervju možete videti u videu ispod.

Više fotografija možete pogledati u galeriji ispod.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija