• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

07.01.2024

06:22

"Postio sam ceo post": Saša Matić ispričao kako se proslavlja Božić u njegovom domu: "Poštujem tradiciju i tome sam učio ćerke od malih nogu!"

Masha Bandjur

Estrada

"Postio sam ceo post": Saša Matić ispričao kako se proslavlja Božić u njegovom domu: "Poštujem tradiciju i tome sam učio ćerke od malih nogu!"

Podeli vest

Saša je ispričao kako se u njegovoj kući svi raduju Božiću jer je to jedinstvena prilika da je cela porodica na okupu, zbog svih obaveza koji imaju. Pevač je tom prilikom rekao da se pridržava tradicije i običaja, kao i da tome uči i svoje naslednice.

Pevač Saša Matić prisetio se detinjstva i ispričao kako se Božić proslavljao u njegovom domu. 

- Sećam se da smo kao klinci išli kod bake u kuću, kao položajnici. Jedino je bila muka što u to vreme nije bio raspust za ove praznike, pa smo morali baš rano da ustanemo i da prvo odemo do bake, pa onda u školu na časove. Ustajali smo u šest, umesto u pola osam. Bilo je baš veselo - rekao je je Saša.

Foto: ATAIMAGES

 

On je otkrio i koliko se raduje ovom prazniku.

- Mnogo volim božićne rituale - i Badnji dan i veče. Ceo taj ritual je lep sam po sebi. Mi obično za Božić rano ustajemo i okupljamo se, pa nam dođu prijatelji. Više volim da neko dođe kod nas, nego da mi idemo negde - rekao je Saša i naglasio koliko poštuje običaje:

 

- Postio sam ceo božićni post. Svi smo porodično u duhu praznika. Dok su devojčice bile male, one su se najviše radovale. Božić je prilika da se svi okupimo. Moj tempo života je takav da šest dana u nedelji radim, a tu su konstantni nastupi i putovanja, te nemam često prilike da budem sa decom. Što se tiče tradicije, ne razlikuje se mnogo od onoga kako slavi većina porodica. Poštujemo tradiciju i tome sam učio ćerke od malih nogu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Jedan od običaja je i lomljenje božićne česnice, a Saša je otkrio ko je od dvojice braća ranije imao više sreće u pronalaženju parice.

- Dejan je češće dobijao novčić nego ja kad smo bili mali. Bio je srećnije ruke. Prošle godine je starija ćerka izvukla paricu, pa se mlađa naljutila (smeh). Nije bilo nameštaljki nikakvih. Videćemo kako će biti ove godine - dodao je Matić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija