• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D.S.

11.03.2024

15:21

Uspela da izdrži bez hrane 42 dana: Vesna da Vinča izgubila 13 kilograma, ali to nije sve što joj se dogodilo sa telom!

ATAimages

Estrada

Uspela da izdrži bez hrane 42 dana: Vesna da Vinča izgubila 13 kilograma, ali to nije sve što joj se dogodilo sa telom!

Podeli vest

Novinarka, pisac i televizijska autorka Vesna da Vinča svojevremeno je otkrila da je uspela da izdrži bez hrane 42 dana i tako reguliše i estetske i zdravstvene probleme.

Vesna de Vinča je pre više od trideset godina tokom rata zbog velikog stresa dobila oboljenje štitne žlezde zbog kojeg joj je doktor rekao da pije lekove.

Međutim, ona je to odbila i odlučila da gladuje kako bi očistila organizam, a kako kaže, taj potez je bio dobar po njeno zdravlje:

Foto: Printscreen/Instagram

 

- Bila sam izveštač RTS sa ratišta 1991. godine i zbog tog stresa sam obolela od štitne žlezde. Nisam htela da pijem lekove, nego sam po savetu doktora Rudolfa Brojsa počela da gladujem i tako čistim telo od toksina. Zahvaljujući tome uspela sam da izlečim štitnu žlezdu bez i kakvih lekova ili operacije. Od tada praktikujem gladovanje jednom godišnje - pričala je Vesna koja je ispričala da uglavnom gladuje tri-četiri nedelje, a u oktobru 2020. uspela je bez hrane da preživi čak 42 dana:

Foto: Zoran Sinko

 

- Taj metod gladovanja naziva se autofagija i podrazumeva da se organizam gladovanjem hrani resursima iz sopstvenog tela. U prvoj fazi se odvija detoksikacija. Posle toga organizam počinje da "jede" sve viškove u telu: masti, ugljene hidrate, celulit... Kada organizam to sve „pojede", mi splasnemo i prelazimo u treću fazu u kojoj se uništavaju najopasnije patogene forme u organizmu: izrasline, ciste, miomi. Tada iz nas nestaju mnoge bolesti. Na ovaj način se može čak izlečiti i kancer u početnim fazama - tvrdi De Vinča.

Izgubila 13,5 kilograma

- Ujutru kada ustanem, prvo istrljam desni zeolitom, jer nam se tu skuplja najviše otrova. Nakon toga popijem jednu čašu tog minerala razmućenog u mlakoj vodi. Zatim popijem čajeve od žalfije, kantariona, nane i matičnjaka, a posle toga uzmem vodu sa limunom. U vreme ručka popijem sok koji je mešavina cvekle, šargarepe, rotkve, celera i krompira. Pred spavanje uzimam čaj od valerijane ili matičnjaka i ponovo jednu čašu zeolita. Na taj način izgubila sam 13,5 kilograma, a dobila mnogo elana i energije.

Vesna kaže da joj nije predstavljalo problem da 42 dana izdrži bez hrane jer autofagiju praktikuje već 30 godina.

- Gladovanje je najbolje upražnjavati kao preventivu. Za početnike koji žele da isprobaju ovu metodu čišćenja organizma pre poručila bih "kaskadno gladovanje”. To znači da dva dana jedeš, dva dana ne jedeš, i sve tako do pet dana - kaže De Vinči.

 

DORUČAK: Zeolit, čaj od žalfije u kombinaciji s čajevima od kantaiona, nane i matičnjaka

RUČAK: Sok od cvekle (60%), šargarepe (20%), rotkve, celera i krompira

UŽINA: Voda sa limunom

VEČERA: Čaj od valerijane i matičnjaka i zeolit




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija