• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.Č.

15.03.2024

13:02

"Posle "Evrovizije" niko me nije pozvao šest meseci": Ekstra Nena se prisetila učešća na prestižnom muzičkom festivalu (VIDEO)

Masha Bandjur

Estrada

"Posle "Evrovizije" niko me nije pozvao šest meseci": Ekstra Nena se prisetila učešća na prestižnom muzičkom festivalu (VIDEO)

Podeli vest

Nena ističe da je za takmičenje sve organizovala i osmislila sama - od haljine, nastupa do boravka u Švedskoj.

Šest meseci posle "Evrovizije" nije mi zazvonio telefon, kaže Snežana Berić, alijas Ekstra Nena prisećajući se situacije od pre 32 godine, kada je bila poslednja predstavnica Jugoslavije na prestižnom muzičkom festivalu.

Foto: Masha Bandjur

 

Pop pevačica je gostovala u emisiji "ESTRADAnje" kod autora i voditelja Milija Čolića i objasnila zašto joj se ovo desilo.

- Takvi ljudi žive u ovoj zemlji, zar ste zaboravili?! Ako nisi pobedio, a taj neko nije ništa uložio u tebe, onda on reši da te ne zove šest meseci... Nisam se tada osećala krivom, imala sam najbolju pesmu i bila sam ponosna što je iza mene zastava moje zemlje. Džoni Logan je te godine bio kralj i bilo je logično da pobedi. On je kleknuo ispred mene i rekao: "Izvini, ovoga puta moram ja". Pored toga što je te godine bio jubilej, oni su imali i veoma dobar lobi... - kaže Ekstra Nena i dodaje da je na "Evroviziji" te 1992. godine, uprkos svemu, imala odličan tretman.

Foto: Masha Bandjur

 

Snežana Berić se sa 44 poena na "Evroviziji" plasirala na 13. mesto, pevala je "Ljubim te pesmama" kompozitora Radeta Radivojevića i nosila je čuvenu svetlucavu haljinu, koju je specijalno za nju kreirala Verica Rakočević. Situacija u Jugoslaviji u tom trenutku nije bila sjajna, a Ekstra Nena je navela i ko joj je pomogao oko nastupa i boravka u Malmeu.

- Ne brojim godine, pa samim tim ni poene ni mesta. Sve sam organizovala i osmislila sama. Od haljine, nastupa, pa preko boravka tamo, sve sama! Nisu nam dali ništa, tolika smo sirotinja bili. Sećam se da je Rade Radivojević od nekog čoveka iz Leskovca pozajmio tadašnjih 500 maraka da bismo mi u Švedskoj mogli privatno da popijemo kafu - priča Nena i otkriva šta je zahtevala od organizatora:

Foto: Masha Bandjur

 

- Nisu nam dali zastavu, pa sam tražila da za našim stolom bude zastava Savezne Republike Jugoslavije. Jeste li nas zvali na "Evroviziju"? Onda nam dajte zastavu! Nisam htela da sednem za svoj sto dok nije stigla zastava zemlje koju predstavljam.

 

Srbija će na "Evroviziji" biti prva!

U emisiji "ESTRADAnje" pored Ekstra Nene bili su i Žana Karaklajić, Ket Dosa, Srđan Zelembaba Zele i Ognjen Nestorović i komentarisali nedavno završeni festival Pesma za Evroviziju i pobedu Teja Dore.
- Teja Dora je genijalna i odličan je performer, a šta će biti u Malmeu, samo Bog zna - rekla je Ket Dosa, na šta se nadovezala Žana:
- Imam utisak da ćemo dobro proći i da će publika imati sluha za ovu pesmu. Možemo da budemo u prvih pet.

Foto: Masha Bandjur

 

I ostali gosti su optimisti.
- Teja ide da završi ono što je započela s pesmom "Džanum" i mislim da ćemo biti prvi ili drugi - rekao je Zele, a Nena je bila saglasna s njim:
- I sama Teodora je rekla da ide da pobedi, a poslednjih pet godina sam pogodila sva prva mesta i volela bih da Teja Dora bude prva.
Novinar Ognjen Nestorović podsetio je na važan muzički jubilej:
- Ovo je važna godina za nas jer je jubilej - 20 godina od pesme "Lane moje" i nadam se da će Teja u tom duhu da nastavi uspeh Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija