• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.B.

15.03.2024

17:43

Velike izmene na ovogodišnjoj "Evroviziji"! Evo kako će nova pravila uticati na plasman naše predstavnice Teya Dore

Printscreen You Tube, Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

Velike izmene na ovogodišnjoj "Evroviziji"! Evo kako će nova pravila uticati na plasman naše predstavnice Teya Dore

Podeli vest

Najveći muzički događaj u Evropi, "Evrovizija" će, zahvaljujući Lorin i njenoj numeri "Tatu", ove godine biti održana u Malmeu u Švedskoj, a našu zemlju predstavljaće Teya Dora koja će na velikoj sceni izvesti pesmu "Ramonda". Fanovi ovog festivala navikli su na dobro poznatu šemu glasanja tokom finala, međutim ove godine došlo je do izmena.

Predstavnici, skoro svih zemalja učesnica na "Evroviziji" su odabrani, a pripreme su uveliko u toku.

Festival se sastoji iz tri etape, dve polufinalne večeri i veliko finale zakazano 11. maja.

Foto: EPAIMAGES

 

Međutim, ove godine došlo je da izmena kada je glasanje u finalnoj večeri u pitanju.

Naime, vremenski "prozor" za glasanje na finalu "Evrovizije" biće proširen. Glasanje će se otvoriti pred sam početak predstavljanja prve pesme. Ovo su najnovije vesti koje stižu iz Malmea, a ideja producenata je da malo uzdrmaju stvari i pokušaju da poboljšaju učešće glasača, kako bi šou bio što zanimljiviji.

Foto: Printscreen You Tube

 

Zvaničnici su promenu obrazložili rečima: "U subotu 11.maja glasanje će početi tik pred početak prve pesme. Gledaoci kod kuće moći će da glasaju dok se pesme izvode, za razliku od prethodnih godina kada su morali da čekaju da se sve pesme izvedu, pa tek onda da se otvori mogućnost glasanja. "Ovakav način glasanja bio je praksa od 1997. sve do sada, osim 2010. i 2011. kada je takođe promenjeno da se glasa pre prve pesme.

Dodatno, glasači iz zemalja koje ne učestvuju na takmičenju ("Rest of The World"), sada će imati skoro 24 sata da glasaju za njihovu omiljenu pesmu, pre nego što izvođenje uživo počne. Onlajn glasanje biće moguće za ostatak sveta odmah nakon druge probe sa kostimima, tokom svake polufinalne večeri i velikog finala prethodne večeri, a ostaje otvoreno sve dok ne počnu izvođenja."

Foto: ATAIMAGES

 

Izvršni producent takmičenja Eba Edielson objasnila je: "Glasanje na velikom finalu je ranije bilo otvoreno kada svaka od 26 zemalja izvede pesmu. Umesto toga, sada želimo da više uključimo gledaoce od početka šou-a - ukoliko vidite nešto što vam se sviđa moći ćete da glasate odmah", i dodala, "možete naravno i čekati do kraja i to učinite."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija