• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer/D.S.

06.04.2024

17:59

Roditelji Kaće Živković o njenom odrastanju: "Bila sam za to da ide na fakultet, tata je bio inicijator da se lati mikrofona"

Društvene mreže

Estrada

Roditelji Kaće Živković o njenom odrastanju: "Bila sam za to da ide na fakultet, tata je bio inicijator da se lati mikrofona"

Podeli vest

Pevačica Katarina Živković rođena je na jugu Srbije, u Leskovcu, gde je sudeći po priči njenih roditelja imala bezbrižno detinjstvo o čemu su pričali njeni mama i tata, ali i oni koji je poznaju od najranijeg detinjstva.

Katarina Živković je veoma mlada kročila na muzičku scenu i bila je primorana da se odvoji od roditelja. 

Kaća i danas voli da dođe u kuću u kojoj je rođena i gde je zapravo sve počelo kada je njena karijera u pitanju.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- Voli da dođe, ali ima jednu manu - njeno društvo se razišlo pa kada dođe i treba da izađe uveče, gde je ova, gde je ona... - kaže Verica Živković, Kaćina mama, za emisiju "Metar moga sela" i dodaje:

- Iskreno rečeno, ima već izgrađen život u Beogradu.

Kaćina mama kaže da je tata kriv za to što je Katarina počela da se bavi muzikom.

- On je kriv - kaže Verica pokazujući na Katarininog oca i nastavlja:

Foto: Zoran Sinko

 

- Kaća je sto puta izjavljivala da sam ja bila za taj neki fakultet, može i viša škola i da ima porodicu i decu, tako nešto. Možda sam ja staromodna mama, a tata je bio inicijator da se lati mikrofona, imam i sliku njenog prvog nastupa... - rekla je Verica, a Kaćin otac se nadovezao:

- To je izgledalo fenomenalno. Mislim da je tada bio rođendan mog kolege i onda je Kaća počela da peva. Svi su bili iznenađeni da li ovo dete to peva.

Katarina je prvo počela u kulturno umetničkom društvu gde je igrala ali i pevala.

Foto: Printscreen/Facebook

 

- To su bila putovanja, mi dođemo sa mora, ja je prepakujem, kreće sa njima. Mislim da joj je lepo bilo, spavali su u nekim kampovima, lepo im je bilo. Kažem, i dalje ne stojim iza toga da sam htela taj život, ja mislim da sam htela, ne da umrem, ali, kada mi je rekla da je išla tajno u Niš na drugu audiciju jer nisu tada dolazili u Leskovac, razbolela sam se kada je dobila poziv. Dok je ona skakala ja sam imala neki tetanusni grč - kaže Verica i iskreno otkriva čega se plašila, zašto nije želela da Katarina postane deo estrade:

- Pa šta ja znam, mlada je, jedinica je, želim je pored sebe. Nisam sebična majka, daleko od toga.

Sa pravim borbama Katarina se suočila nakon što je zbog poslovnih obaveza i karijere morala da napusti porodični dom.

Foto: ATAIMAGES

 

- Kad se ona nešto nasekira i tamo plače, ja govorim: "Šta? To će da... ti da plačeš zbog toga, to ne dolazi u obzir". A onda spustim slušalicu, pa ja plačem. Neko mora da bude podrška, ali je bilo mnogo teško. "Zvezde Granda", kad je Katarina učestvovala, tada je bilo mnogo teško - kaže iskreno Verica i dodaje pokazujući na Kaćinog tatu:

- On je samo jednom bio na snimanju i rekao: "Da li je ovo normalno? Ja ovo ne mogu da izdržim". E, onda, kako je meni bilo. Znači stvarno i da je obučem, da nađemo novac i da je obučem i da rezervišem odmah kartu. Normalno, moja bolnica je uvek bila uz mene da me oslobodi petkom jer smo putovali, znaš kako to ide, snimanje subotom, pa u nedelju opet ono... Teško je bilo.

Foto: Miloš Rafailović

 

Veliku pažnju na sebe Katarina je skrenula i učešćem u jednom rijalitiju u kojem je odnela pobedu, a upravo taj period njena mama smatra jednim od najtežih.

- Imamo momenat kad je izašla sa "Farme", stan gde je bila, nismo bili zadovoljni, nešto su me malo i slagali, bilo ih je sremota oko mašine za veš mada sam ja rekla: "Sine, da to mama potera ima onih kofera, mama se i onako za Novu godinu vraća za Leskovac", a ona kaže: "Ne, ne, ne, mi ćemo to, mi ćemo to". Međutim, i ona je otišla iz stana, uzela je jedan mali i onda me je zvala: "Mama, nemam ništa", ja kažem: "Kako, sine ništa, ljubavi moja, pa mama donela ćebad, pa donela posteljine", koristili su drugi, i ja kažem: "Nemoj da se sekiraš". Odem, kupim putnu torbu, to je, odmah se stvorilo sve što je trebao, lekove koje je tražila, novi novčanik mama kupi, novac unutra - priča Verica, a onda dodaje:

Foto: ATA Images

 

- Ali jednom me je pitala: "Mama, gde su tebi one minđuše, ono?", kažem: "Nema, sine, mama poslala tebi", ali mi nije žao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15