• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2020

14:00

VAŽNO SAOPŠTENJE PRODUKCIJE! Svi u iščekivanju - u Zadrzi će se DANAS DESITI OVO! LUDILO TOTALNO (VIDEO)

Rijaliti

VAŽNO SAOPŠTENJE PRODUKCIJE! Svi u iščekivanju - u Zadrzi će se DANAS DESITI OVO! LUDILO TOTALNO (VIDEO)

Podeli vest

Sprema se haos

Veliki šef poslao je pismo zadrugarima na adresu Bele kuće, te je ovonedeljni vođa Marija Kulić pročitala saopštenje pred svima.

- Dragi zadrugari, uskoro će početi svadba, vreme je da se svi spremite i obučete. Mlada će se za ovu priliku srediti u hotelskoj sobi, jer je važno da je mladoženja ne vidi pre venčanja. Vreme je da čujete kako treba da se slavlje održi. Mlada se za venčanje sprema u hotelskoj sobi, treba da ima na sebi nešto plavo, tuđe i nešto staro. Pomažu joj žene, mladoženja se oblači i priprema u Beloj kući. On dolazi ispred hotela sa svatovima, neko bi trebalo da svira harmoniku. Mladin otac, majka i brat i jedna od žena treba da bude tu da okiti mladoženju i njegove svaotve. Mladoženja će gađati strelom i lukom jabuku. Stari svat otkupljuje mladu, a predaje je njen brat. Mlada potom ispija čašu sa vinom. Nazdravlja se sa svima i baca čašu. Svi svatovi igraju kolo, koje treba da povede mlada. Svi svatovi kreću na venčanje, koje će se odigrati ispred Bele kuće. Pročitaćete svadbene zavete. Posle toga mlada baca biderjamer, svekrva ih poliva pirinčem. Svekrva treba da da navesti sito, koje mlada treba da baci u visinu. Posle mladoženja prenosi mladu preko praga. Posle toga će se svi provesti i posluže. u toku veselja mladoženja skida podvezicu sa njene desne noge, baca je momcima, a onaj ko uhvati . Mladin i mladoženjin otac nazdravljaju svima i drže govor. Posle posluženja torte, stari svat sedi na podu, okićen vencem suvim paprikama, a mlada treba da ispunjava njegove zahteve. Treba da jedan od zahteva bude da mlada i mladoženja igraju u tepsiji koja se nalazi na stolu ili zemlji. Veselje se završava tako što gosti cepaju jastuke i perje treba da leti na sve strane. Mlada i mladoženja odela. Svadba će početi u 15:30, do tada morate biti svi spremni i sve organizovano. Sada je važno da mlada i mladoženja napišu svadbene zavete - glasilo je pismo Velikog šefa.

Najnovije vesti iz "Zadruge" pratite OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59