• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2022

11:17

JA SAM DETE IZ KOLONE PROGNANIH SRBA! Stanija otkrila traumatične detalje iz detinjstva: REKAO MI JE DA ĆE SE VRATITI I VIŠE GA NIKAD NISAM VIDELA!

printscreen

Rijaliti

JA SAM DETE IZ KOLONE PROGNANIH SRBA! Stanija otkrila traumatične detalje iz detinjstva: REKAO MI JE DA ĆE SE VRATITI I VIŠE GA NIKAD NISAM VIDELA!

Podeli vest

Stanija Dobrojević, jedna od najpoznatijih srpskih starleta, ogolila je dušu i za Informer.rs ispričala detalje iz privatnog života koje do sada nije iznosila u javnost. Ona se prisetila bolnih uspomena iz 1995. godine, kada su joj ubili oca tokom zločinačke akcije "Bljesak"

Starleta Stanija Dobrojević otkrila je za Informer da je njen otac likvidiran tokom zločinačke akcije "Bljesak" 1. maja 1995. godine, a sada se prisetila traumatičnih detalja koje je tog dana kao devojčica preživela.

Foto: printscreen

Stanija Dobrojević

- Ja sam dete iz kolone... Imala sam 10 godina kada se sve to desilo i sve pamtim!
U jednom danu ubili su mi oca, zapalili kuću i bacili bombu na auto! Mama je ostala sama bez ičega i samo je uzela mene i brata za ruku i krenuli smo u koloni ka Banja Luci, kako smo prešli most. Posle 10 minuta isti je bio srušen. Da nismo prešli na vreme ista sudbina bi nas zadesila kao i mog tatu! - 
započela je Stanija pa nastavila:

- Sećam se, tog jutra kada je krenuo napad, ja sam istrčala u dvoriste da spasem moje dve lutke, a tata je tada potrčao za mnom, uzeo ih umesto mene, predao mi ih, pomilovao me i rekao: "Tata će se vratiti"... I nikad se nije vratio! Tokom čitavog mog odrastanja je nedostajao i uvek sam se nadala da će se ipak vratiti... U meni se zbog svega toga što se izdešavalo rodio neki bunt i revolt prema društvu, sistemu! To buntovništvo se kasnije odrazilo i na moj prkos i način slikanja i izazivanja! Jako sam osetljiva na nepravdu!

Stanijim otac je bio političar i idealista. Priznaje da ga pamti kao strogog roditelja, ali on i dalje za nju predstavlja heroja.

Foto: Informer

Otac Stanije Dobrojević

- Oca pamtim kao veliki autoritet, jako ozbiljan, pošten  i strog covek. Živeo je za porodicu i ideale! Diplomirani ekonomista i političar. Bio je poslanik u skupštini Krajine, tačno je da je poznavao Miloševića, ali Arkana ne, to želim da demantujem, pošto mediji to stalno pišu, ali to nije tačno. Politikom se intenzivno bavio od '91 do '95, kada je i ubijen. Izgubio je život za Srbiju! Zato uvek kažem: moj otac je bio heroj, hrabar pred smrću, ali moja majka je heroj nemile sudbine i samog života! Ona nas je izvela na pravi put i brat i ja smo danas uspešni ljudi sa završenim fakultetima, što je bila njena najveća želja! - istakla je ona.

Dobrojevići su tek nakon dve godine saznali da je Stanijin otac mrtav.

- Dve pune godine nismo znali da li je mrtav ili živ, a onda su mami poslali fotografije mrtvog tela! Ubrzo nakon toga pušten je na slobodu i moj teča, koji je bio sa njim u momentu kada je ubijen. Desilo se da su ih uhvatili, ali samo su mog tatu ubili na licu mesta zbog čina koji je imao, dok su teču i ostale zatvorili i mučili dve godine, a nakon toga su pušteni u razmeni vojnika. Teča i dan danas često zna da kaže meni i bratu da treba da budemo borci i ponosni s obzirom ko nam je tata bio!

Foto: Informer

Stanija Dobrojević sa ocem i majkom

- Radili smo DNK i u procesu smo identifikacije kostiju. To je jako bolna tema za moju porodicu i koliko god život ide dalje, neke rane zauvek postoje. Zato o toj temi i ko je organizacija koja se bavi time neću da otkrivam, jer smatram da nije moje da javno govorim o tome. Moj imidž u medijima je poprilicno provokativan i komercijalizovan, a ovo su ozbiljne teme iz privatnog života koje želim da zadrzim za sebe - rekla je Starleta za kraj i dodala:

- Svaka čast nasem predsedniku i negovanju zdravog patriotizma! Moja želja je da se podigne spomenik srpskim herojima i palim borcima "Bljeska" i "Oluje" među kojima je i moj otac! Podrška svim ljudima iz kolone, jer mnogi i dan danas teško žive! - zaključila je Stanija Dobrojević za Informer.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija