• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

29.09.2016

10:22

NAJBOLJA JE "POGREŠNA"! Tribal bend promovisao novu pesmu u Užicu, DAME UŽIVALE!

Estrada

NAJBOLJA JE "POGREŠNA"! Tribal bend promovisao novu pesmu u Užicu, DAME UŽIVALE!

Podeli vest

Novosadski bend Tribal promovisao je u Užicu svoj novi hit singl "Pogrešna" u izdanju Siti rekordsa i napravio "ršum" među lepšim polom

Momci iz Tribala dokazali su zbog čega su omiljeni među damama svih uzrasta, jer su atmosferu u klubu zagrejali za tili čas. Izašli su na scenu oko ponoći i priredili sjajnu žurku "filovanu" pop i folk hitovima i, naravno, svojim hitom "Pogrešna".

Pauzu u nastupu iskoristili smo da proćaskamo sa članovima benda:

- Do ideje o nazivu Tribal došli smo zajedno, posle mnogo predloga i ideja, a ono simbolizuje tri člana, to jest osnivača grupe. Ta reč je često prisutna među mlađom populacijom, odnosi se na tetovaže, a takođe počinje slovima "tri" što je tada oslikavalo brojno stanje u grupi.

A na poklon - Informer!

Marko Đokić

Zanimljivo je da je specijalni poklon za goste na promociji u klubu Skala bio po primerak Informera. Moci iz Tribala kažu da im je Informer omiljeni dnevni list, pa su rešili da posetioce promocije iznenade nesvakidašnjim poklonom.

Mladi bendovi teško dolaze do poznatih autora. Kako ste vi uspeli da dođete do Baneta Opačića koji vam radi sve pesme?
- Do Baneta nas je u stvari doveo Miloš Vuksanović, gitarista i šef Lexington benda. Od samog početka nam se njihov rad dopadao, i u momentu  kada smo dobili želju da baš sa njima uradimo duet i krenuli u realizaciju ideje, u tome nam je prvo pomogla naša prijateljica Biljana Pečić, koja takođe ima duet sa istim bendom, dobro poznatu pesmu "Samo ostani tu". Ona nas je povezala nas sa momcima iz benda, a zatim smo zajedno otili kod Baneta, koji gaji upravo taj stil i pravac kojim mi idemo. Od tada, saradnja je samo sve bolja...

Imate i dutesku pesmu Anom Kokić. Ona je trenutno in, zašto je odabrala baš vas?
- Bane Opačić nam je ponudio duetsku baladu koja nam se izuzetno dopala na prvo slušanje, kao i Ani. Ona je svestrani umetnik i sjajna osoba.

Da li se više isplati snimiti album ili raditi singlove?
- Mi trenutno imamo dovoljno pesama za album, ali bismo želeli da svaka pesma dobije jednako šansu, tako da smo se ipak odlučili da svaki singl ekranizujemo i pojedinačno objavljujemo. 

Na nastupima pevate i pesme svojih kolega, ali i narodnjake. Zašto?
- Sviramo pesme koje se nama i publici sviđaju. Dosta dobrih pesama imaju kolege iz Lexingtona... recimo da je to "Cvijeće", "Pozovi nemiru moj", "Pijane usne"... A narodnjake pevamo, naravno. To je sastavni deo repertoara u današnjim klubovima i mi ne bežimo od toga. Uglavnom je to probrano ono što "leži" našem temperamentu i stilu. Ima tu dosta kvalitetne muzike.

Marko Đokić

Pesme prate visokobudžetni spotovi, isplati li se u današnjem vremenu dati veliku svotu novca za spot koji je kao mali film?
- Mi smo tu imali dosta sreće. Pre nego što smo počeli ozbiljno da se bavimo muzikom i ovim poslom, bili smo dobri prijatelji sa Aleksandrom Kerekešom i Želimirom Križovom, dvojicom ljudi koji imaju video produkciju na vrhunskom nivou. Od samog početka, imamo saradnju sa njima, vrlo su korektni i uspevamo svaku pesmu da ekranizujemo. 

Kako se borite sa obožavateljkama?
- Pa ne borimo se, zašto bismo se borili?!  Drago nam je što imamo njihovu pažnju, stvarno je divan osećaj kada ih vidimo u velikom broju na našim nastupima. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija