• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

11.12.2018

08:23

DARKO LAZIĆ STAO NA NOGE! Prohodao posle 47 dana, lekar otkrio u kakvom je stanju pevač

Estrada

DARKO LAZIĆ STAO NA NOGE! Prohodao posle 47 dana, lekar otkrio u kakvom je stanju pevač

Podeli vest

Darko Lazić sve je boljeg zdravlja. Iako je pre 47 dana doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, pevač je uz pomoć štaka i tima lekara u banji u Mladenovcu prvi put uspeo da napravi nekoliko koraka

Naime, Darko je u prepodnevnim časovima prevezen u salu u kojoj će ubuduće vežbati, a tamo je uspeo da stane i potom i napravi nekoliko koraka. Lekari su smatrali da su mu mišići dovoljno ojačali, te da je spreman na ovaj veliki korak, koji je do pre nekoliko dana bio nezamisliv.

Darko je danas prvi put napravio nekoliko koraka uz pomoć dve potpazušne štake sa dodirnim lažnim osloncem na operisanu nogu i to u kinezi-sali. Od danas je počeo da vežba u sali i tamo će ubuduće imati elektroterapiju - kaže za "Blic" odeljenski lekar, doktor Miloš Poleksić.

Budući da je Darko imao teške povrede, lažni oslonac na povređenu nogu biće sprovođen sve do kraja decembra. Inače, dodirni ili lažni oslonac podrazumeva da se tokom hoda uz pomoć štaka pacijent oslanja na zdravu nogu, a da povređenom pravi pokrete recipročne pokretima druge noge, ali ne i da se oslanja na nju. Lažni oslonac je bitna stavka u rehabilitaciji zbog održavanja pokreta hoda i aktiviranja mišića i cirkulacije.

- Zbog vrste ugrađene proteze, Darko neće smeti osim lažnog oslonca da ima oslonac na operisanu nogu sve do 20. decembra. Potom će se uraditi RTG snimak i konsultovati nadležni ortoped radi daljeg povećanja oslonca na operisanu nogu - kaže dalje lekar koji je Darku prepisao i novu terapiju, a pevač će takođe raditi i sa logopedom:

- Darkov govor je u potpunosti očuvan, ali je od petka s njim uključen u rad i logoped s kojim radi semantičke testove i da bi se procenila fluentnost i rezultati su ohrabrujući. Moram da napomenem da tu nema reči o oštećenju govora. Logoped je isključivo uključen radi testova za procenu govorno-jezičkog statusa i neuropsihološke dijagnostige. To se standardno radi kod traumatskih povreda glave - dodaje dalje doktor Poleksić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija