• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.08.2019

14:30

GORAN KARAN PRIPREMA SPEKTAKL! Fantastični vokal poručuje: Dođite da stvaramo nove uspomene!

Estrada

GORAN KARAN PRIPREMA SPEKTAKL! Fantastični vokal poručuje: Dođite da stvaramo nove uspomene!

Podeli vest

Popularni pevač ponovo u Kombank dvorani 6. novembra

Posle uspešnog beogradskog koncerta decembra 2018. godine u Kombank Dvorani  (nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata) proslavljeni splitski pevač Goran Karan i ove godine vraća se na Veliku scenu ovog kultnog prostora.

Novi datum rezervisan za Beograđane je 06. novembar u 20h, a za manje od godinu dana ovdašnju publiku će opet zaseniti hitovi čuvenog tenora koji tradicionalno nastupa sa svojim Vagabundo bendom:  „Vagabundo“, „Kad zaspu anđeli“, „Ako to je sve“,  „Gorko more“, „Lipa si lipa“, „Par je božji dar“.

Rođeni Beograđanin, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih pop pevača i kantautora, ali i veliki humanista, 2019. godine  postao je vlasnik prestižne nagrade Porin za album Glas juga, ali osvojio je i Gran Prix Splitskog festivala sa pesmom Kuća naše pesme. Autor muzike i stihova za ovu pesmu je sam Karan, a u pesmi pevaju još i Tedi Spalato i ansambl Sveti Juraj HRM.

KONCERT Gorana Karana u Kombank Dvorani 12. decembra


Uoči koncerta na mestu gde je pre 15 godina održao svoj prvi beogradski solo koncert, Karan svoju publiku poziva da izglasa deset pesama, bez kojih, kako kaže, koncert ne može biti održan. U te svrhe otvorena je posebna e -mail adresa: nasa.pjesma@yahoo.com
 

Foto: Promo/Kombank dvorana

 


Poštovaoci muzike su pozvani da na priloženu adresu pošalju svoj predlog, samo jedne omiljene pesme koju žele da čuju koncertne večeri, uz kratko objašnjenje zašto baš nju. Kako kaže, da bi ovaj koncert u Kombank Dvorani zaista bio unikatan, odlučili su se da poslušaju i glas publike:

- Jer, lipi moji, vi ste ti ljudi koji su pjesmama koje pjevam udahnuli život svojim poljupcima, vi ste ih izabrali da budu zvučna slika vaših ljubavi. To je meni osobno, najveća nagrada i najljepši dio ovog mog poziva. Hvala vam na povjerenju koje ste mi dali, na tome da budem pjesmom s vama u vašim najintimnijim trenucima. Puštajući moju muziku u vaš život, zaslužili ste mogućnost da izaberete što će se pjevati te večeri u Kombank Dvorani. I zato vam, čista srca i dobre volje,otvaramo vrata ovog našeg programa. Evo vam prilike, hrabri moji poštovatelji ljubavi i kolege ljubavnici i ljubavnice, sada vi recite koja je baš ona - vaša pjesma. Vi odlučite bez kojih deset pjesama ovaj koncert ne može! A Vagabundo band i ja ćemo s velikim guštom odsvirati vaših najdražih deset, prema vašim glasovima.

On naglašava da dobra volja obožavaoca i diskrecija idu zajedno, te da neće spominjati imena, mesta i datume, koji publiku vezuju za njegove pesme:

- Dragi ljudi, vaš doživljaj mojih pjesama je meni kao čovjeku najbitniji dio ove naše duge i dobre veze.To mi pomaže da vas upoznam i da vas bolje razumijem. Ta vaša doživljena čuda čine da bolje pišem i bolje pjevam za vas. Putujući uz svoje pjesme, svakim novim danom svog života s radošću otkrivam da su, iako pjevaju o oijim osjećajima i iskustvima, te pjesme zapravo, puno više od toga. One su moja služba vašoj ljubavi. Zato, neka ta posebna noć u Kombank Dvorani bude prilika za stvaranjem novih dragih uspomena. Vidimo se 06. novembra, poručuje Karan.
Goran Karan je tokom svoje karijere objavio brojne singlove koji su osvojili vrhove top lista, osvojio niz nagrada i priznanja, te ostvario duete sa eminetnim izvođačima, kako iz zemlje, tako i iz sveta.

Kao cenjeni hrvatski muzičar i prepoznatljiv vokal, tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa Arsenom Dedićem, Oliverom Dragojevićem, Kemalom Montenom, Zdenkom Runjićem,  Rajkom Dujmićem i mnogim drugima...

Karan je i tokom ranijih godina svoje karijere bio dobitnik najprestižnijeg hrvatskog muzičkog priznanja "Porin" i to u tri kategorije: za "Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju", duet sa Oliverom Dragojevićem.
 
Na Pesmi Evrovizije 2000. godine predstavljao je Hrvatsku i osvojio deveto mesto sa pesmom "Kad zaspu anđeli".


Učestvovao je na Festivalu svetskih kultura koji je održan na Olimpijskom stadionu u Berlinu 2011. Njegova pesma All the Colours of the Rainbow izabrana je za tematsku pesmu i središnji događaj festivala.

Goran je uz Nenada Ninčevića autor mjuzikla “Naša bila štorija” koje je  jedinstveno scensko i diskografsko delo.
U stvaranju ove originalne muzičke priče učestvovalo je četrdesetak izvanrednih umetnika, među kojima su Severina, Danijela Martinović, Giuliano, Tedi Spalato, Nenad Šiškov, Nikša Bratoš i mnogi drugi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija