• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

04.12.2019

12:08

ŠOK INTERVJU HARIS DŽINOVIĆ: Otvorio sam kafanu da me konobari ne bi terali u ponoć! A evo zašto nije došao na Veljkovu svadbu

Estrada

ŠOK INTERVJU HARIS DŽINOVIĆ: Otvorio sam kafanu da me konobari ne bi terali u ponoć! A evo zašto nije došao na Veljkovu svadbu

Podeli vest

Haris Džinović kaže da je kupio kafanu u Parizu da ga konobari ne bi više u ponoć terali kući! Popularni pevač se u svom lokalu rado družio sa prijateljima, ali mu je posle tri godine biznis pukao, jer mu kafana nije donosila nikakve prihode

- Ugostiteljstvo je robija, to je težak posao. S prijateljem sam kupio kafanu kako bismo imali gde da pijemo na miru i da nas konobari u ponoć ne bi terali kući. Nama se uvek ostajalo do četiri-pet sati ujutru. Naša kafana je služila toj svrsi, a ne osnovnim delatnostima kojima bi trebalo - da se živi i radi od nje. Prihode nismo ni imali, jer smo voleli da častimo prijatelje koji su tu dolazili.

S kim od poznatih ličnosti ste najviše voleli da se provodite po kafanama?

- Definitivno sa Šabanom Šaulićem. On mi je bio najbolje društvo u kafani. Pokoj mu duši. S njim sam voleo da sedim do ranih jutarnjih sati. Pevali bismo jedan drugome na uvce, onako, za našu dušu. To druženje je bilo na obostrano zadovoljstvo.

HARIS DŽINOVIĆ I DALJE NEUTEŠAN ZBOG GUBITKA VELIKOG PRIJATELJA! Nikada neću prihvatiti da nema mog Šabana!

Da li ste i dalje boem?

- Malo sam zapostavio kafanu, a i zasitio sam se. U poslednje vreme više volim da sedim sa društvom kod kuće. Godinama sam se provodio u kafani, pa nije ni čudno.

Koju pesmu ste voleli da naručujete?

- Nijednu! Niti imam takvu pesmu, niti sam je naručivao. Šta će biti za moju dušu, zavisilo je od atmosfere.

Nikad me nećete videti bez šešira

Hoćemo li vas ikad videti bez šešira na glavi?

- Jeste li Eltona Džona videli nekad bez naočara? Nikad. Ili Garija Kupera bez šešira? Tako vam to ide, to je moj zaštitni znak. Sumnjam da ćete me u javnosti videti bez šešira. Moram vam reći da sam često bez njega, naročito kada sam kod kuće.

Da li je kuća koju pravite na Dedinju gotova?

- Trebalo bi da bude završena na proleće. Veliki deo posla je gotov. Deca idu u školu u Beogradu i tu ćemo da živimo.

Sin Kan i ćerka Đina su tinejdžeri. Kako ih vaspitavate u današnje vreme?

- Oni razmišljaju na svoj način, a Melina i ja se tome prilagođavamo. Naravno, decu edukujemo i usmeravamo kako ne bismo pravili greške koje su se meni dešavale u mladosti. Ali svejedno, oni će napraviti neku novu grešku i to je skroz normalno. Treba ih pustiti da žive.

 

 

Oni ne vole da se pojavljuju u javnosti kao vaša supruga i vi?

- Ne žive zaključani u kući, imaju svoj život. Bave se raznim sportovima, imaju svoje zanimacije. Kao i svi tinejdžeri, često izlaze sa društvom.

Jeste li im preneli ljubav prema skijanju i tenisu?

Veljkova svadba
Nisam mogao da dođem na Veljkovu svadbu jer sam bio na putu. Čuo sam se sa Cecom i čestitao joj
Haris Džinović

- Obožavaju skijanje. Sin je trenutno preokupiran košarkom. Oboje vole i tenis.

Ceca je nedavno oženila sina. Niste prisustvovali svadbi. Da li ste se čuli s njom?

- Bio sam na putu, van Beograda. Zbog toga nisam mogao da dođem. Čuli smo se, čestitao sam joj.

Koji događaj u karijeri najviše pamtite?

- Teško mi je da se prisetim. Mnogo toga je bilo. U muziku sam utrčao skoro slučajno, više sam se bavio fudbalom i skijanjem nego pevanjem. Voleo sam, i dan danas volim, najrazličitiju vrstu muzike, dobre interpretatore i zanimljive kolege.

Zakazali ste koncert 25. decembra u Centru "Sava". Koliko vam znače takvi događaji i druženje s publikom?

Pevali na uvce
Sa Šabanom sam voleo da sedim u kafani do ujutru. Pevali bismo jedan drugome na uvce, onako, za našu dušu
Haris Džinović

- Mnogo. Ti moji koncerti su već postali tradicija. Veoma su emotivni i pravo zadovoljstvo za mene.

Važite za jednog od najboljih vokala u regionu. Mislite li da imate konkurenciju?

- Ne takmičim se ni sa kim. Ljudi koji dobro pevaju imaju različite muzičke puteve, tako da se ne bih ukrštao sa njima. Ne volim da se upoređujem i da govorim ko je bolji, a ko lošiji. Uporediti jednog Pikea i Mesija, koji igraju različite pozicije, neprimereno je i nezahvalno. I jedan i drugi igraju dobro.

Zdravko Čolić je zakazao petu Arenu. Da li vi razmišljate o nekom koncertu u toj hali?

- Zdravku čestitam! Veliki je uspeh napravio. Razmišljam i ja o tome. Ali tek kada bude nekog povoda, na primer, nova pesma ili album.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija