• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

20.12.2019

09:09

LEPA BRENA ODGOVORILA NA NAPAD USTAŠKIH GENERALA: Izboriću se sa primitivcima i huškačima!

Estrada

LEPA BRENA ODGOVORILA NA NAPAD USTAŠKIH GENERALA: Izboriću se sa primitivcima i huškačima!

Podeli vest

Svojim govorom mržnje žele da me povrede. Moj i zadatak svih javnih ličnosti jeste da dignemo glas protiv nacionalizma, šovinizma, verske i seksualne diskriminacije, poručuje Lepa Brena

Lepa Brena (59) poručuje da će se izboriti sa primitivcima i huškačima koji pokušavaju da je predstave kao neprijatelja! Folk zvezda je proteklog vikenda održala dva koncerta u Zagrebu, nakon čega su je ustaški vojni generali i pojedine hrvatske javne ličnosti napale da je tamo nepoželjna jer je "učestvovala u agresiji na Hrvatsku i podržavala ratne zločince" (!?!).

Poruka

U Zagreb sam otišla sa porukom mira i ljubavi

Bez zastava SFRJ

Pevačica je odgovorila na ove napade rekavši da je u Zagreb otišla "sa porukom mira i ljubavi".


- Mislila sam da sam odrasla u jednoj zemlji u kojoj nije bilo verske, nacionalne i seksualne diskriminacije. Međutim, ovo me je podsetilo da su, naročito nakon 1991. godine, na Balkanu i dalje najglasniji huškači, vikači i primitivci.

SAD IM SMETA I LEPA BRENA! Hrvati potpuno poludeli, TRAŽE DA SE UTVRDI DA LI JE UČESTVOVALA U RATU!

Govorom mržnje žele da me povrede - kaže Brena i dodaje:

59
godina ima Brena


- Moj i zadatak svih nas koji se bavimo javnim poslom jeste da radom dignemo glas protiv primitivizma, nacionalizma, šovinizma, verske i seksualne diskriminacije!


Ustašama je zasmetalo što su se na koncertu navodno vijorile jugoslovenske zastave pod kojima su, kako su vojni generali naveli, počinjeni zločini nad hrvatskim narodom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odiseja ljubavi❤️?❤️30. Nov Stokholm?

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on Nov 19, 2019 at 6:22am PST

HRVATI PEVALI "ČAČAK" i "JUGOSLOVENKU" USRED ZAGREBA! Lepa Brena koncertom u "Areni" podsetila Hrvatsku na neka davna vremena!


- Tamo nisam mahala nikakvim jugoslovenskim zastavama! Na mojim zastavama su moji inicijali "LB" i natpis "Hajde da se volimo". Ne bavim se politikom, već muzikom i mislim da su oba moja koncerta bila dostojanstvena - kaže pevačica i dodaje da je njoj i te kako mesto u Zagrebu, gde je imala podršku više od 30.000 ljudi na svoja dva nastupa.

Dirnuta

Folk zvezda je posle tih koncerata ostala kod prijateljice u Zagrebu, ali se prekjuče vratila u Beograd zbog premijere predstave "Lepa Brena prodžekt". Brena kaže da ova predstava kroz njen život i karijeru opisuje političke i ekonomske transformacije koje su se desile u regionu posle raspada Jugoslavije.


- Predstava me je dirnula, shvatila sam da je prošlo skoro 40 godina karijere. Glumačka ekipa je lepo pokazala šta nam se desilo u društvenom, političkom, ekonomskom, ali i emotivnom životu kroz pet likova Lepe Brene. Počastvovana sam što je kroz ovakav projekat prikazana epoha jedne nekada veoma jake i moćne države, uz poruku da pesma treba da nas spaja, a ne razdvaja - završava priču pevačica.

Neću u penziju!

Lepa Brena odbija da se penzioniše:
- U Srbiji kada pređete 50 godina, svi kažu da ste baba i da treba da idete u penziju, čuvate unuke, kuvate, gajite piliće... Vredna sam i kreativna i još uvek mi ne pada na pamet da prestanem da radim - rekla je pevačica.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Odrasla si u lažnom i prisilnom bratstvu i jedinstvu,nažalost,ali ga i danas promovišemo.

Leka

pre 4 godine

Tolike operacije, tolike muke i zelje da pobedi vreme i sve uzalud, bez FOTO-SOPA je Baka, smezurena, sa usnama punim nekih kvrzica, sa zbrckanim licem i godinama koje vriste na sav glas.

pekabinac2011

pre 4 godine

GOSPODINE LEKO ,ZA TEBE NEMA LEKA NI U 30, TI SI DEDA ILI BABA

Leka

pre 4 godine

Gospodine pekabinac2011 ja sam tridesete odavno prebacio i ponosan sam deka po godinama, duhom sam nesto mladji, nije me sramota mojih godina, dobro ih nosim i fizicki i psihicki, bez ikakve potrebe da secem usi i krpim dupe.

englezii

pre 4 godine

Gospodjo Lepa Breno ili kako god ipak si Tprevelika Dama da se nadvikujes sa glupim i primitivnim ustasama ! oni samo mogu da budu tamo generali ! svaka ti cast ! Ti si ipak sa nama i nasa i ne brini jer mi te volimo !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija