• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Lukić

12.01.2020

07:00

VEĆ SE ZNA FAVORIT BEOVIZIJE?! Ove devojke imaju najveću šansu za pobedu i odlazak na EVROVIZIJU, ali tu je i stara garda!

Estrada

VEĆ SE ZNA FAVORIT BEOVIZIJE?! Ove devojke imaju najveću šansu za pobedu i odlazak na EVROVIZIJU, ali tu je i stara garda!

Podeli vest

Folk pevačica i flautista starije garde najpoznatiji učesnici predstojeće "Beovizije". Najveća šansa za pobedu daje se devojkama koje su se proslavile pesmom "Favorito"

Neda Ukraden (69) i Bora Dugić (70) pod stare dane bi da zapevaju na "Evroviziji"! Folk pevačica i čuveni flautista našli su se među 24 kandidata koji će se krajem februara takmičiti na "Beoviziji". Pobednik ovog domaćeg takmičenja u maju putuje u Roterdam, gde će predstavljati Srbiju na najpoznatijem evropskom muzičkom takmičenju.

Karijera bez mrlje

Neda na "Beoviziji" učestvuje sa pesmom "Bomba", a Bora će sreću okušati sa numerom "Svadba veka", koju izvodi sa grupom "Balkubano". Bez obzira na to što folkerku i flautistu po društvenim mrežama prozivaju "da su matori za "Evroviziju", njih dvoje za Informer poručuju 'da je vreme da u svet pošaljemo kvalitet i iskustvo'.

Svako može

Svako ima pravo da se takmiči i dopada mi se što i moja generacija može da učestvuje

Bora Dugić

- Volim izazove i oduvek imam izraženi takmičarski duh. Imam karijeru bez mrlje. Verujem da pesmom "Bomba" Srbiji mogu da donesem pobedu. Moja numera zvuči svetski i zato joj je mesto na "Evroviziji" - kaže Neda, koja je već tri puta pokušavala da se domogne ovog prestižnog takmičenja.

Poruku sličnu njenoj ima i Dugić.

- Mislim da čovek treba da se bori dok je živ. Ne smeta mi što uglavnom mladi učestvuju na "Evroviziji". Svako ima pravo da se takmiči i dopada mi se što i moja generacija može da učestvuje. Svakome je cilj da što bolje predstavi svoju zemlju, a samim tim i sebe - priča Bora za naš list.

OBJAVLJEN SPISAK UČESNIKA BEOVIZIJE 2020! Na njemu sin čuvenog trubača, zvezda Granda, jutjuber, bivša predstavnica na Evroviziji i - NEDA UKRADEN?!

Foto: Printscreen You Tube

Sudeći po komentarima sa društvenih mreža, najveću šansu za trijumf na "Beoviziji" imaju devojke iz grupe "Hurikejn". Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević takmiče se sa pesmom "Hasta la vista" i ne kriju da imaju velika očekivanja.

Foto: printscreen You Tube Misko Zajic

- Imamo tremu od starijih kandidata jer su iskusniji od nas i dobro znaju šta rade. Verujemo da će sve proći kako treba jer na "Beoviziji" za sve ima mesta. Očekujemo dobar plasman i drago nam je što već sada imamo veliku podršku fanova - poručuju devojke iz ove grupe.

Brojni "povratnici"

Pored iskusnih muzičara i atraktivnih pevačica, na "Beoviziji" će snage odmeriti i mladi jutjuber Andrija Jo. Tu će biti i brojni "povratnici", koji su već okušali sreću na ovom takmičenju, kao što su Ivan Kurtić, Ivana Jordan i Branislav Mojićević.

Izbor za pesmu Evrovizije održava se 12, 14. i 16. maja u Roterdamu u Nizozemskoj.

Zvezde odustale od "Beovizije"

Najveće srpske zvezde više ne žele da pevaju na "Beoviziji". Nekada su na ovom takmičenju glasove ukrštale Jelena Karleuša, Ana Nikolić, Leontina Vukomanović, Ana Bekuta, Željko Samardžić, Džej Ramadanovski i mnogi drugi. Poslednjih godina na spisku učesnika mahom su neafirmisani pevači, kao i oni koji pokušavaju da povrate staru slavu.

 

Srbija na "Evroviziji"


Željko Joksimović - "Lane moje" (2004) Kijev - 2. mesto
Marija Šerifović - "Molitva" (2007) Helsinki - 1. mesto
Jelena Tomašević - "Oro" (2008) Srbija - 6. mesto
Marko Kon - "Cipela" (2009) Moskva - Nisu se plasirali u finale
Milan Stanković - "Ovo je Balkan" (2010) Oslo - 13. mesto
Nina - "Čaroban" (2011) Diseldorf - 14. mesto
Željko Joksimović - "Nije ljubav stvar" (2012) Azerbejdžan - 3. mesto
"Moje tri" - "Ljubav je svuda" (2013) Malme - Nisu se plasirale u finale
Bojana Stamenov - "Lepota nikad ne laže" (2014) Beč - 10. mesto
Sanja Vučić - "Zbogom" (2015) Stokholm - 18. mesto
Tijana Bogićević - "Tvoja" (2016) Kijev - Nije se plasirala u finale
Sanja Ilić i Balkanika - "Nova deca" (2017) Lisabon - 19. mesto
Nevena Božović - "Kruna" (2019) Tel Aviv - 18. mesto


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija