• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

23.02.2020

19:58

EVO KOJE SU ŠKOLE ZAVRŠILE POZNATE VODITELJKE! Neke imaju i po dva fakulteta! A OVO im je svima ZAJEDNIČKO

Estrada

EVO KOJE SU ŠKOLE ZAVRŠILE POZNATE VODITELJKE! Neke imaju i po dva fakulteta! A OVO im je svima ZAJEDNIČKO

Podeli vest

Pojedina poznata lica sa malih ekrana imaju čak i po dve diplome, i bez obzira što se bave voditeljstvom, imaji potpuno drugačije zvanje

Dea Đurđević je, na primer, završila dva fakulteta - pored žurnalistike, pohađala je osnovne i master studije na fakultetu "Državna bezbednost". Svaki slobodan trenutak često je koristila za streljanu.

Međutim, Dea je jednom prilikom izjavila kako je oduvek želela da se bavi novinarstvom, te da je počela kao volonter, da bi na kraju postala jedno od zaštitnih lica.

Foto: printscreen

Jovana Joksimović, koja vodi jutarnji program, završila je menadžment u umetnosti.

Foto: tv prva printscreen

Bojana Ristivojević pored Visoke poslovne škole, završila je i Pravni fakultet u Novom Sadu. Naime, želja njenog oca bila da mu jedna od ćerki bude pravnica.

Voditeljka Maja Nikolić završila je Prvu gimnaziju u Sarajevu, a Višu turističku školu u Beogradu.

Tamara Raonić, koja je svojevremeno vodila Grand šou, pre nego što se povukla i posvetila porodici, kako se navodi -  završila samo osnovnu školu, jer se odmah nakon toga prijavila na konkurs za stjuardese jedne avio kompanije i prošla konkurs.

Foto: Printscreen You Tube

Priča Vesne Dedić veoma je interesanthna - 1986. godine preselila se u Beograd, jer je želela da studira dramaturgiju. Međutim, pošto nije položila prijemni ispit, upisala je Filološki fakultet, odsek za opštu književnost i teoriju književnosti. Za ovaj smer se odlučila jer je čula da ga je završio srpski književnik Danilo Kiš. Nakon završene druge godine, pak, otišla je u London. Našla je posao u pabu, čitala je Šekspirove drame u engleskim bibliotekama i išla je na koncerte rok grupa na Vembliju. Umesto dva meseca, tamo je ostala dve godine, a vratila se jer joj je otac rekao da mora da završi fakultet.

Foto: tvin.rs/Stanislav Lonhardt

Sanja Marinković posle gimnazije prvo je upisala i završila menadžment, a zatim finansijski menadžment.

Foto: printscreen RTV Pink

Ipak, pored obrazovanja, ono što je svima zajedničko jeste prepoznatljiv osmeh koji svakdonevno ulepšava jutra i dane gledaocima kraj malih ekrana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lucky

pre 4 godine

Imaju možda po 2 privatna fakulteta. Faklultet nije šala da se završavaju po 2 ili čak i više.

SS

pre 4 godine

Sad ima fakulteta i na buvljaku,a o nekim menadžmetima,čudna profesija, mogu da završe i u krpama.

zoran

pre 4 godine

Samo one znaju koliko znaju ili ne znaju..ali im je zajedničko da su vrlo snalažljive.

Vlado

pre 4 godine

Sve u svemu ni prosečan srednjoškolac. Svaka čast Bojani Ristivojević, koja jedina ima završen pravni (državni i jedino validni) fakultet a sve ostalo što ove imaju su "dopisne" škole.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Tamara Raonić, koja je svojevremeno vodila Grand šou, pre nego što se povukla i posvetila porodici, kako se navodi - završila samo osnovnu školu, jer se odmah nakon toga prijavila na konkurs za stjuardese jedne avio kompanije i prošla konkurs. Da li neko veruje da je bilo moguće da odmah posle završene osnovne (osmogodišnje) škole, kad neko ma samo 15 (i slovima: petnaest) godina - dakle: nije punoletan - može da konkuriše za posao za stjuardesu i da odmah bude primljen? Zašto jednostavno nije priznala istinu da nije bila sposobna da završi bilo koju srednju školu ili bar zanat a ne da priča svoju ličnu bajku? Na šta li je i kod koga sve je morala da pristane da bi sa samo završenom školom, posle napuštanja posla stjardese, odmah postane voditeljka izuzetno popularne tv emisije? Da imam ćerku i da je ta moja ćerka prošla sve što je prošla Tamara Raonić, stidela bih je se a verovatno bih je se i zvanično (u sudu) odrekla.

Gaga

pre 4 godine

Jovana je dugo godina bila neuspesan student Pravnog fakulteta, al ocigledno kad je videla da od toga nema nista brzinski je zavrsila neki cudni menadzment.

Žorž

pre 4 godine

Kad se saberu njihova obrazovanja zajedno u jednom, nemaju obrazovanje za jedan drzavni fakultet poput Medicinskog ili Elektrotehnickog. Pozdrav

Koji bre menadžmenti

pre 4 godine

Koji bre menadžmentu umetnosti, bla, bla, bla... Zato se neko i setio da treba otvarati privatne fakultete i neškolovanim i nepismenim osobama uzeti pare. Tu su šansu videle i mnoge javne ličnosti, misleći da će time da zamaskiraju svoju neškolovanos. Zna se šta je BU i još po neki fakulteti u Srbiji, ostalo... Odu i danas mladi na neke master studije ili osnovne u Austriju, ameriku i tamo kupe diplome, pa posle mašu njima. Eee " završio-la " fakultet u Amerik(c)i ili u "Beč'. Zamislite. Daj da ih vidimo na delu, u struci neka pokazu svoju strucnost i znanje u ozbiljnoj kompaniji, a ne da budu spikeri... a ovamo "zavrsili" fakultete u inostranstvi. Idi begaj.

Bica

pre 4 godine

И бабе на пијаци већ знају како се завршава тај " менаџмент".... Боље да ћуте него да се тиме хвале... Јер сигурно нису седеле дан и ноћ над књигом, колико сам ја седела, да бих завршила државни факултет

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija