• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.03.2020

21:15

BAJAGA ZA INFORMER.RS: Umeo bih da otpevam "DARJU" NA RUSKOM, ali ne tako dobro kao Biković! ROKER otkrio da li bi se ikada odselio iz SRBIJE! (FOTO/VIDEO)

Estrada

BAJAGA ZA INFORMER.RS: Umeo bih da otpevam "DARJU" NA RUSKOM, ali ne tako dobro kao Biković! ROKER otkrio da li bi se ikada odselio iz SRBIJE! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Jedan od najpopularnijih rokera sa ovih prostora Momčilo Bajagić Bajaga nedavno je snimio duet sa glumcem Milošem Bikovićem za film "Hotel Beograd", a za portal Informer.rs otkrio je najzanimljivije momente koji nas na velikom platnu premijerno očekuju 12. marta...

Upitan da li bi umeo da otpeva deo pesme "Darja" koju na ruskom peva mladi, srpski glumac Miloš Biković, roker odgovara:

- Verovatno bih uz malo vežbe uspeo. Ruski sam učio u srednjoj školi, a najbolje sam ga govorio kada smo jedne godine tri meseca proveli u Moskvi na turneji. S druge strane, Biković ruski govori kao maternji, akcentuje reči identično kao oni.

Foto: printscreen You Tube Bajaga i Instruktori

S obzirom na to da nam kroz spot ne otkrivate mnogo, da li publika može da očekuje srećan kraj u filmu? 

- Ne znam mnogo jer nisam pogledao film. Koliko znam, premijera u Moskvi je bila 1. marta, ali reč je o romantičnoj komediji, tako da će verovatno biti neki lep kraj. Ono što me posebno raduje je što je Miloš na fenomenalan način predstavio Srbiju i Beograd. Reditelj je Rus, a njihova kinematografija je na zavidnom nivou, tako da su zabeleženi najlepši kadrovi naše zemlje. Onaj ko bude gledao film imaće utisak kao da gleda najlepše razglednice Srbije - kaže Bajaga. 

Foto: printscreen You Tube Bajaga i Instruktori

Pogledajte i odslušajte fenomenalnu pesmu "Darja":

Da li vam je ikada palo na pamet da napustite Srbiju?

- Devedesetih mi je to prošlo kroz glavu, tj. u onom momentu kada ovde nije bilo mesta za rok, ali nikada nisam prelomio. Ovde sam rođen, živim čitav svoj život u Srbiji, tu su mi prijatelji, porodica. Volim ovu zemlju i nikada ne bih mogao da pevam toliko dobro na nekom stranom jeziku kao na srpskom - izjavio je pevač grupe "Bajaga i instruktori".

 

 

Da li danas češće pevate za dijasporu?

- Ne bi moglo tako da se kaže. Trudimo se da ne dosadimo publici, tako da na dve, tri godine posetimo London, Beč, Budimpeštu, Prag. Međutim ima nas i u regionu, ni jednu zemlju ne zapostavljamo - izjavio je Momčilo Bajagić Bajaga.

I za kraj, da li više volite da vas zovu Momčilo ili Bajaga?

- Moje ime je staro srpsko, nije često. Pokojni otac mi se tako zvao. Mogu reći da me zovu i ovako i onako, ne smeta mi, volim svoje ime, a i prezime. 

Bogata karijera

Foto: Tanjug

Prve muzičke korake napravio je već sa 14 godina, a na veliku binu zakoračio je pet godina kasnije, svirajući u bendu Riblja čorba. Sredinom osamdesetih je kao samostalni autor, pevač i gitarista okićen brojnim nagradama i laskavim epitetom "jugoslovenski Pol Mekartni". Četiri decenije duga karijera iznedrila je dvocifreni broj albuma, brojne numere rađene za televiziju, film i pozorište, te koncertne nastupe na šest kontinenata, koji su na jednom mestu okupljali i do 100.000 ljudi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija