• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs

14.07.2020

17:29

MIKI MEĆAVA POBEGAO IZ BOLNICE, a sada ga čeka KAZNA ZA TO?! Ukoliko je u bekstvu nekoga ZARAZIO, pevač će snositi posledice?!

Estrada

MIKI MEĆAVA POBEGAO IZ BOLNICE, a sada ga čeka KAZNA ZA TO?! Ukoliko je u bekstvu nekoga ZARAZIO, pevač će snositi posledice?!

Podeli vest

Šok!

Pevač Milan Obradović poznatiji kao Miki Mećava, juče je napustio kovid bolnicu "Arena" gde je smešten zbog koronavirusa, bez saglasnosti jednog doktora.

Zbog ovakvog ponašanja mogao bi da se suoči sa višegodišnjom kaznom zatvora zbog neodgovornog ponašanja, a ukoliko se dokaže da je njegovim bekstvom direktno dovedeno u pitanje zdravlje druge osobe, iza rešetaka bi mogao da provede i do 12 godina, navodi "Blic"!

Foto: printscreen facebook/Miki Mećava

ŽIVOT IDE DALJE! Luna ima molbu za sve, tiče se njenog OCA GAGIJA ĐOGANIJA, mnogo su toga prošli - ŠOK! (FOTO)

Pevač je napustio bolnicu "Arena" juče oko 18.30 i to pritom ne noseći na sebi nikakvu zaštitnu opremu. Policija je odmah krenula u potragu za njim, a on je kasnije u razgovoru sa medijima, objasnio kako nikome "neće da se pravda" i da ga "ne zanima", te da mu je u bolnici smetala prašina i da se osećao bolje.

- U konkretnom slučaju, ukoliko je tačno da je lice za koje se utvrdilo da je obolelo od zarazne bolesti, i to bolesti gde je doneta odluka da je u toku pandemija, pa to lice napusti posebnu bolnicu za lečenje ljudi obolelih od te zarazne bolesti, lice je izvršilo krivično delo za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor do tri godine jer je na taj način postupilo suprotno naredbama i propisima kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje te bolesti - objašnjava beogradski advokat Nebojša Perović.

Ako bi se dokazalo da je Obradović svojim postupcima ugrozio neku drugu osobu i zarazio je virusom koji mu je potvrđen, usledila bi mu stroža kazna, objašnjava advokat.

JANJUŠ UHVAĆEN U LAŽI - MAJA GA RASKRINKALA! " Nije baš onako kako sam ja očekivala, njemu je dete na PRVOM MESTU" Evo šta se dešava sa njihovim ODNOSOM!

- Lica koja su bila smeštena u kovid bolnice, su ujedno bila i izolovana, te im nije bilo dozvoljeno da dođu u kontakt sa drugim licima ili da napuste kovid bolnicu. Pored ove radnje, ukoliko se utvrdi da lice koje je napustilo kovid bolnicu nakon toga trećem licu prenelo zaraznu bolest, počev od člana porodice pa nadalje, može se kazniti zatvorom do tri godine. Dakle, u ovoj konkretnoj radnji postoji izvršenje dva krivična dela, za koje se izriču različite kazne ali se u presudi određuje jedinstvena kazna spajanjem te dve kazne - objašnjava Perović.

Foto: printscreen instagram

- U slučaju da neko zaraženo lice prenese zaraznu bolest drugome, te da taj usled te zarazne bolesti, u ovom slučaju kovida 19, bude teško obolelo ili zdravlje bude teško narušeno, onda će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina, a ukoliko prenošenjem zarazne bolesti, a pritom to lice mora da zna da je zaraženo, što jeste u ovom slučaju, te prenošenjem bolesti nastupi smrt jednog ili ne daj bože više lica, onda će se učinilac kazniti zatvorom od dve do 12 godina - podvlači Perović.

Pošto je u bekstvu, objašnjava advokat, a izvršio je krivično delo, postoji osnovanost da mu se odredi pritvor jer je nedostupan nadležnim organima, što se može učiniti u posebnoj zatvorskoj jedinici ukoliko za to postoje uslovi, piše "Blic".

Šta je juče po izlasku iz bolnice izjavio Miki Mećava pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17