• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. SPASOJEVIĆ

21.07.2020

11:10

NOVAK POKUŠAVA DA UJEDINI BALKAN, A ONA URADI OVO! Dua Lipa RAZBESNELA SRBE, estrada se oglasila: "Istetoviraj na du*etu VELIKU ALBANIJU!"

Estrada

NOVAK POKUŠAVA DA UJEDINI BALKAN, A ONA URADI OVO! Dua Lipa RAZBESNELA SRBE, estrada se oglasila: "Istetoviraj na du*etu VELIKU ALBANIJU!"

Podeli vest

Britanska pop zvezda objavila na Instagramu mapu fašističke tvorevine "Velike Albanije", srpski pevači joj žestoko odgovorili

Albanska pevačica Dua Lipa nastavlja da provocira! Najpre je izjavila da Kosovo nije Srbija, a dan kasnije na Instagramu je objavila mapu fašističke tvorevine "Velike Albanije". 

NASTAVLJA DA PROVOCIRA SRBE! Dua Lipa PRETERALA - Okačila fotografiju mape velike Albanije zbog koje je 2014 godine NASTAO SKANDAL!

Na lažnoj mapi, identičnoj onoj sa drona na utakmici Srbija-Albanija 2014. godine u Beogradu, vide se delovi Srbije, Severne Makedonije, Grčke i Crne Gore i slike političara Ismaila Ćemalija i ratnog vođe Ise Boljetinija, uz natpis: "Autohtoni".

 

REAKCIJE SA TVITERA

Damir Okanović: 
Sutra da napravi konecert u Areni, bila bi dupke puna

Ana Štajdohar: 
Čestitke svim srpskim radio-stanicama koje puštaju njene pesme

Sloba Radanović: 
Iza albanskih izvođača koji odjednom postaju svetski poznati stoji država Albanija

Goran Stojićević Karamela:
Pišem ti na srpskom, tvom maternjem jeziku koji ti vrlo dobro znaš, a i tvoji preci. Od danas kada čujem tvoj grozni glas, gasim radio, stidi se, jer u muzici ne postoji nacionalizam.

Maja Nikolić:
Za nas Srbe Kosovo predstavlja neotuđivi deo teritorije Srbije, što potvrđuje rezolucija UN 1244. Tako je danas, tako će biti i za hiljadu godina. Molim vas da i vi i ja radimo ono što najbolje znamo, da pevamo.

"Autohtoni je pridev i označava stanovnika nekog mesta koji je starosedelac, a ne potomak migranata ili kolonista", napisala je Dua Lipa ispod sporne fotografije.

To je toliko razbesnelo pevače u Srbiji da su Aca Lukas, Lepi Mića, Goca Tržan i Vuk Mob žestoko odbrusili albanskoj koleginici. 

- Sanjam i ja razne gluposti, pa se ne ostvare, pogotovo kad su naučnofantastične. Kad bih sreo Lipu, ne bih je ni prepoznao, jer ne pamtim ružne devojke - poručuje Lukas.

Još oštriju poruku za pevačicu ima Lepi Mića.

- Dua Lipu bih posavetovao da se dobro izje*e sa nekim Srbinom sa Kosmeta, odmah bi promenila mišljenje o nama! Nek "Veliku Albaniju" istetovira na du*etu i si*ama, pa neka je tako reklamira. Ona je paćenica i budaletina koja priča bajke - osuo je folker paljbu po pop zvezdi, koja godinama lobira za nezavisno Kosovo, i nastavio:

-  Kosovo je srpska svetinja, sada i zauvek! Braćo Srbi i sestre Srpkinje, vidite li sad čije ste pesme slušali? Uzmite se u pamet, pazite koga slušate i cenite svoje korene!

I Goca Tržan se iznervirala što Dua promoviše fašističku tvorevinu! 

- Bukvalno bih je pitala: "Ženo, koji će ti ku*ac sve to?". "Velika Albanija" je fašistička fantazija šiptarskih separatista. Dua Lipa je izgleda najpopularnija Albanka u njihovoj istoriji! Ne sećam se da sam čula za nekog njihovog naučnika ili umetnika, osim za Envera Hodžu i trgovce oružjem i ljudskim organima - priča Goca, dok muzičar Vuk Mob smatra da pevači ne treba da se petljaju u politiku:

(FOTO) BRITANAC BRUTALNO ISPLJUVAO ALBANKU! Srbin Novak hoće da UJEDINI BALKAN, a ona uradi ovo!

- Najstrašnije osuđujem ovaj sramotan čin. Dua je primer svega lošeg što izvođač može da uradi svojoj karijeri. Ovim potezom je uvredila ne samo Srbe već i Grke, Crnogorce, Makedonce. 

Foto: Reuters/Mike Blake

Britanci: Dua širi mržnju, a Nole ljubav

Britanski sportski novinar Sem Strit osuo je paljbu po Dui Lipi i poručio joj da treba da se ugleda na Novaka Đokovića. 

- Dok ljudi kao Novak Đoković pokušavaju da ujedine Balkan i ne dobijaju za to ništa osim kritika, Dua Lipa sedi u Londonu i uradi ovo - napisao je Sem na Tviteru, a slično mišljenje je izneo i profesor Univerziteta u Gracu Florijan Biber, poznat po tome što vodi antisrpsku politiku. 

- Glupi nacionalizam - kada veruješ da tvoja nacija ima više prava od ostalih. Ta mapa predstavlja agresivni nacionalizam - napisao je Biber.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija