• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.08.2020

17:29

SANDRA OBRADOVIĆ JE UMALO ZGAZILA DECU, SEKUNDA IH JE DELILA OD SMRTI! Pismo žene čije je dete bilo učesnik saobraćajke koju je izazvala manekenka!

Estrada

SANDRA OBRADOVIĆ JE UMALO ZGAZILA DECU, SEKUNDA IH JE DELILA OD SMRTI! Pismo žene čije je dete bilo učesnik saobraćajke koju je izazvala manekenka!

Podeli vest

Vesna Crnobrnja, majka jednog od četvoro dece koje je manekenka Sandra Obradović umalo pokosila na pešačkom prelazu 31. jula na Novom Beogradu, obratila se našoj redakciji želeći da ukaže na značaj ovog problema opisujući traume kroz koje su deca prošla. Pismo prenosimo u celosti

Moje dete je bilo učesnik te saobraćajne nesreće. 

 

Četvoro dece je bilo na pešačkom prelazu kada je auto velikom brzinom uleteo u krivinu i bezmalo, grubo rečeno, pokosio svu decu. Da nije bilo betonskih stubića koji se vide na početku snimka koji ste objavili, a u koje je auto udario i preusmerio pravac kretanja, deca bi bila mrtva. Sekunda ih je spasila. Deca su bila, a i dalje su izbezumljena, prestrašena i očekuju da neko stane u njihovu zaštitu. Vaš članak posvećuje veliku pažnju skandalima oko dotične “dive”. Smatram kao roditelj i građanin da štampa treba barem jednaku pažnju da posveti počinitelju i žrtvama. Postojanje žrtvi bi bilo očigledno protiv popularizacije osobe koja svoju popularnost upravo gradi na ovakvim skandalima, dok žrtve njenog zločina se pojavljuju u tekstu samo terminom “pokošena deca”, kao da su u pitanju nekakve pokošene bale žita, a ne mladi ljudski životi. Ko su ta deca, kako su, kako žive, kako će im se nadoknaditi fizički i duševni bol koji su pretrpela – javnost bi to možda radije želela znati, a to bi i za svako savesno društvo i odgovorne medije trebalo da bude najbitnija tema. U svakom slučaju bitnija od ove prve.

SKANDAL! Sandra Obradović izazvala LANČANI SUDAR, BILO I DECE! Evo kakve je povrede ona zadobila!

 

 

Kao roditelji čija deca žive u urbanom okruženju, jedna od prvih stvari kojima smo ih naučili je da gledaju u semafor i prelaze ulicu isključivo kada je zeleno svetlo. Tome valjda semafori i služe u čitavom svetu od kada su izmišljeni i pušteni u promet (u Londonu 1868). Već skoro dva veka roditelji širom sveta uče decu kako se prelazi ulica. A čemu bi trebalo da učimo decu u gradovima u Srbiji 2020? Opstanku u ljudskoj džungli gde pravo prvenstva imaju nasilnici i njihovi promoteri? 

 

U trenutku ovog nemilog saobraćajnog događaja deci je bilo upaljeno zeleno svetlo na semaforu a pomenutoj S. O. – CRVENO. Uletela je u krivinu velikom brzinom, skrenula ka deci koja su refleksivno poskočila korak unazad i popadala. Njen auto je najpre sravnio sa zemljom stubiće koji su bili tik uz dečije nožice i čiji su delovi poleteli ka deci. Nakon toga je auto S.O. promenio pravac ka parkiranim vozilima u koja se dotična konačno zakucala. Nakon svega toga je pretila deci koristeći se nasilnim govorom i tonom. Dalje sledi ono što ste objavili. Nažalost, interesovanje vašeg članka je okrenuto životnim dostignućima S.O. i materijalnoj šteti njenog najnovijeg učinka – koliko auta je udarila, koliko promila alkohola je imala u krvi, da li je privedena (na informativni razgovor) i sl... 

 

Nisu li ovakve bahate vožnje kojih je sve više u Beogradu i Srbiji upravo prilika da se građanima skrene pažnja da se dodatno čuvaju na beogradskom asfaltu, da se skrene pažnja državnim organima i policiji da zaštiti pešake i strogo sankcioniše brutalna ponašanja vozača sumnjivog morala i svesti, te da konačno, kao ljudi i u ime ljudskosti pomognemo u osudi takvih postupaka u korist života i smisla na ovoj planeti? 

Da li je današnjim medijima uopšte na horizontu informisanja javnosti da išta kažu o ovoj povređenoj deci koja su samo pukim slučajem ili srećom ostala živa? Da, pukim slučajem ili srećom ostala živa... Ko je sledeća žrtva i da li će i ona imati taj trunak puke sreće. Velika je uloga medija u ovome. Zato vam i pišem. 

 

Vratimo poverenje u pravičnost, istinu, smisao i život! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 3 godine

To je zato što su pešaci totalno neupućeni u propise o bezbednosti saobraćaja (znači vozila). Pešaci mogu da pređu na drugu stranu ulice samo kada u blizini nema ni jednog vozila. U protivnom obavezni su da strpljivo čekaju i da ne ometaju normalno odvijanje saobraćaja. To je glavni razlog što saobraćajno vaspitanje treba pod hitno uvesti kao obavezno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija