• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Imperijal.net

26.10.2020

17:13

NEDA TUŽI HRVATSKU I ČLANOVE PORODICE UKRADEN?! ŠOK! Pevačica se zbog DEDOVINE odlučila na OVAJ potez?!

Estrada

NEDA TUŽI HRVATSKU I ČLANOVE PORODICE UKRADEN?! ŠOK! Pevačica se zbog DEDOVINE odlučila na OVAJ potez?!

Podeli vest

Šok za sve!

Jedna od najvećih regionalnaih pevačica zabavne muzike, sada 70-godišnja Neda Ukraden, nikada nije krila koliko je privržena vlastitoj porodici. Njena majka Anđe umrla je pre dve i po godine, a ove godine će se navršiti i 24. godišnjica smrti njenog oca. Sećanje na roditelje, odnosno emotivnu objavu, podelila je sa svojim pratiocima.

- Ovih dana bliži se godišnjica smrti mojih roditelja. Pre godinu dana je mama Anđa i pre 23. godine tata Dušan otišao na večni počinak, ali nikada iz naših srca. Mila moja majko, Anđelija, dragi moj oče Dule, počivajte u miru i hvala vam za bezgraničnu ljubav koju ste meni i mojoj Jeleni pružali - napisala je Neda na Instagramu ispod fotografija nikad prežaljenih roditelja.

I na Facebook profilu najse*si bake Balkana, kako joj mediji tepaju, u uvodu je Neda istaknula svoje poreklo. Tako piše:

- Neda Ukraden rođena je 16.08.1950 godine u malom mestu Imotski u Hrvatskoj. Prezime Ukraden potiče od Bojanića i Pavlovića koji su živeli negde na granici Crne Gore i Hercegovine. Doselili su se u Imotsku Krajinu pre više od 200 godina. Jedan od njih je ukrao devojku, koju nije smeo ukrasti, i tako je nastalo to malobrojno prezime. U Imotskom je živela do druge godine uz baku i deku, a zatim odlazi sa roditeljima u Višegrad, gde je živela do polaska u osnovnu školu - tako piše na Nedinom Fejsbuku.

Sve do rata Neda je živela u Sarajevu, a nastupala širom Jugoslavije. Od početka rata preselila se u Beograd. No, čim je rat završio Neda se brzo vratila svojoj regionalnoj publici pa tako i onoj Hrvatskoj. No, u januaru prošle godine Neda je odlučila rešiti i stanje u zemljišnim knjigama kako bi upisala svoju dedovinu. Da bi to bilo moguće, posegnula je za pravnom radnjom na Opštinskom sudu u Makarskoj, Stalnoj službi u Imotskom. Predmet je otvoren kod suca Ante Knezovića. Balkansku Tinu Turner zastupa imotski advokat Ivan Ćosić koji je u Nedino ime tužio redom:  Republiku Hrvatsku koju zastupa Opštinsko državno pravobranilište u Splitu, Stalna služba u Makarskoj,  Grad Imotski,  koji zastupaju advokati Marko Perkušić i Mirko Perkušić te još 26 članova porodice Ukraden. Kadijević, Miloš i Putica - prenosi Imperijal.net

Među tuženima je i Dušan Ukraden, sin pok. Petra pa ne znamo da li je možda Neda tužila i pokojnog oca, budući da je tužila puno osoba s prezimenom Ukraden, jasno je kako se tu radi i o njenoj rodbini. Svim fizičkim licima koje je Neda Ukraden tužila postavljena je privremena zastupnica Matea Burazin Lončar, advokat iz Imotskog. Naime, boravište tuženika je nepoznato, a kako nemaju opunomoćenika, redovan postupak oko postavljanja zakonskog zastupnika tuženicima dugo bi trajao pa bi za stranke mogle nastupiti štetne posledice. 

U maju 2019. Neda je otkrila za Dnevnik NoveTV opisujući svoje emocije i iskustva iz Imotskog. Tako je pričala kako je u rodnom Imotskom napravila prve korake, da se tamo prvi put zaljubila, ali i doživela najteže rastanke u životu. Povod je bio što se prvi put u rodnom Imotskom odlučila snimiti videospot.

 - Znate, koreni su čudo. Džaba, možeš bilo gde živeti, na bilo kojoj adresi, ali uvek si vezan za svoj rodni kraj. Ja sam spavala po svim svetskim najelitnijim hotelima, ali najlepše spavam u mojoj Glavini Donjoj - govorila je Neda prošlog maja.

Neda je tada otvorila srce i dušu Dnevniku Nove TV:

- Moja prva simpatija je naravno bio moj komšija. Naravno, on je meni bio najlepši na svetu. Toliko sam rado želela doći na taj letnji odmor. Toliko je to sve meni bilo mistično, lepo, nedodirljivo. Toliko se to nije moglo upoređivati s mladićima koji su mene okruživali tamo gde sam išla u školu, gde smo živeli... - prisetila se Neda.

Preostaje nam videti hoće li Neda Ukraden nakon tog pravnog manevra, odnosno tužbe, uspeti uknjižiti dedovinu u Imotskom. I hoće li tako osigurati da spava najlepše na svetu u svojoj domovini u Glavini Donjoj pokraj Imotskog. Očito Nedi ne trebaju dušeci koje poznate osobe reklamiraju na TV-u već joj treba komad rodne grude da bi zaspala kao beba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija