• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.T.

02.01.2021

11:43

ANABELA ATIJAS NOSI POLICIJSKU ZNAČKU! Pevačica se oglasila nakon optužbi da je lažna!

Estrada

ANABELA ATIJAS NOSI POLICIJSKU ZNAČKU! Pevačica se oglasila nakon optužbi da je lažna!

Podeli vest

Strani državljani za kopiju službenih legitimacija plaćaju između 80.000 i 100.000 dinara.

Policija je u poslednjih mesec dana oduzela više od 30 lažnih policijskih legitimacija, a mnoge od njih podelili su pojedini policijski sindikati. Javna tajna je da su ih dobili i mnogi kojima je jedina veza s policijom bilo hapšenje, a sada su članovi pojedinih policijskih sindikata postali - Kinezi.

Sudeći po slici nosilac počasne značke jednog od policijskih sindikata jeste i pevačica Anabela Atijas. Ona je potvrdila za Informer da je prava i da ju je dobila kao počasni član zajedno sa Slađom Alegro od pripadnika žandarmerije. 

Foto: printscreen

Anabela Atijas

Stroge kazne za kopije

Uredbom Vlade predviđene su i kazne od 100.000 do 150.000 dinara za fizičko lice, od milion i po do dva miliona dinara platiće preduzeće koje zahteva izradu takvih znački, a preduzetnik koji ih izrađuje biće oglobljen sa 400.000 dinara.

- Svima van nadležne institucije zabranjuje se izrada, stavljanje u promet, posedovanje, odnosno korišćenje značke ili drugog obeležja koje sadrži elemente vizuelnog identiteta službene značke ili legitimacije Ministarstva unutrašnjih poslova - saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: Printscreen Youtube/ RTS Sajt - Zvanični kanal

Službena legitimacija

Procene koliko ima lažnih značaka u Srbiji kreću se od 3.000 do 10.000 komada. Neke od njih su identične službenim legitimacijama policajaca, izuzev u sitnim detaljima koji su skoro nevidljivi. Niko ne sme ni da proceni koliko je takvih kopija završilo u rukama osoba sa dosijeom, uključujući i pripadnike ozloglašenih narko-klanova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gaga

pre 3 godine

proslo leto je u Narod pita govorila da li Miljkovic i Luna za sikter tube placaju porez i da li je legitimna clanarina za njihov kanal, bolje da je pomela ispred svojih vrata. Al kod nje vredi ona stara izreka vidicackalicu u tudjem oku a u svom ne vidi banderu.

Arpad

pre 3 godine

taj sindikat je davao te clanske karte za clanstvo u sindikatu .. od 3.000 do 6.000 dinara clanarina .. i sve se omasovilo pred napad na skupstinu prosle godine .. pametnom dovoljno ..

Milan

pre 3 godine

Jadna policija ko sve nosi njihovu znacku.To pod hitno resiti i strogo kazniti one koji su dodeljivali znacke. Kakvi sindikati i za ciji interes rade,policija je drzavna i zna se sta im je posao.

dera

pre 3 godine

Clan bibliotekeeeeeeeee !!! I sta ono jos kaze Radovan III : .............A ona suplja ko sito !!! No resenje je prosto, drzava da legalnoj policiji izradi potpuno nove legitimacije i znacke uz novi zakon koji kaze, ko krivorvori ili koristi ilegalna obelezja policije zatvor minimum 5 godina , a ako ima elemenata zloupotrebe onda u zavisnosti od dela kazna do maksimuma ( dozivotna ) .

NEBOJŠA

pre 3 godine

Све је то искључива кривица државе и њених органа.вишедецениска небрига о полицији ,избору људи,начина рада ,политичког постављања руководства,спреге са криминалом,никаквим платама.сваки дан прочиташ у црној кроници неког полицајца,али не што је настрадао,него што је учесник у извршењу кривичног дела.ТВРДЊА ПРЕДСЕДНИКА ДА КРЕЋЕ ЖЕСТОКА БОРБА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И МАФИЈЕ ЈЕСТЕ СМЕЖНА ДО БОЛА

Nikola

pre 3 godine

Napisali ste da je znacka policijska a u tekstu da je sindikalna, odlucite se! Ogromna je razlika!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija