• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Uglješa Ćurguz

27.01.2021

12:00

EKSKLUZIVNO! ZORICA MARKOVIĆ: Tata je uperio PUŠKU U MENE, brat me SPASAO! Osramotila sam ga jer sam prva žena....

Estrada

EKSKLUZIVNO! ZORICA MARKOVIĆ: Tata je uperio PUŠKU U MENE, brat me SPASAO! Osramotila sam ga jer sam prva žena....

Podeli vest

Život Zorice Marković je toliko bogat i turbulentan da bi bio idealan za scenario španske telenovele! U velikoj ispovesti za Hit legendarna pevačica otkriva šokantne tajne: da je otac hteo da je ubije lovačkom puškom kad se zbog preljube prvi put razvela i vratila u porodičnu kuću, da ju je i drugi muž varao, ali je tada rešila da se obračuna sa suprugovom ljubavnicom i umalo je nije udavila u Dunavu, da su je dva minuta delila od smrti dok su je reanimirali posle infarkta...

Nesreća se nadvila nad njom već prvog dana njenog života. Zorica je bila neželjeno dete... Majka Milorajka rodila ju je u štali, a pošto nisu znali šta će da urade sa njom, nisu ni zapamtili kad se folkerka rodila. Zato danas Zorica ne zna ni kad joj je rođendan!

- Imam četvoro braće i sestara. U trenutku kada je moja majka bila trudna sa mnom i moja 20 godina starija sestra bila je trudna. To je tada bila sramota! Razmišljali su o abortusu... Majka me je ipak rodila, u štali. Sedam dana nisu znali šta će sa mnom. Ne znam ni kada sam se rodila! U krštenici mi piše 9. jun, a mama mi je rekla da sam rođena 31. maja. Nasmejem se kada me neko pita šta sam u horoskopu. Odgovorim im da sam vodopad! - s osmehom kaže Zorica i priseća se detinjstva:

Mitar Mirić me je proslavio

Zorica veruje da ne bi postala poznata pevačica da je Mitar Mirić nije pozvao da zajedno pevaju:

- Napravila sam karijeru zahvaljujući Mitru Miriću. On je osamdesetih godina bio najveća zvezda u Jugoslaviji. Pozvao me je da budem gost na njegovoj turneji, imali smo dva koncerta dnevno. Dosta koleginica je imalo hitove, ali je on izabrao baš mene! To je bilo presudno u mojoj karijeri zato što je ceo svet saznao za mene. Tada me je videlo 600.000 ljudi. I dan-danas smo prijatelji. Hvala mu zauvek!

- U mojoj porodici svi su imali neki zadatak. Moj je bio da čuvam 50 ovaca i 10 krava. U zapadnoj Srbiji žene su jake. Tako je i moja mama bila stub kuće, u kojoj je živelo 11 ljudi. Iako je bila niska i sitna, bila je jača od tri muškarca. Ona i otac su imali skladan brak.

Kad je odlučila da batali stočarstvo i postane pevačica, njeni roditelji su poludeli. U to vreme ljudi su pevačice etiketirali kao ku*ve:

Ne zna kad joj je rođendan
Bila sam neželjeno dete. Rođena sam u štali i sedam dana nisu znali šta će sa mnom. Zato ne znam kada sam se rodila, neki kažu 9. juna, a neki 31. maja
Zorica Marković

- Roditelji su me svaki dan tukli zbog pevanja! Na prvom pismenom zadatku na temu "Šta ćeš biti kada porasteš" napisala sam - pevačica. Ceo razred me je gledao kao ludaču. Pevačica i konobarica su tada bile dve najgore profesije. Jedino me je profesor muzičkog podržao da postanem pevačica.

Pošto joj roditelji nisu dozvolili da upiše muzičku školu, Zorica je štrajkovala glađu. Na kraju je popustila i upisala hemijsku školu. To je uopšte nije zanimalo, pa je često bežala sa časova. Tako je upoznala svog prvog muža Milana Pajkovića:

- Bežali smo sa časova na gradsku plažu u Užicu. Tamo je bio jedan divan kafić, u kom su svirali evergrin. Jedne noći moji prijatelji su nagovorili glavnog harmonikaša, mog budućeg muža Milana, da mu otpevam "Od izvora dva putića". Tako sam stvorila sebi i izvor i putić. Zaljubila sam se i otišla u tri lepe!

U porodici je nastao haos jer je otac bio izričito protiv tog braka. Čak je išao u policiju kada se Zorica udala i kazao da će ih ubiti oboje!

- Sa 17 godina sam se udala, a 18 sam imala kada sam rodila sina Dejana. Milan i ja smo opstali u braku pet godina. On mi je bio prvi muškarac u životu. Iskreno sam ga volela, a varao me je sa konobaricama i koleginicama. Ja sa svekrvom vadim krompir i čuvam dete, a on je*e sa strane! Više puta sam ga uhvatila u prevari. U kuhinji restorana gde smo pevali zatekla sam ga na gomili sa konobaricom. Išutirala sam mu harmoniku, dugmići su leteli na sve strane. Podnela sam zahtev za razvod i otišla od njega. Prvom mužu sam poklonila sve što sam imala samo da bi otišao iz mog života!

Džeju napunila frižider kad mu je bilo najteže

Zorica je bila bliska s pokojnim Džejom Ramadanovskim:

- Baš sam plakala kada je Džej preminuo. Družili smo se više od 30 godina. Pesma "Zar ja da ti brišem suze" najpre je bila ponuđena meni. Rekla sam Džeju da je on uzme, pošto nije u mom stilu. Jednom sam provalila da je teškoj finansijskoj situaciji i povela sam ga da peva na jednu svadbu. Nije znao repertoar... Dok je pevao, stajala sam iza njega i suflirala mu. Rekao mi je: "Hvala ti, Zorice, napunio sam frižider za 15 dana. Moja porodica ima šta da jede." Bilo mi je puno srce.

Posle razvoda Zorica se vratila svojoj porodici, ali tamo nije bila dobrodošla. Otac je uperio pušku u nju! Da se brat nije isprečio između oca i nje, ko zna šta bi se desilo:

- Posle razvoda otišla sam kod roditelja, otac nije hteo ni da me pogleda. Preko maminog ramena uperio je lovačku pušku u mene! Brat Milan me je odbranio. Stao je ispred tate i rekao mu: "Pucaj na mene, nju nemoj da diraš." Možda bi i pucao da brat nije stao u moju zaštitu. Osramotila sam ga jer sam prva žena u familiji koja se razvela. Majka i braća su me razumeli, ali otac nije. Bio je strog. Donekle sam ga razumela jer je bio u pravu za mnoge stvari. Nekoliko godina kasnije, svi smo se šalili na račun te situacije...

Foto: HIT dodatak/informer

Zorica Marković

Traži snajku sa sela

U međuvremenu, Zorica se posvetila karijeri. Sa Suzanom Perović i Radoslavom Rodićem Rokijem 1986. godine krenula je na turneju i tamo se spanđala sa svojim menadžerom Nedeljkom Zatezalom, koji je kasnije postao njen drugi muž. Zorica mu je tepala da je on njen Romeo sa Dorćola:

- On je bio uspešan menadžer, a ja zvezda u usponu. Bio je vrlo lep i šarmantan. I danas je takav. Gde god bi on i pokojni Šaban Šaulić izašli, ribe bi se okupljale oko njih. Pravi šmekeri! Za vreme rata devedesetih godina dočekala sam 48 članova njegove porodice i smestila ih kod nas. Dok sam njima pomagala, on je pušio tompuse, nosio odela, cirkao viski i jurio ribe...

Tokom braka, koji je trajao četiri i po godine, Zorica je zatrudnela. Nosila je blizance. Nažalost, jedan sin je na porođaju preminuo.

- Nosila sam dvojajčane blizance, jednog sam izgubila... To je neopisiva bol. Ilija i ja smo preživeli, drugi dečak nije. Bilo mi je mnogo teško.

Kija i Luna u moje vreme ne bi mogle da postanu pevačice

Zorici se ne dopada što rijaliti zvezde postaju pevačice:

- Kakvo crno pevanje su pokazale Kija i Luna?! Njih dve bi možda mogle da budu u pratnji neke velike zvezde, kao što su bile "Lokice" sa Zdravkom Čolićem. Ne ugrožavaju me, ali to nije muzika, već samo loša kopija Dženifer Lopez.

Da stvar bude gora, do Zorice su počele da stižu glasine da njen muž orgija po prestoničkim klubovima. Nakon promocije pesme "Mirno spavaj, nano", njene sumnje su se obistinile. Vratila se na splav na kom je imala promociju i zatekla muža kako ljubi drugu ženu:

- Kucnula sam ga po ramenu i pitala ga: "Znaš li ti da mi imamo dete kod kuće?" A ona, valjda pijana, odgovara mi: "Pa šta ima veze, neka dete spava!"

Umalo nije ubila ljubavnicu
Drugog muža sam zatekla sa ljubavnicom na splavu. Dohvatila sam tu kurvu i bacila je preko ograde u Dunav!
Zorica Marković

Rekla sam joj: "E mamu ti je*em, sada ćeš ti da spavaš!" Dohvatila sam ku*vu i bacila je preko ograde u vodu! Nisam znala da li zna da pliva, mogla sam zbog budale u zatvor! Neki lik iz obezbeđenja ju je spasao, skočio je u vodu da je izvuče. U principu ona ništa nije kriva, ali trebalo je da ćuti. Tad sam počela da razumem ljude kada im padne klapna, pa naprave neko sranje u životu jer ne mogu da se kontrolišu. Srećom, završilo se dobro. Ona je preživela, a ja sam otišla kući. Sutradan sam pozvala advokata i podnela tužbu za razvod braka.

Posle drugog braka odlučila je da se više ne udaje. Zapostavila je muzičku karijeru i posvetila se sinovima Dejanu i Iliji.

- Nisam se udavala više. Ne želim da moja deca pamte ikoga osim svojih očeva. Uvek sam im pričala sve najbolje o njihovim očevima. Moji sinovi su izrasli u divne i dobre ljude, koji poštuju žene. Dejan je oženjen, i Ilija bi trebalo, ali on malo više bira. Mada, koga da izabere kada je sve ludo! Ilija ne voli silikonjare, zato ću se potruditi da mu nađem neku seljančicu, jer one imaju dušu. Ne treba nikakav miraz, može da dođe samo sa jednom kesom. Mogla bih da obezbedim pet snaja, ne samo jednu.

Klan za romske svadbe

Osim u privatnom životu, Zorica je bila bitku na još jednom frontu - na muzičkoj sceni. Pevačica tvrdi da nikada nije bila deo nijednog klana.

Foto: HIT dodatak/informer

- Najjači je klan za romske svadbe. U njemu su Ljuba Aličić, Snežana Đurišić, Zlata Petrović, bio je i pokojni Šaban Šaulić... Ne krivim njih, već menadžere. Pevači tri svadbe rade za sebe, pa četvrtu za menadžere! Neka se je*u, neću ja da pevam za menadžere koji bi da skidaju kajmak, a ja sam krv propišala da bih napravila karijeru. Procenat da dam hoću, ali besplatno da pevam neću! Ne pripadam tom svetu.

Zaradila sam milione

Markovićeva tvrdi da nikad nije brojala koliko je zaradila tokom karijere, ali je sigurna da je reč o milionima.

- Objavila sam 35 albuma, a svaki me je koštao 20.000 maraka, pa vi izračunajte koliko je to novca. Milioni su prošli kroz moje ruke! Imala sam sve što sam htela, ali sam ostala normalna - poručuje Zorica.

Zbog toga što je bila samostalna i nije htela da se prikloni nikome imala je velike probleme.

- Mnoge kolege su mi pričale iza leđa. To rade i danas. Primera radi, sa harmonikašem Mišom Mijatovićem nisam pričala 15 godina. Kada smo se pomirili, priznao mi je da je bio ljubomoran na mene. Znao je da spadam u najboljih pet pevača koji rade svadbe i onda je iza mojih leđa pričao kako sam neodgovorna i da tražim veliki honorar, samo da me ljudi više ne bi zvali da radim. Da ne pričam kako su mi muzičari na svadbama krali bakšiš! - priča Zorica i nastavlja da iznosi estradne tajne:

Uobražena
Brena je digla nos! Ako već držimo taj ku*ac koji se zove mikrofon, zar je bitno što ti pevaš po stadionima, a ja u šatoru?!
Zorica Marković

- Neke koleginice su pričale za mene i Veru Matović da smo šatorske pevačice. Ponašaju se kao da su one bitne, a nas dve smo ku*ac na bicikli. Ja sam žena iz naroda, sve na meni košta 300 evra, a njihova jedna cipela 500! Ma nikad se ne bih menjala za njihov život. Na estradi su skoro sva prijateljstva lažna. A ja nikome ne zavlačim ruku u džep, nikoga ne ugrožavam, mogu da mi pljunu pod prozor!

Priznaje da su je kolege najviše razočarale kad su odlučile da bojkotuju njenu kafanu.

- Kada sam otvorila kafanu, mnogi nisu hteli da dođu. Bilo im je ispod časti da pevaju u mojoj kafani. Pričali su da neće meni da pune džepove, a ja sam sve pošteno isplaćivala i bila na nuli! Nerviraju me Aco Pejović i Boban Rajović, počeli su da se kurče. Drago mi je što su zaradili dosta para, ali su se promenili. Digli su nos, svi ostali su za njih postali građani drugog reda. Isto tako je i Lepa Brena digla nos. Boli me uvo za "Grand", ne zavisim od te produkcije. Jedemo isti hleb, sestro. Ako već držimo taj ku*ac koji se zove mikrofon, zar je bitno što ti pevaš po stadionima, a ja u šatoru?! E njima je bitno, zato što vole da se kurče. I Vesna Zmijanac ima tu crtu, iako me nikad nije uvredila. Snežana Đurišić večito gleda ljude kao da je Bog. Kada se namršti, kao da niko ne postoji. A za sve nas ima dovoljno mesta pod estradnim nebom!

Foto: HIT dodatak/informer

Zorica kaže da je još pre deset godina primetila da muzička scena ide stranputicom. Tada je odlučila da okrene nov list i uđe u rijaliti.

Samo drugari
Sa Bajkovićem nikad nisam bila, gledala sam ga kao sina. Kad nije imao novca, nisam mu tražila da plaća ceh u mojoj kafani
Zorica Marković

- Otišla sam na "Farmu" jer me je podsetila na moje selo. Ušla sam da bih se odmorila od telefona, a tamo me sačekao Lepi Mića, koji se igrao ljudima kao sa figurama u šahu. Rijaliti izvuče ono najgore u tebi. Najveći šok mi je bio što se ljudi u rijalitiju ne ponašaju isto kao u spoljašnjem svetu. Nije mi bilo jasno zašto neko želi da me uvredi bez razloga - kaže pevačica, koja uprkos tome nije odustala od rijalitija, pa je učestvovala i u nekoliko sezona "Zadruge":

- U "Zadruzi" nije bilo duhovitih ljudi. Sve se svodilo na svađu. To što ljudi vole da gledaju rijaliti pokazuje kakvo nam je zapravo društvo. Rijaliti je naše ogledalo!

KOMPLETNU ISPOVEST PROČITAJTE U DANAŠNJEM IZDANJU HIT INFORMERA!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

Zorica je jedna od najboljih pevacica, ona ima prelep glas. To sto ide u rijaliti to ona zna zasto ali mnogi bi loleli da peva. A sto se tice rijaliti to je tragedija danasnjice svugde. A Lepa Brena ili vec kako se zove nije pevacica, nezna da peva i nema lep glas. Ne razumem kako je ona uspela u pesmi i zasto ne pomogne tom svom muzu da malo oslabi jer ce se docepati neke teske bolesti.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija