• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Pantić

03.03.2021

08:45

POZNATI PEVAČ ZAVRŠIO U ZATVORU! Progovorio o periodu IZA REŠETAKA: Posle 11 godina smo bili OSLOBOĐENI...

Estrada

POZNATI PEVAČ ZAVRŠIO U ZATVORU! Progovorio o periodu IZA REŠETAKA: Posle 11 godina smo bili OSLOBOĐENI...

Podeli vest

Frontmen "Leksington benda" Bojan Vasković ležao je dva i po meseca u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je skrivao Ratka Mladića! Poznati muzičar otvorio je dušu i ispričao kako je 2003. godine završio u samici, i to ni kriv ni dužan.

Kolateralna šteta

- Kada sam imao 17 godina, teretili su me da sam skrivao Ratka Mladića. Bio sam kolateralna šteta, i ja i moja porodica! Uhapsili su sestru, mene i majku samo zato što je Mladićev jatak Jovo Đogo bio naš kućni prijatelj. Moja mama je radila kod njega u Birou Republike Srpske. U to vreme su hapšeni svi ljudi koji su ga znali ili bili u kontaktu s njim - počeo je Vasković svoju ispovest i dodao da se zbog prijateljskih veza sa Đogom cela porodica našla na stubu srama:

- U samici CZ-a smo sestra i ja proveli dva i po meseca, a naša majka čak osam. Optužili su me da sam skrivao Mladića, čoveka kog i ne poznajem! Nikada ga u životu nisam video! Pa ja sam se oduvek ježio na politiku i imao averziju prema svemu tome. Moj otac je završio Političke nauke i svi smo morali da ćutimo kada se u kući gleda 'Dnevnik 2'. Još tada sam rešio da budem apolitičan. Kao klinac sam igrao fudbal, posle sam prešao na muziku i ništa drugo me nije zanimalo.

Oslobađajuća presuda

Bojan naglašava da su u zatvoru bili korektni prema njima jer su svi znali da je njegova porodica nevina.

- Lepo su se ponašali prema nama. Znali su da smo u zatvoru na pravdi Boga. Ne želim ni da se sećam tog perioda. Jedino što je bilo dobro jeste to što sam u zatvoru dosta čitao i trenirao. Čak sam i prvu cigaretu u životu tu zapalio. Bilo mi je strašno... Nisam znao ni zašto sam zapravo tu, ni koliko ću dugo ostati. Ta agonija me je ubijala - ispričao je pevač i dodao da je njegova porodica tek posle 11 godina oslobođena svih optužbi:

- Na kraju je pravda pobedila i istina je izašla na videlo. Više puta je proces koji se vodio protiv nas vraćan na sud i tek posle 11 godina smo bili zvanično oslobođeni.

Gazio sam preko mrtvih dok sam bežao iz Sarajeva

Bojan je sam pobegao iz Sarajeva kada je imao samo devet godina.

- Kada je počeo rat, otac i ja smo bežali iz Sarajeva, sećam se da smo išli kroz neku šumu. Prelazili smo preko leševa i te slike nikada neću zaboraviti. Tata se vratio po babu i dedu i tada smo se razdvojili. Nastavio sam dalje sam za Beograd, imao sam samo devet godina. Moj otac je ranjen u ratu i ostao je nepokretan - priča pevač.

Ćerka je imala 50 odsto šansi da preživi

Bojan kaže da mu je najteži period u životu bio kada mu se supruga Aleksandra porodila u 6. mesecu trudnoće.

- Ćerka Anđelina se rodila sa svega 860 grama i naredna dva i po meseca bila je velika borba za njen život. Lekari su nam rekli da su šanse da preživi 50:50. Na svu sreću, sve se dobro završilo. Anđelina danas ima 5 godina, veoma je talentovana za muziku, pa sam joj nedavno kupio i klavir - kaže Vasković.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija