• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.K.

13.05.2015

17:31

PSIHIJATRI ZAVRŠILI VEŠTAČENJE Surčinski kasapin sposoban za suđenje!

Vesti

PSIHIJATRI ZAVRŠILI VEŠTAČENJE Surčinski kasapin sposoban za suđenje!

Podeli vest

Veštaci u Zatvorskoj bolnici u Beogradu utvrdili da ubica Tijane Jurić (15) nije duševno bolestan... Đurićev advokat kaže da su to medijske spekulacije

Surčinski kasapin Dragan Đurić (35), koji je prošlog leta svirepo ubio Tijanu Jurić (15) u Bajmoku, nije duševno bolestan i može da prati suđenje pred Višim sudom u Subotici!

Psihijatri i veštaci su završili procenjivanje njegovog psihičkog stanja i Đurić je 11. maja prebačen iz beogradske Specijalne zatvorske bolnice u ćeliju Okružnog zatvora u Subotici.

Folirant

 

Nisam dobro. Drhtim. Gubim pamćenje
Dragan Đurić

Ne seća se advokata

Na drugoj strani, Đurićev branilac Viktor Gostiljac kaže da su priče o završenom veštačenju samo "medijske spekulacije".

- Iznenađen sam da novinari barataju nalazima veštaka pre mene, koji uopšte nisam obavešten o tome. Zvuči mi malo neverovatno da su mediji na bilo koji način mogli da dođu do rezultata veštačenja i sve mi se čini da su u pitanju spekulacije. Osim toga, nigde nisam pročitao šta je konkretno zaključeno u tim nalazima - ističe Gostiljac.

 

Igor Jurić: Đurić je glup, a ne lud

Prekidu suđenja u aprilu oštro se usprotivio Miro Orović, advokat porodice Jurić, a Tijanin otac Igor je tada rekao da ga je ova odluka suda izuzetno pogodila:
- Smatram da Đurić nije lud već glup. Nadao sam se da će ovo suđenje, toliko bolno za mene i moju porodicu, brzo biti okončano, a da će zločincu koji je oduzeo život mojoj Tijani biti izrečena najstroža kazna. A on se sada pravi lud kako bi izbegao svaku odgovornost.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se Đurić prethodnih dana u posebnoj sobi za veštačenje u Zatvorskoj bolnici ponašao sasvim normalno. Lekarima se žalio samo na to da ne može da se seti imena i izgleda svog prvog advokata Dragana Mileusnića, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, odmah posle hapšenja u avgustu 2014.

- Kada su mu lekari rekli da nije psihički bolestan i da je sposoban da prati suđenje, on je to mirno prihvatio - saznajemo od dobro upućenog izvora.

Podsetimo, tek započeto glavno ročište 22. aprila u Višem sudu u Subotici je prekinuto, a rasprave koje su bile zakazane za 23. april i 4. i 5. maj su otkazane. Sudija Gordana Kojić uvažila je zahtev advokata Gostiljca da njegov branjenik najpre bude podvrgnut psihijatrijskom veštačenju, kojim će se utvrditi da li je sposoban da prati suđenje.

agencije

Đurić je i tada rekao da se ne seća Mileusnića. Zbog toga je njegov prvi advokat pozvan za svedoka kako bi se izjasnio da li je Đurić, u vreme kada je priznao zločin i detaljno ga opisao, imao potrebnu pravnu pomoć, ili bi taj iskaz trebalo da bude izdvojen iz sudskih spisa ako je pribavljen na nezakonit način.

Dao mu ličnu kartu

Gostiljac je 22. aprila, na dan suđenja, rekao da Đurić nije prepoznao ni njega kad ga je posetio u zatvoru kako bi pripremio odbranu.
- Morao sam da mu dajem na uvid svoju ličnu kartu kako bih ga uverio da sam njegov advokat - rekao je tada Gostiljac.

- Nisam dobro. Drhtim. Gubim pamćenje - odgovorio je tihim glasom i spuštenog pogleda optuženi, koji je inače visok gotovo dva metra i težak preko 100 kilograma. Dodao je i da od detinjstva ima problema sa pamćenjem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija