• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

25.07.2015

16:25

BOMBA NA ČUKARICI Uklanjanje projektila tek u ponedeljak?

Vesti

BOMBA NA ČUKARICI Uklanjanje projektila tek u ponedeljak?

Podeli vest

Radnici na gradilištu u Ulici Ratka Mitrovića na Čukarici jutros oko 8.55 sati pronašli su bombu, saznaje "Blic". Međutim, kako samo Vojska može da dislocira bombu sa terena, radnicima je naređeno da bombu zakopaju na drugom mestu i tu je ostave do dolaska pripadnika vojske

Radnici su jutros odmah po pronalasku bombe pozvali policiju koja je bombu locirala. Kako saznajemo reč je o "kumulativnom projektilu" koji će biti dislociran.

Pretpostavlja se da je reč o topovskom granati koja je zaostala iz perioda Drugog svetskog rata.

U odnošenje ove ekslozivne naprave biće uključene jedinice MUP-a i Vojske Srbije, ali tek od ponedeljka, kažu radnici na gradilištu.

Kako saznajemo, radnici su jutros bagerom pokušali da iskopaju rupu za kanalizacione cevi kada su naišli na metal - bombu.

Radnici su stali sa radom i pozvali MUP, pripadnici policije locirali su avionsku bombu dužine oko 50 centimetara, prečnika od oko 90 milimetara.

Pripadnici MUP kazali su radnicima da nisu sigurni da li bomba može da eksplodira, pa su sami stavili bombu u sanduk i pomerili je na drugi kraj gradilišta i blago je zakopali.

Teren je ograđen sa svih strana i niko ne može da mu priđe.

Gradilište na kome se nalazi bomba okruženo je zgradama, uz samo gradilište je autobusko stajalište "Kneza Višeslava", a u blizini je i benzinska pumpa.

Stanovnici Ceraka koji žive u blizini uplašeni su jer bomba još nije uklonjena, a izvađena je iz zemlje.

- Opasno je što je pronađena bomba, ali nije normalno da se ne odnese nego da se samo premesti u drugi deo gradilišta. S druge strane nikad ne znate šta u zemlji postoji, ne bi trebalo da se ljudi plaše što je u zemlji, nego što je još nisu odneli i uništili - kaže Jelena Kilibarda koja stanuje u blizini.


Radnicima su pripadnici MUP rekli su radnicima da bombu ne diraju.

- Spavaću kod drugarice do ponedeljka, dok je ne odnesu, što je sigurno, sigurno je - vidno uznemirena priča Katarina Todorović koja stanuje u neposrednoj blizini gradilišta.

Devojke koje rade u obližnoj prodavnici vrisnule su od straha kad su radnici izvadili bombu.

- Kad će je odneti? Ovo je strašno, svi ćemo odleteti u vazduh - pričale su uplašeno dok su ih radnici uveravali da mesta strahu nema jer je bomba obezbeđena i da nema opasnosti od eksplozije.

Inače, kako pričaju stanovnici Ceraka, gradilište na ovoj lokaciji postoji oko 10 godina i za to vreme izgrađena je zgrada, ali nije završena.

Pre ove zgrade, na ovom mestu kuću je imao jedan bračni par u čijem je dvorištu, pretpostavlja se, i bila ova bomba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija